rejka79 komentáře u knih
Cte se to dobře. Kniha spíše pro nactilete. Trochu k neuvereni je povaha hlavni hrdinky...zadnou bezpodminecnou lasku a přijetí nezazila od mamy ci taty, ale nic neresi a sebevedome si buduje vztahy a svuj sen...tak to určitě. V realnem světě by podobna divka trpela nulovou sebeuctou a sebevedomim, nevedela by kdo je a co chce. Ale dobra limonáda, drzite ji pesti i tak.
příběh pěkný a čtivý, ale celkově mi to přišlo nepřesvědčivé, neslané-nemastné, vypočítané na efekt, kapitoly ze života starého dědy nudné a zdlouhavé. Taková pěkná oddychovka, ale nechápu, proč je to bestseller, nemá to hloubku, filozofii,ani psychologii postav.
V 3.díle svádí spisovatelka boj s vidinou smrti svého muže..., lyrický popis přírody se prolíná s pochybnostmi, smutkem, ale také s nadějí. Knihou zaznívají i různá společenská témata, zamyšlení nad naší dobou, tíživá témata a myšlenky jsou vyvážená popisem okolní krajiny a ve vás tak těžké zmínky mohou doznít. Rytmus knihy je pro mě jako báseň..., hluboká, niterná a místy okouzlující díky obrazům přírody.
Tohle je upřímná zpověď o tom, jak autorka svou maminku miluje...a ne jak je ráda, ze zemřela. Jednotlive kapitoly v čase přesně vystihují podstatu dění nebo problému a nic tam není zbytečné. Spisovatelsky moc zdařilé. Navíc tím fenoménem vidět své rodiče a dětství lepší než bylo, trpí asi většina z nás, doporučuji přečíst.
Hezká a kvalitní kniha, určitě doporučuji. Ale čekala jsem od ní víc. Sama jsem strávila dětství v horach a 14let zila v malem zahradnim domku bez vody,takze k tomuto životnímu stylu mám velmi blízko. Ale zdálo se mi, ze moudro plyne hlavně z citací jinych autorů a ze je kniha málo niterná,co zjistil o sobě,jak se vůbec změnil??..,"pouze" popisuje tu ptáčky, tu přibíhající pejsky,kolik sněhu přibylo a kam šel na výlet. Ale věřím, ze pro běžného civilizovaného cloveka je to velká výprava za hranice jejich bubliny.
Věřím, ze mnoho žen tuto autorku miluje a tak asi nema cenu kritizovat. Pani spisovatelka pise pro určitou skupinu zen a ja do ni nepatřím. Další knihu uz riskovat nebudu. Tak ploché postavy a černobílé vidění světa se jen tak nevidí. Uff, nedočteno a tímto přestávám číst knihy,co si sama nevyberu.
Jitka V. měla opravdu zajimavy život a mohlo to byt dobre čtení, jen me osobne nesedla forma, kdy se zlehka jak motylek dotýká vseho mozneho, zminka o tom, tamtom, pak jsme jeli tam, pak ten napsal dopis, toho zavřeli do vezeni, ten navaril, tam jsme meli divadlo.....Ale je to jak kleveteni u kafe, pribehy nejdou do hloubky, ke vsemu 3 větičky...jak kdyby se to stalo opravdu daaavno a autorka si to uz vlastne tolik nepamatuje. Prala bych si min povrchnich informačních vet a vice se jednotlivym tematum i charakterum venovat do hloubky, takhle ani nevim, o co autorce šlo a co nam chtela svou knihou sdělit nez jen soupis obsahleho CV kdy a kde byla a s kym se potkala. Je tu a tam obcas zmíněno i vice, ale pro me málo...Zavalil me dest drobnych kapiček, ale dohromady jsem se z toho nenapila, neprislo zadne ponauceni, uvedomneni, vhled do povahy věcí...nic.
Velice dobře popsaný vhled do pocitů malé dívky, co zažívala, citila, nad čím přemýšlela... Příběh traumatu z odjezdu a následné vykořeněnosti, pocity odmítání okolím, osamělost v trápení...pro mě smutné čtení, bylo mi holčičky líto, ale jako vhled výborné.
Knížku jsem si přečetla, abych lépe rozumněla dětem, kterym budu někdy průvodcem. Je to spíš deník mámy, dojmy, myšlenky, příhody, pocity, které s dítětem zažívala. Spíš mě to naplnilo obavou, ze s takovým dítětem bych si neporadila misto toho, abych byla klidnější , že vím víc díky knize...a že to vlastně zvládlo jen pár super nadlidí. Uf uf uf, Pavlína je taky nadčlověk... jsem zvědavá jak je na tom teď...v knize bylo obdobi cca 6-8 let a nyní má Kryštof 14. Hlavni myšlenky ale byly: být přijímající, umožnit odpočinek, přestávky, nevytvářet tlak, umožnit učení skrze dotyky, hmat. Pozitivni motivace. Tolerantní přístup k motorickému neklidu, umožnit pohyb.
