sadlo komentáře u knih
Skvělá kniha.Výborně čtivá.Doporučuji studentům, nejen mladým lidem, ale všem . Poučme se z kvalitní četby a toto je ta kvalitní literatura.
Výborný dárek k svátku, narozeninám či k Vánocům.
Výborné čtení pro čtenáře A. Muntheho, také doporučuji ruského spisovatele Vodolazkina - Laurus.
Myslím si, že překlad je skvělý.Téma je výborně, čtivě zpracované.Zaujme jednoduchostí a výstižností.
Souhlasím, že se při čtení může čtenář " ztratit" v časových údobích. Chce to číst alespoň hodinu nepřetržitě, to u této knihy není problém Děj vás vtáhne.
Knihy Nabarvené ptáče a Plechový bubínek považuji za drsnější.
Čtěme, čtěme a poučujme se ze zkušeností a rad našich rodičů, prarodičů. Žít a umírat s čistým svědomím za to stojí.
výborná kniha, výborné čtení.Netřeba se zmiňovat o obsahu, viz výše.
Doporučují ctenarum Mika Waltariho, kterým se líbí Šťastná hvězda, a Krvavá lazen.
Bulgakova kniha Zápisky mladého lékaře ajn.
Utracení peněz za tuto knihu nelituji.
Skvělá kniha,která by nemela chybet vknihovne dospivajici mladezi.S chuti si ji přečte i dospělý čtenář.
Vyzývám pedagogy, kteří čtou moji "recenzi" této knihy, doporučujte ji svým žákům.
Snažím se číst, ač pokročile dospělá, i dětské knihy. Stále si přeji udržovat přehled o literatuře, která u nás vychází. Uvědomuji si, jak je důležité děti seznamovat s literaturou.Za pár let se projeví "dnešní nečtenářství",Humanitní obory, pedagogické fakulty budou nuceny slevovat ve svých nárocích a to bude problém v naší budoucí "inteligenci".
Tato kniha je skvěle napsána, anotaci nebudu připojovat, tu si přečtěte nahoře.Ještě jednu upoutávku na výborné čtení pro pedagogy a jejich žáky - Neříkejte mi Izmael.
Připojuji se ke kladnému hodnocení této knihy, pohladí, potěší, pozitivní.
Rodiče, prarodiče, apeluji na vás, pořiďte tuto knihu vašim dětem, vnukům. Skvělá kovbojka, western. Vůbec, pan Fiker patří k nedoceněným českým spisovatelům. Psal detektivky, kovbojky, skvělé humoristické knížky.
Začtěte se do jeho tvorby.
Tato kniha má smůlu, že vyšla před dvěma nedávno promítanými filmy. Od režisérů Třeštíkové a Renče. Na filmu /F.Renč/ mne zaujaly pouze kostýmy. Četla jsem knihu od pana S. Motla, tak mne život a osudy L. Baarové byly známé. Film pana Renče na mne zapůsobil jako líbivá love story. Goebbels může být u mladé generace považován za lidského člověka, u kterého není přece možné, aby byl tak zlý, jak svědčí dějiny.
Ale Sestry mne zaujaly. Kniha je čtivá, zaujme. O Zorce se dozvíme dost, pokud vím, paní Štráfeldová než napíše knihu, bádá v archivech, staví na faktech.Svědčí o tom výborné knihy Guláš pro Masaryka a Trestankyně.
Kniha mého gusta. Doporučuji další knihu tohoto autora SBOHEM , PAMPO.
Druhá světová válka očima německého dorůstajícího chlapce v Hitler Jugend a osud francouzské slepé dívenky, která vyrůstá v Paříži a je nucena s tatínkem odjet do Normandie, kde hledají azyl u strýce dívky. Příběh děvčete je úzce spajtý s povoláním jejího otce, který před útěkem z Paříže obdržel od svého nadřízeného, ředitele Muzea, kámen, drahokam, o který se zajímá německá SS.Kniha, příhěh dětí, Francouzů, Němců je velice čtivý.
Velice milé, něžné čtení. Pro malé i velké čtenáře.
Po několika letech jsem opět sáhla po tomto skvělém příběhu. Je to výborně zpracovaná zápletka, nenudíte se ani v nejmenším.
Všechny knihy tohoto autora, této autorky, mám přečtené. Jedna lepší než druhá. Ani jednou jsem se nezklamala. Úžasně čtivé.
Lehké a nenáročné čtení, které potěší a udělá dobrou náladu.
Výborná kniha, skvělý příběh skvěle vyprávěný. Podobně jako předchozí díl a následující třetí kniha , kde se dozvídáme o osudech jedné rodiny.