Roux komentáře u knih
(SPOILER) Tohle bylo minimálně zajímavý :) Ne, teď vážně, knížka byla dobrá, chvilku mi tedy málem vypadli oči z důlků, ale naštěstí jsem je včas zatlačila. Nemůžu si pomoct, ale Noah na mě trošku působí jako fňukna. Jake je takový trošku ztracený, ale asi ne není čemu divit. A Kaleb je jak divoký zvíře, naštěstí se dají divoká zvířata domestikovat. Tiernan - mimochodem, děsný jméno, - je celkem fajn, líbí se mi ta její přeměna.
Tento díl byl zatím pro mě nejslabší, ale je tam stále to co od toho očekávám, takže si i tak u mě udržuje vysoké hodnocení. Musím říct, že Evie se mi líbí jaký je magor... Nick trošku pokulhává. Některé věci odhalíte velmi rychle, např. Oze
Takže mě jen zajímá: Kdy přeloží další díly? :D
Tohle bylo trochu ze slabšího soudku. Frankie není moje favoritka, je rozmazlený spratek. Angelo je hloupý chlapec a Wolfe je trochu tlučhuba.. nemám ráda, když jen mluví o tom jak jsou mocní, ale přitom nic tak mocného nedělají….
Trošku se to tady začíná rozjíždět. Brex a Warwick kolem sebe krouží čím dál blíž, nevíte kdo je přítel a kdo je nepřítel, kdo Vás zradí a ke komu se dostanete. Proplout tolik prostředí, kde Vás každý chce získat a vy nevíte komu věřit, z toho by mi asi solidně hrabalo. Mým pevným bodem by byl prostě Warwick, i když se chová jako blbec, vždycky pro ni přišel, vždycky ji pomohl. Trošku únavná mi přijde ta její přitažlivost, kde ji téměř každý tvrdí jak je to k ní táhne - doufám, že to bude alespoň nějak vysvětleno a nebude to tam jako random info ke každému mužskému hrdinovy. Caden.... Caden je pořád naprostý blbec, který se nezměnil (v jiném slova smyslu blbec, než Warwick).
Jinak se mi líbí jak autorka svět zakomponovala. Je to prostě postapokalyptický. Líbí se mi, že Warwick není typický hrdina, který se nachází v těchto knihách. Brex trošku zapadá do toho stereotypu, ale není to v podstatě žádné klišé. A dostává pořádně na zadek. A u srdíčka mě hřejí zmínky o Praze a České republice :)
(SPOILER) Abych byla upřímná, nevím co si o téhle knize myslet. Začátek začíná docela zajímavě, pak se to rozhoupe a je to hodně pěkná knížka - trošku nelogická, ale OK, přivřu oko. Jenže pak se to začalo lámat. Hlavní hrdinka se chová celkem hloupě, nemohu říct ani naivně, jak to zde již někdo zmínil. Pro mě je to prostě hloupě. Ve chvíli kdy začne bojovat s vlkodlakem, jsem šla naprosto do kolen - ačkoliv to technicky vzato vlkodlak nebyl. A konec tomu nasadil takovou korunu, že mé nadšení vyprchalo úplně a jen jsem se modlila, aby byl konec. Opět tady narážím na to, jak hlavní hrdinky jsou mimo a hlavní hrdinové jsou celkem v pohodě. Co říct k Arwen: co neví, to nepoví - neříkejte jí tedy žádné tajemství, je to obyčejná slepice, která všechno vykecá. Můžete ji snést modré z nebe (můžete započítat i záchranu života po střetu s tím vlkodlakem, nevlkodlakem), ale zalžete ji v jedné věci a najednou jste pro ni téměř nepřítel číslo jedna a klidně Vás nechá umřít - "Však on si poradí.". Nezapomeňte, že se předtím po Vás sápala jak mrouskající kočka, i když jste ji řekli, že to není dobrý nápad.
Nedokázala jsem to dočíst. Tolik jsem vkládala nadějí do toho, že se Sera bude chovat jinak. Ale ona je snad ještě horší. Naprosto uštěkaná, nesympatická, neustále musí být po jejím, pořád má potřebu se hádat. Děj se vůbec neposouvá dopředu, ale je tam milion rozhovorů s prominutím o ničem. Takže jak jsem knihu začala číst s očekáváním, tak jsem naprosto zklamaná.
