PéEm PéEm komentáře u knih

Poslední lanovka Poslední lanovka John Irving

Mám Irvinga ráda, ale dočíst tuhle knížku mě stálo dost úsilí. Některé pasáže byly fajn, ale pak tam bylo hodně moc věcí navíc - alespoň z mého pohledu. A taky, jakoby autor tak trochu vykrádal sám sebe. Dočetla jsem to asi jen proto, že přece neodložím knížku oblíbeného autora.

14.07.2024 3 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Nejlepší knížka od autorky, fakt dobrá detektivka.Moc jsem si to užila.

12.02.2024 5 z 5

U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Moc mě mrzí, že se ve škole věnuje tak málo času moderním dějinám. Protože na tohle se nesmí zapomenout a musí se to pořád připomínat, aby se zlo nevracelo. Při čtení jsem zatínala pěsti vzteky, brečela a musela chvílema přestat číst. Hodně drsné, storjí za přečtení.

29.04.2023 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

uf...to byla síla. nečetlo se to vůbec dobře, tím hůř, čím víc se blížil konec a vše do sebe zapadalo. Přesto ale rozhodně doporučuju..

16.04.2023 5 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Toto bylo milé překvapení. Knihu, ani autorku jsem neznala, přečetla jsem na doporučení. Opravdu pěkně napsané, přestože jde o nelehké osudy. Doporučuju..

17.03.2023 5 z 5

Víťazi Víťazi Fredrik Backman

Hodně stran, hodně příběhů, hodně emocí..smála jsem se i plakala. Prostě Backman, jak má být. Více, než doporučuju...

01.01.2023 5 z 5

Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Opět poutavé, zajímavé čtení. I když je znám pachatel, musíte číst dál. Ale ten konec...

19.06.2022 4 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Zajímavá forma podání událostí, o kterých se asi obecně moc neví. Skoro se stydím přiznat, že o této tragédii jsem dřív neslyšela. Nelehké čtení, ale velmi dobré zpracování.

28.03.2022 4 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Příběhy romantických útěků jsou na pohled dost podobné, ale i tak si každý drží svůj kousek originality. Na romantiku zase tolik nejsem, ale tahle série mě baví. Povedená oddechová knížka.

27.03.2022 4 z 5

Celá pravda Celá pravda Cara Hunter

Opět povedené, čtivé, napínavé. Hodnotím o kousek víc, jak 4 hvězdičky. Jen mi trochu vadí pár nedotažených věcí v jednotlivých linkách.

23.03.2022 4 z 5

Kodaňská Píseň písní Kodaňská Píseň písní Annette Bjergfeldt

Nebylo to špatné, hodnocení je spíš mezi 3-4 hvězdičkami. Jen jsem čekala trochu víc, nebo jsme se s knihou prostě "nepotkaly" ve správné náladě a čase.

13.02.2022 3 z 5

Nedotknuteľný - Príbeh zlodeja z Indie Nedotknuteľný - Príbeh zlodeja z Indie Monika Wurm

Nebylo to špatné, dávám 3,5 hvězdy. Jen mi přišlo, že toho autorka naložila na hlavní hrdiny až moc, což ubíralo na reálnosti.

28.11.2021 3 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Opět pěkné čtení. Tahle série se mi líbí asi víc, než s Erikou.

03.11.2021 4 z 5

Poslední kabriolet Poslední kabriolet Anton Myrer

Jedna z těch, které jsem četla opakovaně a pokaždé to byl zážitek. Nezapomenutelná..

30.10.2021 5 z 5

Kukačky – Moje dítě není moje Kukačky – Moje dítě není moje Anna Staňková

Nevěřila bych tomu,ale knížka mě bavila stejně, jako seriál, který byl skvělý.

25.09.2021 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Pěkné čtení. Jako obvykle dobře popsané charaktery a atmosféra místa. Příběh, kde se zdánlivě nic neděje s lehkým nádechcem krimi.

26.08.2021 4 z 5

Babišovo Palermo I Babišovo Palermo I Jaroslav Kmenta

Pan Kmenta prostě umí. Spousta jmen, vazeb...ale on to podá tak, že se v tom člověk neztrácí. Příznivci blábolivého dona Andyho si knihu nejpsíš nepřečtou, ale i tak má její napsání a vydání smysl.

07.08.2021 5 z 5

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Nebylo to špatné. Ale tentokrát mi to nepřišlo na pět hvězd, bohužel. Nějak jsem nepochopila vrahův motiv, přišlo mi to docela nereálné.

03.07.2021 4 z 5

Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

Tleskám! Četlo se mi to lépe, než Boss Babiš. Je jasně znát, že autor nemá Miiloše Zemana rád. Ale jsem přesvědčena, že je natolik dobrý novinář, že má vše podloženo a ověřeno. Fakt stojí za přečtení.

15.05.2021 5 z 5

Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Dobře zpracované i napsané. Chvílema jsem se ztrácela, ale to bylo spíš mojí nepozorností a hlavně situací v opravdu divokých devadesátkách a na začátku nového století. Díky za tento počin.

05.05.2021 4 z 5