Pavlína2019 Pavlína2019 komentáře u knih

Oko Oko Bernard Minier

Konečně se dostávám k hodnocení. Až teď, protože jsem o knize celkem dlouho uvažovala.

Hodnotím jednoznačně plným počtem, přečetla jsem ji za jeden den, jsem ohromně spokojená.

Napínavá, výborně napsaná a děj mě moc bavil – zase úplně něco jiného, než jsem četla.

Pana autora mám velmi ráda. Takže v každém případě doporučuji!

No a hlavně další věc, o které jsem hodně uvažovala – jsou filmy, které se v textu hodně objevují. Velmi obdivuji autora za jeho rozhled a inteligenci. A také za píli, s jakou se připravoval na psaní této knihy.

Tím myslím to, že shlédnul tolik hororů. Můj šálek kávy to není, dívat se na ně nikdy nebudu.
Ale nesouhlasím s hodnoceními, které knihu odsuzují, že je zde násilí a brutalita. Vždyť autor o nich jen píše v ději knihy, násilí přímo v knize nijak příliš nepopisuje.

Ležela mi v hlavě, zda M. Delacroix skutečně existoval, nejspíš asi ano, když jsou jeho filmy uvedené v soupisu 150 filmů na konci knihy. To mi opravdu leželo v hlavě. A právě to jsem si dohledávala. To jen tak na okraj, co mě zajímalo kromě děje knihy.
Takže - určitě si ji přečtěte.

18.05.2024 5 z 5

Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Je pravda, že mě kniha velmi bavila, moc dobře se mi četla, je velmi napínavá a člověka ohromně zajímá, jak to je, co za vším stojí - až je najednou závěr.
No a ten je právě tak nabitý dějem a vysvětlováním, jak vše bylo - že se mi zdá, že to bylo až příliš a bezmála bych se v ději skoro ztratila, jak je pestrý.
Nicméně kniha je určitě dobrá a propracovaná, doporučuji.

23.12.2023 3 z 5

Podivná Sally Diamondová Podivná Sally Diamondová Liz Nugent

Původně jsem se domnívala, že zde budu číst o autismu.
Není to tak úplně.
Nečekala jsem, že za zajímavou obálkou najdu Knihu.

Jsem v rozpacích, jak popsat dojemnou pravdivost, napětí i vtip.
Jak je možné, že i když si vychutnávám co nejpomaleji každé slovo, letí to tak, že už nemám, co číst!?
A nestačí, že čtu extrémně zajímavý příběh Sally, ještě se objeví další zajímavá linka, nechci prozrazovat víc. Takže tím je příběh ještě více strhující.

A jak je možné, že teď mám navíc strašný pocit, že žádná další kniha nebude takhle dobrá?

Čtenářům, kteří se číst teprve chystají, závidím - je totiž fantastická..

19.12.2023 5 z 5

Hospodyně Hospodyně Joy Fielding

Bomba, paráda, přesně moje gusto.
Autorka píše skvěle, její další kniha se mi opět líbila. Ohromně napínavé, ale samozřejmě pěkně rozčilující z různých důvodů – mluvím asi za všechny čtenáře. Rozhodně všem doporučuji!

27.11.2023 5 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Vynikající díl!
Všechny knihy ze série jsou výborné, ale některá je ještě lepší, jako třeba tato.
Propracované, napínavé, děsivé, občas i dojemné.
Rozhodně doporučuji.

18.11.2023 5 z 5

Otočení klíčem Otočení klíčem Ruth Ware (p)

Teda - jízda!
Přečteno na jeden zátah a musím říct, že mě teď v noci i pořádně mrazilo.

Moc se mi to líbilo, napínavé a nápadité jako hrom.
Výborný příběh.
A rozhodně doporučuji!

11.08.2023 5 z 5

Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

Skvělé!
Tato paní autorka píše úžasně.
V knize je úplně všechno, co tam má být - napětí, výborná zápletka, překvapení, láska k přírodě a zvířatům, citlivost...
Dala jsem se na její přečtení ihned po Temném vábení a obě knihy vřele doporučuji, zbytečné psát cokoli dál. Jděte na to!

06.06.2023 5 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

No tak něco takového jsem vážně ještě nečetla a nečekala! :-)
Myslím tím ten závěr.

Děj možná není tak ojedinělý.
Ovšem i tak je hodně zajímavý a zvraty rozhodně nečekané.
Člověk si něco myslí a je to zcela jinak.
Takže i to - super.

Jsem spokojená, kniha se čte sama, je napínavá a nedá se přestat.

Rozhodně doporučuji!

09.05.2023 5 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Opět výborně a zajímavě napsaný díl!

23.04.2023 4 z 5

Marta spí Marta spí Romy Hausmann

Bohužel, hrozně nerada dávám nízká hodnocení už z úcty k autorovi - tolik práce...

Ale fakt ne, to se prostě nepovedlo, hrozná slátanina.

Nedá se číst, ztráta času... :-(

18.04.2023 ztráta času

Chata v horách Chata v horách Ruth Ware (p)

Tuto autorku mám ráda a na knihu jsem se těšila.
Čte se výborně, děj rychle plyne, fajn krátké kapitoly a typ písma.

Zvláštní provedení na začátku kapitol - moderně ukázané, kdo má zrovna slovo prostřednictvím aplikace.

Prostředí - s tím to už je horší.
Hory a sníh - pro mě naprosté fuj, hory nesnáším, ještě že si čtu pěkně doma... :-)

Vše krásně popsané, příroda, postavy.

Napínavé - určitě doporučuji.

