sporran sporran komentáře u knih

Lotosový kruh paní Tchan Lotosový kruh paní Tchan Lisa See

Další zajímavá kniha o někdejším životě a tradicích žen v Číně. Velmi čtivá. Autorka dokáže čtenáře vtáhnout do děje.

24.11.2024 5 z 5

Cirkadiánní kód Cirkadiánní kód Satchin Panda

Srozumitelnou formou podané zásadní informace o naladění se na svůj přirozený biorytmus. Jen to vyzkoušet.

02.11.2024 4 z 5

Krása jednoduchosti Krása jednoduchosti Satiš Kumár

Myšlenky autora souzní s mými. Obzvláště v prvních kapitolách. Velmi zajímavý život. Líbí se mi, co vyznává, jeho ekologický přístup.

15.09.2024 4 z 5

Mediace Mediace Petr Bazger

Kniha, kterou jsem původně chtěla odložit se ukázala jako celmi zajímavá. Přibližuje koncept restorativní justice, který je nyní hojně diskutovaný.

14.09.2024 5 z 5

Dneska půjdu spát až zítra Dneska půjdu spát až zítra Markéta Plechšmídová

Hodně autorské fantazie, čtivé, drsné.

09.09.2024 2 z 5

Vše o mé dceři Vše o mé dceři Kim Hjedžin (p)

Sonda do řady sociálních témat v Koreji. Jen doufám, že toto není aktuální obraz.

23.08.2024 3 z 5

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Danka Štoflová

Kniha pobavila. Zároveň v ní najdete řadu celkem jednoduchých a zapomenutých rád do života.

19.08.2024 4 z 5

Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Velmi neotřelé podání událostí roku 68 z pera britského autora. Pěkně vystihl různé pohledy hrdinů románu.

15.08.2024 4 z 5

Severka Severka Nina Špitálníková

Těžko uvěřit, že se něco takového dělo. A děje? Podobně jako v historii v jiných zemích. Strašné. V řadě knih je popsáno fungování svk režimu s novými a novými detaily. Závěru se vůbec nedivím. Toto zažít, se prostě nedá překonat.

03.08.2024 3 z 5

Jediný okamžik Jediný okamžik Linda Green

Jak často nevnímáme a nechápeme druhé, dokonce i naše blízké, až mají ten zoufalý pocit, že je celý svět proti nim. A pak stačí jediný okamžik, který může být koncem a novým začátkem zároveň. Velice aktuální téma. Nadchl mě i zájem hlavního hrdiny o zahradničení.

21.07.2024 4 z 5

Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Zajímavé propojení historie a současnost včetně aktuálního tématu, onemocnění RS.

10.05.2024 3 z 5

Ostrov žen moře Ostrov žen moře Lisa See

Skvělá autorka. Zajímavý vhled do života v části Jižní Koreje ve spojení s historickými milníky, tradicemi a myšlením lidí. Co to trochu kazí, je řada chybějících písmen v českém vydání.

05.05.2024 5 z 5

Čajová dívka z Kolibříkové ulice Čajová dívka z Kolibříkové ulice Lisa See

Moc krásná kniha, co vás uvede do čínských tradic. Hořkosladké čtení, s nádechem amerického snu:-) Ale jinak velmi zajímavý příběh.

27.04.2024 5 z 5

Čtenářský kroužek na konci světa Čtenářský kroužek na konci světa Frida Skybäck

Vleklá a prvoplánová kniha. V místech, která neobsahují dějové zvraty, napětí.... bych viděla pohrát si s popisem postav, jejich života a osudů... prokousala jsem se ke konci, ale silou vůle.

20.04.2024 2 z 5

Tajemství hedvábného vějíře Tajemství hedvábného vějíře Lisa See

Velmi zajímavá a čtivá kniha o dávných čínských tradicích, často krutých a absurdních a přesto úzkostně dodržovaných, chápání vztahů, rolí mužů a žen. Líbí se mi autorčin styl psaní i její zápal pro toto téma.

08.03.2024 4 z 5

Detox šatníku Detox šatníku Petra Šestáková

Rychlý vhled do organizace šatníku. Spíš asi pro toho, kdo s organizací začíná. Já už většinu věcí mám. Návodné, mnoho názorných věcí.

16.02.2024 3 z 5

Novinářem v Číně 2: Nezešílet! Novinářem v Číně 2: Nezešílet! Tomáš Etzler

Tak tato druhá kniha z Číny, kde byl vlastně autor velmi nešťastný tak působí. Trochu moc tam "fňuká". Více se mi líbily pasáže z výjezdu do jiných zemí, např. z Filipín.

09.02.2024 3 z 5

Mapa Anny Mapa Anny Marek Šindelka

Souhlasím s čtenářkou níže, toto je kniha jako dělaná na audioknihu. Nejde jen číst, musí procházet myslí, cítit a vnímat pocity jednotlivých postav. Krásně, realisticky je Marek Šindelka zachytil.

06.01.2024 4 z 5

Zítra je taky den Zítra je taky den Rudolf Havlík

Své zážitky ze světa autor přetransformoval do této knihy věnující se tématu výroby levného oblečení a s tím spojeným problémům, které se vyprávěním nenásilně prolínají. Autor interpretuje své úvahy ke globálním problémům na řadě míst. Str. 192, 215. Zajímavé je i pojetí dnešní doby a nucení k rychlým řešením.

31.12.2023 4 z 5

Běh času Běh času Anne Tyler

Do půlky jsem se četbou trápila. Pak to nabralo nějaký směr, ale celkově nic moc hlubokého.
Pěkný obal a název.

29.12.2023 2 z 5