Pavlína79 komentáře u knih
hezké to bylo, měl štěstí, že s otcem našel něco společného .... a Bruno? Horál jsi a horalem zůstaneš ....
osvěžující, jiné svou stručností, ale přesto velmi výstižné, jiné svým přehledem o budoucnosti postav
za chyby se musi platit aneb když se Vám začne život sypat pod rukama ... jak s tím, a sam se sebou, naložit
vtipné, zábavné a poselství je jasné, stačí přesvědčit rozum o tom, co srdce už dávno ví ...
Po celou dobu jsem to četla s pocitem lehké trapnosti, takže napsáno to bylo velmi dobře, jen já nebyla ten správný cílový čtenář.
Více než romantický příběh to je příběh o strachu otce, že mu syn nikdy neodpustí, že ho opustil, dokonce se ho na to ptá - 11 let po své smrti. Příběh zajímavý, ale velmi plochý a kromě té jedné myšlenky tam pro mě nebyla žádná hloubka, jen namlouvání si, že když člověk potká špatné znamení či nedodrží pravidla, tak všechno musí špatně dopadnout.
ještě to není ani 100 let a přesto, jak kdyby šlo o dobu dávno minulou ... krásný příběh o tom, že všechno má své následky, někdy horší, než by odpovídalo situaci.
I ve velmi těžké ekonomické krizi celé země, může být člověk šťastný či nešťastný - záleží pouze na něm. Velmi silný příběh o tom, jak přežije pouze ten, kdo se přizpůsobí.
Pokud člověk přijme fakt, že kniha je o něčem jiném než o utrpení té doby, toho místa, že je to zpověď lásky a přežití, tak je moc hezká a čtivá.
Neuvěřitelné, přesto to dává smysl. Hitlera a jeho "dílo" neomlouvá vůbec nic, ale pohled na něj jako na feťáka je zajímavý, jiný, pozoruhodný a děsivý.
Samota i láska mají mnoho podob a ani jedno se samo nikdy nevyřeší.
Moc hezká kniha.
krásná čeština, krásně napsané, ale díky nepřehlédnutelnému, všudypřítomnému šovinismu už jde spíš o úsměvnou vzpomínku na tu dobu ....
osud je rozhodnutím okamžiku - svým či někoho jiného a zbytek života už je jen o těch následcích ... neuvěřitelné, že je to příběh této doby. Jak je to možné?! Proč je to možné?! Obdivuhodná životní síla Věry i Nadi, i všech ostatních. Krásné popsáno, že dobří lidé jsou všude kolem, bez ohledu na okolnosti, misto i dobu a stejně tak Ti zlí - je na každém z nás se rozhodnout, kdo jsme.
Kniha je to moc hezká, příběh děsivý a přitom plný síly a naděje. Jen čím víc příběh postupuje, tím je děj "chudší", přitom nemohl být snadný žádný z těch dnů.
moc hezký příběh o děsivé myšlence aneb jak ze smrti udělat prospěšnou věc :-(. Kniha, která nutí k zamyšlení nad tím, že i velmi špatný nápad se dá vysvětlit jako prospěšná věc ... a naopak, a proto máme každý svůj vlastní rozum, úsudek a morálku.
Výborné, čtivé, pokud člověk neočekává historickou odbornost či psychologickou hloubku (to by tento skvělý společenský román neobstál), ale jinak bezva čtení, o osudech lidí v minulosti.
výborné, mělo by být součástí povinné četby dospělých každé 3 roky. Každý si v tom najde to své.
náročné téma v tom, že tohle jsme mohl žít každý z nás, včera, dnes, zítra....
kniha se nedala napětím odložit a současně strachy dočíst :-), pěkné, napínavé