Pavlína79 Pavlína79 komentáře u knih

Osm hor Osm hor Paolo Cognetti

hezké to bylo, měl štěstí, že s otcem našel něco společného .... a Bruno? Horál jsi a horalem zůstaneš ....

30.06.2020 4 z 5

K moři K moři Petra Soukupová

osvěžující, jiné svou stručností, ale přesto velmi výstižné, jiné svým přehledem o budoucnosti postav

28.06.2020 4 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

za chyby se musi platit aneb když se Vám začne život sypat pod rukama ... jak s tím, a sam se sebou, naložit

07.06.2020 4 z 5

Projekt manželka Projekt manželka Graeme Simsion

vtipné, zábavné a poselství je jasné, stačí přesvědčit rozum o tom, co srdce už dávno ví ...

05.04.2020 5 z 5

Soumrak dne Soumrak dne Kazuo Ishiguro

Po celou dobu jsem to četla s pocitem lehké trapnosti, takže napsáno to bylo velmi dobře, jen já nebyla ten správný cílový čtenář.

22.03.2020 3 z 5

Dívka s pomeranči Dívka s pomeranči Jostein Gaarder

Více než romantický příběh to je příběh o strachu otce, že mu syn nikdy neodpustí, že ho opustil, dokonce se ho na to ptá - 11 let po své smrti. Příběh zajímavý, ale velmi plochý a kromě té jedné myšlenky tam pro mě nebyla žádná hloubka, jen namlouvání si, že když člověk potká špatné znamení či nedodrží pravidla, tak všechno musí špatně dopadnout.

22.02.2020 3 z 5

Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

ještě to není ani 100 let a přesto, jak kdyby šlo o dobu dávno minulou ... krásný příběh o tom, že všechno má své následky, někdy horší, než by odpovídalo situaci.

19.08.2019 5 z 5

Porodní bábou proti své vůli Porodní bábou proti své vůli Patricia Harman

I ve velmi těžké ekonomické krizi celé země, může být člověk šťastný či nešťastný - záleží pouze na něm. Velmi silný příběh o tom, jak přežije pouze ten, kdo se přizpůsobí.

26.05.2019 4 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Pokud člověk přijme fakt, že kniha je o něčem jiném než o utrpení té doby, toho místa, že je to zpověď lásky a přežití, tak je moc hezká a čtivá.

28.03.2019 3 z 5

Totální rauš – Drogy ve třetí říši Totální rauš – Drogy ve třetí říši Norman Ohler

Neuvěřitelné, přesto to dává smysl. Hitlera a jeho "dílo" neomlouvá vůbec nic, ale pohled na něj jako na feťáka je zajímavý, jiný, pozoruhodný a děsivý.

26.03.2019 3 z 5

Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Samota i láska mají mnoho podob a ani jedno se samo nikdy nevyřeší.
Moc hezká kniha.

23.03.2019 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

prostě legrace ...

05.01.2019 4 z 5

Dobře utajené housle Dobře utajené housle Miroslav Horníček

krásná čeština, krásně napsané, ale díky nepřehlédnutelnému, všudypřítomnému šovinismu už jde spíš o úsměvnou vzpomínku na tu dobu ....

28.12.2018 2 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

osud je rozhodnutím okamžiku - svým či někoho jiného a zbytek života už je jen o těch následcích ... neuvěřitelné, že je to příběh této doby. Jak je to možné?! Proč je to možné?! Obdivuhodná životní síla Věry i Nadi, i všech ostatních. Krásné popsáno, že dobří lidé jsou všude kolem, bez ohledu na okolnosti, misto i dobu a stejně tak Ti zlí - je na každém z nás se rozhodnout, kdo jsme.
Kniha je to moc hezká, příběh děsivý a přitom plný síly a naděje. Jen čím víc příběh postupuje, tím je děj "chudší", přitom nemohl být snadný žádný z těch dnů.

26.12.2018 4 z 5

Bez šance Bez šance Neal Shusterman

moc hezký příběh o děsivé myšlence aneb jak ze smrti udělat prospěšnou věc :-(. Kniha, která nutí k zamyšlení nad tím, že i velmi špatný nápad se dá vysvětlit jako prospěšná věc ... a naopak, a proto máme každý svůj vlastní rozum, úsudek a morálku.

27.10.2018 4 z 5

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Výborné, čtivé, pokud člověk neočekává historickou odbornost či psychologickou hloubku (to by tento skvělý společenský román neobstál), ale jinak bezva čtení, o osudech lidí v minulosti.

12.07.2018 5 z 5

Nejhorší obavy Nejhorší obavy Michal Sýkora

přímé, milé, české, konec překvapil, což je vždycky dobře

17.10.2021 4 z 5

12 pravidel pro život: Protilátka proti chaosu 12 pravidel pro život: Protilátka proti chaosu Jordan B. Peterson

výborné, mělo by být součástí povinné četby dospělých každé 3 roky. Každý si v tom najde to své.

26.09.2021 4 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

náročné téma v tom, že tohle jsme mohl žít každý z nás, včera, dnes, zítra....

23.04.2021 4 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

kniha se nedala napětím odložit a současně strachy dočíst :-), pěkné, napínavé

10.01.2021 4 z 5