Stoklaska komentáře u knih
Neobyčejná kniha, která mě okamžitě vtáhla do děje. Přes nahozené téma vegetariánství se dostáváme až do temných zákoutí lidské duše. Oceňuji i skvělý překlad.
Pavel Kolář rozhodně ví, o čem píše, jeho kniha podněcuje k přemýšlení. Rozhovory jsem přečetla jedním dechem a k některým pasážím jsem se vracela. Velice se mi líbily ilustrace. Knihu jsem určitě neměla v ruce naposled.
Zajímavé téma, kniha mě bavila. Až když jsem ji přečetla, tak jsem zjistila, že je to celá knižní série. Tak uvidím, jestli pokořím i další díly!
Četla jsem vydání z roku 2016. Ačkoliv knihu napsal psychoanalytik, je velmi čtivá. Dozvídáme se, jak otcovství vzniklo, je popsána zásadní úloha otců ve starověkém Řecku a Římě. Poté následují další historické etapy, ve kterých sledujeme úpadek otcovství. Kniha je poučná určitě nejen pro otce...
V rámci žánru čtivá kniha. Jen mi vadilo tolik neštěstí na tak malém prostoru.
Velmi příjemné čtení. Děj psaný deníkovými záznamy a v dopisech mi vyhovoval. V knize se ukazují charaktery lidí v těžkých časech. Statečnost i podlost. Buďme rádi za dobu, ve které žijeme...
Kniha mě zaujala svojí anotací. Myslela jsem, že půjde o podobný styl jakým píše Betty MacDonald. Bohužel kniha postrádá spád a vtip, příběh je zcela fádní, lze předpokládat, jak se děj bude odvíjet dál. Nečetla jsem ostatní knihy autorky, možná jsou povedenější.
Knihu jsem přečetla hned po Kvítku. Rozsahem nevelká, ale potěšila mě. Milé čtení, které čtenář zvládne za jedno odpoledne.
Výborná kniha, ve které se čtenář dozví množství informací o alkoholu, nadměrném pití, možnostech léčby. Vhodná pro lidi, kteří mají s pitím potíže, pro jejich blízké, anebo pro ty, kteří jen chtějí vědět víc. Jak už bylo zmíněno, pasáže psané žlutým písmem na bílem pozadí, se čtou hůře.
Kniha popisující problematiku ADHD z mnoha úhlů. Jednotlivé kapitoly mají vzhledem k různým autorům kolísavou kvalitu a kniha jako celek působí lehce nekonzistentně. I přesto dávám vysoké hodnocení, protože knihu vnímám jako velmi potřebnou pro odborníky zabývajícími se péčí o duševní zdraví.
Knihu jsem poslouchala jako čtení na pokračování na ČRo. Děj se mi líbil. Příběh se posouval dál. Dvě sestry a jejich vztahy s muži. Ale konec jsem nějak nepochopila. Takže po poslechnutí posledního dílu jsem byla hodně zklamaná.
Skvělá kniha pro ty, co mají problémy s nadměrným pitím alkoholu i pro jejich blízké. Několik příběhů léčených alkoholiků, přirovnání pití k vytvrvalostnímu běhu a další zajímavosti. Hodně mě zaujalo přirovnání ztráty pití k modelu podle Kübler-Rossové (5 stadií smutku, vyrovnávání se se ztrátou). Kniha je čtivá, pro laiky srozumitelná, rozhodně doporučuji!
Spíše slabší kniha, příběh mě moc nezaujal a český překlad mi místy vyloženě vadil - např. když hlavní hrdinka opakovaně "sténala" nad vynikajícím jídlem. Autorka má i lepší knihy.
Pro mě obtížná kniha, nepřehledně napsaná, témata se opakují a na konci jsem nevěděla, co tím autor vlastně chtěl říct.
Úžasná kniha, i když to není jednoduché čtení a na text jsem se musela plně soustředit. Asi jsem si pod názvem představovala něco jiného, naprostá většina knihy je věnována antické řecké morálce, konceptu hybris a nemesis (pýchy a božské msty). Přesto Luigi Zoja problematiku podává velice čtivým a poměrně srozumitelným způsobem. Uvádí přesahy antického myšlení do myšlení dalších civilizací. Kniha je výborně přeložena. Ocenila jsem i bohaté dovysvětlující poznámky.
První kniha, kterou jsem od autora četla a asi šťastná volba. Líbilo se mi prolínání příběhu Vargáska a tetičky Julie s čím dál zvláštnějšími příběhy geniálního scénáristy Pedra Camache. V určité chvíli jsem měla pocit, že mi něco uniká, že se děje něco, čemu nerozumím. Kniha se odehrává v Peru, a protože jsem o této zemi nic nevěděla, donutilo mě to přečíst si aspoň základní informace. A nakonec musím vyzdvihnout překlad Libuše Prokopové, tak ten, i když z roku 1984, je skvělý.
Kniha se mi místy zdála zdlouhavá, metoda nenásilné komunikace mi připomíná motivační rozhovory.
Kniha mě svým názvem odrazovala od přečtení několik let. Nakonec jsem se odhodlala a začala ji číst. Příjemně mě překvapila. Je svižně napsaná, ilustrace upevní přečtené. Určitě se k ní budu vracet.
Poutavě napsaná kniha, oceňuji jednoduchost a srozumitelnost. Kniha je vhodná spíše pro odbornou veřejnost.
Velmi čtivě napsaná kniha o Freudově životě. Ocenila jsem množství fotografií i krátké medailonky některých Freudových spolupracovníků.