rilajaan komentáře u knih
Bože, kolik takových příběhů se asi opakovaně odehrává. Velmi čtivě napsáno, ale velmi depresivní.
Velký dík autorce, že se toho nebála, protože všichni jsme asi slyšeli o politických vězních, o cíleném zabíjení dětí, ale ne. Neumím si představit tu bezmoc pozůstalých, kteří po revoluci očekávali nějaké informace. Není nic horšího než nevědět.
Velmi pravdivý příběh. Někdo dostane do vínku úplně všechno a neváží si toho. Pokud má štěstí, dostane druhou šanci.
Úžasná kniha o obyčejných lidech a jejich neobyčejných osudech.
Životní příběh několika generací jedné rodiny, která prožívá vzestupy i pády. Vlastně bych řekla, že více pádů. Někdy mi přišlo, že jdeme jen po povrchu příběhu, ale paradoxně mi to nevadilo.
Skvělá kniha, která ve mě vyvolala spoustu emocí. Od naštvání (jak může být tak naivní), po porozumění (asi bych se nechovala jinak), úžas a sympatie (ta je tak statečná). Nakonec ukápla i slza a to už se mi dlouho nestalo.
Tato kniha pojednává o těžkých osudech řeholnic, což bylo velmi zajímavé, ale mě nejvíce zaujalo vykreslení osobností některých z nich. Z dětství mám jeptišky zařazeny jako velmi hodné, pokorné, ty které vše přijmou, ať už je to cokoliv. Což v této knize opravdu nebyly, ale to je jen dobře.
Skvělá kniha, kde bylo snad vše - nenávist i láska, naděja i zklamání. A hlavně poznání.
Chvílemi jsem přemýšlela, zda je to detektivka nebo psychologické drama s detektivní zápletkou. Každopádně mě tato kniha zaujala. Měla více vrstev a myslím, že každá stála za zamyšlení.
Možná jednoduché téma, ale krásná kniha. I když si myslím, že nebude určena pro všechny.
Krásná kniha, která zaujme všechny věkové kategorie. Pro některé je to pohádka, jiní v ní už vidí skryté významy. Prostě nadčasová kniha.
Zajímavé téma, trošku jsem plavala v nářečí. Ale stálo to za přečtění.
Velmi dobrá romantika s úžasnou atmosférou Kodaně. Bylo to takové pohlazení po duši.
Velmi čtivá a uvěřitelná kniha. Klidně bych věřila, že Evelyn opravdu žila.
Tohle byla kniha, která dokázala vykreslit skvěle postavy. Četla se jedním dechem.
Skvělý příběh. Asi mám slabost pro staré detektivky.
Tenhle žánr není můj šálek kávy. Cíleně jsem ho ignorovala. Syn mě přesvědčil, že je to dobré. A fakt bylo a moc. Obdivuji autorku za její fantazii.