Kniha je zajímavě napsaná. Začínáte někde uprostřed, vracíte se na začátek, zpět na střed a pak na konec. Je plná bolesti, lásky a smrti. Jenže bolest z lásky je opět nekonečná a pořád dokola. Ale... jak jsem už několikrát zmiňovala, nekonečná situace pro mě není příliš zajímavá. To si můžu najít kamarádku a koukat na její vzestupy a pády. Nejsem masochistka.
Elsa se chová stejně jako v předchozích dvou dílech. Ale Aiden to nevzdává, je vyšinutý, zvrácený, ale jeho zvláštním způsobem skvělý. Každopádně tento díl se mi líbil asi nejvíce. Děj se šine trošku dopředu, dozvíme se konečně co se stalo v minulosti. Ale ... mě epilogy v těchto knihách přijdou, takové... zvláštní, jako by tam nepatřili. Takovou hořkou pachuť mi to zanechalo v puse. Do dalších dílů se pouštět nebudu. Stejně jako u Royalových - mě prostě nezajímají ty vedlejší postavy. Jako křoví jsou bezva, ale tím to u mě hasne.
(SPOILER) "Vždycky se za tebou vrátím, miláčku. Jsi královna, ne pěšec."
Ten konec? Už jsem to před nedávnem někde četla, ti tátové - jde jim dobře předstírat smrt. Každopádně doufám, že se Elsa a Aiden nedají, stejně jako se nedala Ella s Reedem :) A ano, připadá mi to, jako by někdo obměnil sérií Royalové... Jdu na další díl.
Omlouvám se, ale Anna je strašná postava. Jako kdyby jí bylo 12 náct, tak bych to její chování asi pochopila. Ale do prkýnka, jí je 19! Tady autorka trošku ujela. Chápu, že v tom prostředí, ve kterém vyrůstala bylo divoký a divný, ale ten věk tomu zkrátka neodpovídal. Maddox mi taky někdy přišel až šíleně umíněný a trošku mimo. Ale OK, asi to v té mojí hlavě dokážu nějak překousnout. Konec... no, konec.... mohlo to být postavené jen na Annině otci, to by dávalo mnohem větší smysl. Začátek, kdy se opakují stejné situace a čtu stejné hovory byl ubíjející. Pokud k tomu autorka chtěla něco dodat, měla to zaobalit do jiné části nebo situace. Mám všechny tři díly a omylem jsem napřed začala číst třetí. Ten se mi líbil, proto dám šanci i dalším dílům, ale nebýt mého omylu, tak bych asi vůbec ve čtení nepokračovala.
Pěkná knížka, která rychle ubíhá. Trošku mi vadilo chování Aidy, nevadí mi, že je nezkrotná a divoká... ale někdy z ní mám dojem rozmazleného fracka. A to mi vadí. Vadí mi to pokaždé, když čtu nějakou takovou knížku a ty holky se tam většinou chovají hloupě. Přitom by to šlo jinak.. jak už jsem psala - ať se zamilují, ať jsou nespoutané..... jen ne hloupé...
Celkově knihu hodnotím velmi pozitivně. Nenávisti v ní bylo tak akorát, než se z ní stane láska - za mě naprostý balanc. Trošku mě mrzí, že je kniha tak krátká a není tam více rozvinutý příběh s Řezníkem.
Většinou jsou u tohoto typu knih tři hvězdičky maximum, ale této knize jsem musela dát víc. Začátek mi přišel hoodně zvláštní - myslím tu párty a setkání Thea a Laney. Jenže pak je to lepší a lepší. Myslím, že sice čteme o alfablbcích, kteří kralují ve spoustě knih, ale každá po pravdě toužíme po takovém Theovi. Při nejmenším já ano.
Tento díl byl velmi nudný. Líbilo se mi rozšíření postav, už to není jen James a Ruby. Jsou to i jiné postavy, především Lýdie - její linka se mi líbí.
No, řeknu to takhle. Kdyby to byla jedna kniha, tak by to bylo naprosto fenomenální. Jenže jsou to dvě průměrně knihy a spousta fňukání hlavní hrdinky. Kniha je zbytečně zdlouhavá
Která po dočtení asi nezatoužila po ďáblovi?
Mě se to líbilo. Opět, třetí díl začíná tam kde druhý skončil. V celé sérii je trošku zmatek a pár nezodpovězených otázek, ale v tomto žánru si začínám zvykat.
