sporran komentáře u knih
Další z poutavě napsaných knihy Torey Hayden o "zvláštních" dětech a práci s nimi. Populární formou přibližuje laikům naprosto reálný život těchto dětí a jejich blízkých a to, jak s jejich nemocí pracovat.
Pěkný počin autorky prostřednictvím platformy pointa.cz. Připojuji se k předchozím komentářům. Zajímavé téma dobře pojaté. Jen si neumím dost dobře představit, že patnáctiletá dívka vyrazí na vlastní pěst do neznámého velkoměsta v cizí zemi. To opravdu není moc uvěřitelné.
Obsahově zvláštní propojení. Protiněmecká zášť, která přetrvává ještě spousty let po válce, ve spojení s nepřijetím kominity LBGTQ v česko-polském pohraničí. Asi toho na mě bylo moc a v půlce jsem chtěla knihu odložit. Silná témata hustě zkumulovaná do jedněch Vánoc. A k tomu ještě několik trestných činů. Tak nevím, co by mi tam ještě chybělo. Nicméně z toho závěru mám pocit, že autor chystá pokračování.
Ze života tří žen, které mají společné pracoviště. Anna je hodně zvláštní. Všechny jsou uvěřitelné. Pár příběhů bych klidně přidala.
Oceňuji snahu autorky a otevřenost. Popis jednotlivých žen mě příliš nezaujal. Nicméně nápad dobrý, ale promrhaný nezkušenou autorkou.
(SPOILER) Velmi silný příběh. Zneužívání dítěte je pojato zajímavým způsobem, který jen podtrhuje zrůdnost chování "predátora". Hlavní hrdinka, popis jejích pocitů a reakcí je neuvěřitelně autentický a chování jejích blízkých nelidské.
Mám ráda knihy, kde s jednou společnou linií, kterou je tady "zápisník Projekt Skutečnost". Ano, je to zároveň slaďák, ale poutavý. Mám ráda děj, co se točí kolem kávy, kavárny a psaní. :-)
Jen ještě malá výhrada. Deník, tu prostě není deník.
Čtivé, zajímavé i děsivé, protože je to realita. O Číně mnohé tušíme, ale tohle?
Retrospektivní román s detektivní zápletkou, obsáhlý s řadou popisů míst a událostí. Čtivé.
Zajímavý vhled do života teenagerky a vysokoškolské studentky medicíny. Je těžko pochopitelné, že budoucí lékařka - psychiatrička se potýká s démonem anorexie. Nicméně řada myšlenek autorky je naprosto reálných. Mám ráda reálné knihy.
Jediné, co mě opět v její knize přišlo zvláštní je vztah na síti. Je toto dnes už normální, že mají spolu dva vztah, aniž by se potkávali? Kam se vytrácí fyzický kontakt mezi lidmi? Stane se to normalitou. Trochu mě to děsí.
Zajímavá kniha z období socialismu, občas některé věci hnané do extrémů. A celkově lehké psaní o nelehké době.
Odborná kniha k náročnému tématu. Občas jsem se trochu ztratila v textu. Je důležité mít v oblasti práce s klienty náročnými na péči nějaké postupy, jinak není příliš čeho se chytit.
Propojení lidí a časových linií m ráda a ani tato kniha nezklamala.
Kniha o tom, co vlastně ovlivňuje náš život třeba v partnerských vztazích. Amálie pozná sice řadu zajímavých mužů, ale pro její představu o životě nevhodných. Až nakonec přijde na to, že "problém" je vlastně na její straně. Cesty do Japonska beru jako potřebu autorky se že zážitků v Japonsku vypsat -:).
Knihu jsem horko těžko dočetla. Hlavní hrdinka mi připadala jako ufňukaná stárnoucí žena, která neví, co dál. Nezajímavé téma.
Román o tom, že platí, každý svého štěstí strůjcem. Bylo mu přáno a hlavní hrdina to promrhal. Takový zpovykaný. Trochu promrhané téma Krušné hory. Spíš román, jak se propít až na dno a dostat ještě zázrakem šanci.
Kniha z reálného života o pocitech dcery, co vidí svoji maminku odcházet s touto duševní nemocí. Je obdivuhodné, když pečující zvládnou mít tak dlouho svého blízkého doma. Je to opravdu náročnější, mnohem více než se takto dá popsat.
Podivně roztříštěná kniha. Autorka skáče v prostoru a čase, mezi svými milenci. Kniha je tak o cestování v cizích zemích, vaření, pánovi, co navrhl křeslo a spoustě dalších věcí...
Úžasně napsaná prvotina. Autorka šla doslova s kůží na trh. Je těžké sdělit celému světu, co cítí, co zažívá. Potlačit stud, odkrýt se. Klobouk dolů.
Stejně jako ostatní mi nesedí pan M. Takový vztah bych ani vztahem nenazývala. Stále jsem čekala, co je to za podvodníka a jak ji podrazí. Myslím, že mnohem více pro ni udělali chlapi v léčebně.
Jinak korekce nic moc, spousta překlepů, chybějící písmena. Škoda.
Přehledně, jednoduše psaná kniha o zahradě, od začátků zahradničení.