14.11.2022 5 z 5

Pokojská Pokojská Nita Prose

Rozhodně plný počet hvězdiček.
Krásná obálka, krásná kniha.
Příjemný příběh, který se dobře čte. Neříkám, že kdo ví jak nápaditý.
Ale pěkný!

Zajímavá je kniha samozřejmě tím, jaká Molly je - snad ty "zvláštní potřeby", jak se říká, naivita, jiný pohled na svět - udělají tu ojedinělost.
Před velmi krátkou dobou jsem četla knihu s velice podobnou hrdinkou, takže jsem si říkala, že mi to bude vadit. Ale nevadilo.

Kniha se četla úplně sama, za den - až na nutné pauzy, kdy jsem musela rozdýchat odstavce, kde Molly chybí její milovaná babička, což je můj případ, člověk si prostě popláče...

Knihu si určitě přečtěte.
Je milá, krásná, zajímavá, dojemná, napínavá, ale má i legrační momenty.

12.10.2022 5 z 5

Poslední slova Poslední slova Linda Green

Já mám prostě čich na skvělé knihy!!

Tahle kniha je úžasná!

Všem ji doporučuji, ačkoli mám ještě slzy v očích.
Prostě nádhera, kdy člověk nemůže přestat číst napětím, jak to vlastně je.
Kniha napsaná čtivě a perfektně napínavě o záhadách dávné minulosti prolínající se do přítomnosti.

Kdy je člověk celý vedle z kapitol proložených v ději, které ho rozčilují a také dojímají.

Pohřbem kniha začíná i končí - a mezitím - spousta skvělého čtení!

09.08.2022 5 z 5

V temnotě V temnotě Mike Omer

Jsem spokojená, autor napsal i tento díl dobře a napínavě.
Doporučuji.

20.07.2022 5 z 5

Úniková hra Úniková hra Megan Goldin

No tak - pecka! Jsem ohromně nadšená.
Je pravda, že stránky se obrací samy.

Také je pravda to, že prostředí, kde se děj odehrává vůbec nevyhledávám, nepřitažlivé je v knize, ale i v životě.

Kniha je ale napsaná ohromně čtivě, napínavě, i když jsem měla kolikrát nervy na pochodu, soucítila jsem s hlavní hrdinkou a nesmírně mě štvaly ty ostatní odporné povahy.

Jsem ráda, že má právě takovýto konec. To mě nadchlo - všem pěkně po právu.
Netušila jsem, že jsem tak pomstychtivá, :-)
Za mě - jsem opravdu nadšená. A všem doporučuji!

29.03.2022 5 z 5

Až ji najdou Až ji najdou Lia Middleton

Výborně napsaná kniha.
Dávám všechny hvězdičky, ačkoli na mě působila nepříjemně.

Přečetla jsem ji za dva dny - ale otevírala jsem ji se špatným pocitem. Byla jsem napnutá, jak to vlastně bylo - ale už jsem ji chtěla mít za sebou.

Prostě náročné téma, hlavně ke konci dohání k slzám.
Mistrně popsané pocity, výborně propracovaný děj.
Souhlasím, že asi není vhodná pro čerstvé maminky. Děti mám větší, ale i tak je to náročné čtení...

19.03.2022 5 z 5

Za to mi zaplatíš Za to mi zaplatíš Teresa Driscoll

Bože, to je mi tak líto! V této knize, kterou jsem přečetla jedním dechem - mě lítost přemohla často. Jak to popsat, nechci prozrazovat. Bylo mi samozřejmě líto hlavní hrdinky - co se jí děje v životě a velice i také v souvislosti s maminkou.
Ale strašně moc hlavně při čtení kapitol "On - předtím". Tak strašně mě to mrzelo... Chápu, že mnoho čtenářů bude mít jiný názor. Ale nemohu si pomoci.

Je to úžasná, napínavá a perfektně napsaná kniha.

Moje oblíbené pohledy do minulosti.
Příjemně krátké kapitoly a typ písma.

Výborná kniha - rozhodně všem doporučuji!!

13.03.2022 5 z 5

Poklad Poklad Lincoln Child

No prostě pecka!! Nedalo se přestat číst. Prostě nechápu, jak mohou mít páni autoři takové nápady, fantazii,znalosti... Obdivuji je. Takže za mě - úžasné. Skvěle napínavě napsáno, perfektní děj - zbytečné dále popisovat, jsem nadšená a doporučuji!

(Dovedu pochopit, že každý má jiný vkus - ale když zde někdo hodnotí jako "nic moc nebo brak", beru to jako drzost a osobní urážku od těch, kteří neumí napsat ani pár slov za sebou a kritizují tímto způsobem. Hodnoťte objektivně a slušně.)

11.02.2022 5 z 5

Tanec v ohni Tanec v ohni Graham Masterton

Hodně jsem se těšila, ale kniha mi nesedla, na rozdíl od všech předešlých: 1. Z důvodu hlavního děje knihy - terorismus. 2. Nejsem ten typ - ale i z hlediska vztahů Katie a erotických scén a 3. Konec s jejím psem mě úplně dožral. Je mi líto, autor si určitě zaslouží plný počet, kniha ale není pro mě, proto jen tolik hvězdiček.

31.01.2022 2 z 5

Malé pikantní vraždy Malé pikantní vraždy Jussi Adler-Olsen

Moc pěkné. Autora mám velice ráda. Tentokrát mě potěšil pidi knížkou. První s humorem psaná povídka a druhá sice smutná, ale obě přečtené raz dva. Doporučuji!

26.12.2021 5 z 5