Osobně mě nejvíce na celé sérii štve jak autorka někdy až zbytečně popisuje šaty. Přiznávám, že jsem někdy ty pasáže lehce přeskakovala.
(SPOILER) Po pravdě nevím co říct :D
V polovině knihy jsem zjistila, že čtu šestý díl, do teď jsem byla sérií nepolíbená. Takže by mi to asi dávalo větší smysl, kdybych nečetla pomalu konec série. Ale jestli jsem to dobře pochopila, tak je to stejně jen nějak propletené.
Sorry, ale .. vážně? Elitní klub králů? Když jsem si tento název přečetla poprvé, tak jsem dostala děsně dlouhý záchvat smíchu. Ta jejich rádoby drsnota :D konec tohle.
A vlastně i teď balancuji mezi záchvatem smíchu a úžasem. Chemie mezi ústřední dvojicí se mi líbí, ale zbytek je prostě kravina. A jestli vám všem přijde sexy jejich sex, tak jste fakt divní. Autorka má asi nějaký vnitřní problém. A ta část co předcházela, s tím tampónem.... - sorry, to jsem si málem ublinkla.
(SPOILER) Ten začátek je úžasný. Feyre rozkládá Jarní dvůr jako anděl pomsty. To se mi opravdu hodně líbilo. Ale potom mám neskutečně hluboký pocit, že se kniha v podstatě zastavila. Vztah Feyre a Rhyse je jak kus ledu. Cítím stejnou hořkou pachuť jako v závěrečném díle série Skleněný trůn - tam jsem četla X stránek bitev, který mě nebavili. Tady jsem četla X stránek o přípravě na bitvu. Pro mě to nevytrhl ani ten konec. Skutečně byl pro mě nejlepší začátek.
Nesta pro mě není tak skvělá postava jako pro mnohé a vlastně nyní nemám ani chuť číst poslední díl, který je věnovaný právě jí - možná někdy, časem. Stejně jako jsem u Skleněného trůnu neměla chuť číst o Chaolovi. Pro mě jsou ty postavy stejné - nic sami téměř neudělají, ale ostatníma opovrhují. Pravda, Nesta se pak projevila alespoň nějak a udělala pořádně alespoň něco.
Mám takový dojem, že jsem si sérií Skleněný trůn nasadila trošku laťku. Knihovnice mi při vypůjčení tohoto dílu nacpala rovnou tři, že bych se stejně do druhého dne vrátila.
Po pravdě, celý tento díl mi přišel lehce stupidní. Ale to i první u Skleněného trůnu, začínám mít pocit, že Sarah moc nejdou rozjezdy sérii. Ale to si samozřejmě potvrdím až přečtu další díl, případně sérii.
K příběhu, vzhledem k tomu všemu nemám asi co říct. Nijak zvlášť mě neoslovila ani ústřední dvojce. Mnohem zajímavější mi přišli vedlejší postavy, Lucien a Rhysand. A asi to i dopadlo tak jak jsem čekala.
(SPOILER) Přiznám se, že jsem tento díl trošku přeskákala (hlavně popisky města atd.), ale to podstatné si z něj odnesla. Po pravdě postava Chaola je pro mě hrozně nesympatická v podstatě od konce druhého dílu. Přijde mi jako slaboch, který sám v podstatě nic nedělá, ale když někdo jiný něco udělá, tak se hrozí. Války se nevyhrávají úsměvem a to mu zkrátka, podle mě, nedochází.
Na druhou stranu Yrene byla moc hezká postava, sympatická, chytrá.
(SPOILER) Souhlasím s komentářem pode mnou, ve spoustě ohledech byl tento díl mnohem lepší než první. A konečně jsem v pár pasážích dostala to, co jsem od Celaeny hledala téměř celý první díl. Už se ani nechová jak princezna, což byla věc, která mě v prvním díle vytáčela asi nejvíce.
V jistém ohledu jsem i zklamaná, ale to spíše co se stalo s jednou z postav.
Za mě rozhodně jedna z těch lépe napsaných hrdinek v tomto žánru, protože pak je tady např. Kyra (Králové a čarodějové), Juliette (Roztříštěná) nebo třeba Wren 178 (Reset) atd. Tyto hrdinky hodnotím jako naprostý průser, Celaena je oproti nim napsaná přímo skvěle.