Námět je dobrý...jak se skrze putování vyrovnat s traumatem. Ale literárně to nějak pokulhává, nedokážu definovat čím, možná jen, že to psala jako první knihu, psala to mladá..., tak mě ten příběh nedokázal zcela pohltit a vlastně mě to i trošku nudilo. Ale mladším čtenářům rozhodně doporučuji.tak 3,5 hvězdiček
Autobiografické vyprávění, které mě oslovilo svou upřímností a hloubkou. Nacházím tam i paralely s mým životem, způsob jakým autorka přemýšlí o životě a vztazích. Je i v mnoha ohledech zajímavá a objevná díky novinářskému duchu spisovatelky. Za mě krásný a zasahující příběh...ze života.
Nádherně napsaná kniha, libila se mi mnohem více než první díl..., v této knize jsem našla vše, co mi chybělo v prvnim díle. Mnohem více niternych pocitů, myšlenek a vzpomínek... upřímná a silná kniha. Autorka se rozepsala a píše jako Bůh. Těším se na 3.díl.
Skvělá ve všech směrech, líbí se mi i kratší a k podstatě směřující kapitolky, nechceme být zahlcení, žejo. :) Žádná složitá teorie, pouze praktické info vhodné do života.
Četla se hezky, dobre napsany příběh...ale priznejme si, ze je to spíš pohadka pro dospělé. Vite, ze autorka take vyrostla s tatou dealerem? Možná i ona si prala a vysnila sveho Kellena. Bohužel,tak to ale v reálném světě nechodí, zvlášť ve vztahu a hlubokych citech se z vas zacne vyplavovat vsechna bolest dětství...u lidi s blbym destvim plnym traumat a nasili, je tohle opravdu tezka pohádka....
Ja stále nevím, co si o tom myslet. Už se trápím 2 měsíce a stale to nemůžu dočíst. Omlouvam se evidentně inteligentní autorce, ale 150 cizích výrazů na stránce dela z četby intelektuální onanii. Prekombinovana přirovnání, příliš květnaté složité věty. Postavy jsou spis karikatury, které cosi dramaticky pronášejí, přesto me vůbec nezajímají. Baví mě historické zminky založené na pravdě, všechny ty opravdové osobnosti esoterické scény...baví mě i to téma, ale je to oděné do nesnesitelné čtecí podoby(pro mě), zkuste sami, treba budete nadšeni. Možná by jí víc sedla podoba slovniku, tohle pokulhává po emocionální a lidské stránce. I nactena audio podoba byla pro me nesnesitelna(afektovaný přednes).
Je to takový trochu bizár..., ty postavy jak jsou posedlé nejakou sexuální uchylkou včetně starých žen, do toho furt Bůh a podivná psychologie postav...no, autor to ma v šišuli asi dost pomotane... Bůh/duchovno x sexualita, potřeboval by trochu méně chodit do kostela a vic k psychoterapeutovi. ...Ufff a to vyústění jakože ďáblem posedlý pachatel, který se snaží zničit světlo v duchovně pokročilém jedinci...no, bizár, ani mě to 2x literárně nechytlo.
Nalákala me obalka...nedočteno, už úvod mě odradil jak vykresluje klišé"amerického snu". Úspěšná, krásná, bohatá hlavni hrdinka v Los Angeles..auto, barak, popularita, skvělý
sexy manzel...blah blah blah, tak třeba bych si dočkala jak tohle vše je bezvýznamné...ale asi nechci.
Tak pani Adamová do toho šla naplno. Mně se to libilo...Je zajímavé jak její dětství předznamenalo její rodinné vztahy v budoucnosti. Jak jinak...Chcete-li vědět a vidět více , na Facebooku lze snadno dohledat jejiho 3.manzela, syna se snachou a v 13.komnate uvidite i fotky jejích prarodicu a rodičů a taky, s kterou znamou zpěvačkou jí její 1.zaletny manžel hned po svatbě zahnul... Prostě ze života a něco si tam najde i přemýšlivý čtenář. Když jste pracovití a nadaní,tak se Vám bude dařit vsude, i když startovní čára byla daleko za ostatními, to je jedno z hlavních témat knihy.
Poté, co jsem přečetla hodne knih různých autorů, musím uznat, že to je PAN spisovatel. Dlouho mě nikdo takto nezaujal, ja si jinak na každém najdu nějaké mouchy a knihy nedoctu.
Iva Hercikova píše dobře, je znát, ze je "vypsaná", inteligentní a že už v životě leccos zažila a pochopila a to se pak odráží i v jejím zralém psaní. Kniha není o ničem převratném, ale je uvěřitelná, čte se dobře, nic neruší.