Terusha003

Další kniha od D. Chlupové. Příběh se mi líbil, dobře se četl. O Životicích jsou i jiné knihy, ale myslím, že to vůbec nevadí. Moc jsem zvědavá, jak vše dopadne.

Moje druhá kniha od autorky. Jde opět o psychologický román. Poklidnou idylku Richardsonových naruší Mia s dcerou Pearl. Zpočátku tomu nic nenasvědčuje, ale jejich životy už nebudou stejné jako předtím. Příběh na aktuální témata, který vyvolává otázku, jaký život je ten správný.

Nejsem zrovna cílová věková skupina, ale knížku jsem si přečetla s chutí. Pro školáky fajn čtení a hlavně dobrá, alespoň částečná osvěta ohledně Pás.

Zajímavý příběh s trochu pohádkovými motivy. Vlastně jsem něco takového nečekala a byla jsem mile překvapená. Přečteno za jedno odpoledne.

Knihu jsem v městské knihovně popadla jen tak náhodou a můžu říct, že to rozhodně nebylo zklamání. Dozvěděla jsem se o historii Chile a Španělska a nádavkem dostala i krásný příběh.

Dočteno. Čekala jsem něco jiného, ale nebyla jsem zklamaná. Krátké, úderné. Stačilo mi knihu přečíst jednou, vracet se k ní nebudu.

Jak už tu někdo psal, kniha je přehlně napsaná. Myslím si, že je vhodná pro kohokoli. Výborná jako doplňkový učební materiál pro studenty literatury.

Příběh Julie byl zajímavý, jen poněkud rychle ukončený. Moc mi nesedla dějová linka ze současnosti, ale i tak se mi knížka líbila.

Je až neuvěřitelné, kolik výjimečných lidí prošlo jedním domem. Minulost střídá přítomnost, autorka uvažuje nad psaním a glosuje aktuální dění a zážitky. Kniha se četla dobře a děj rychle ubíhal.

I když historických románů o 2. světové válce bylo napsáno hodně a dost jsem jich četla, tento příběh je jedinečný. Čtenář je už od počátku napínán a není jasné, jak příběh dopadne. Za postavy dýchá a prožívá s nimi vše dobré i zlé.

Nakonec jsem Poupátka dočetla, sice to trvalo měsíc, ale dala jsem to. Často jsem knížku odkládala, příběh mi připadal strašně bezútěšný. Pořád jsem čekala, kdy dojde k nejhoršímu, nebo kdy dojde k happy endu, což úplně nedošlo, příběh mi přišel předčasně utnutý, určitě by bylo fajn pár dalších stran.

Mě se knížka líbila, i když je pravda, že část, která se zabývala dětstvím byla lepší. Každopádně to chtělo velkou odvahu napsat v podstatě autobiografický román. Určitě stojí za přečtení, ale nejspíš to nebude kniha pro každého.

Nina Špitálníková a tematika KLDR tentokrát v románové podobě, navíc založené na skutečné podobě. Mrazivý příběh. Nebylo by fér hlavní protagonistku odsuzovat,nevíme totiž, jak bychom se na jejím místě chovali my.

Příběh z mě dobře známého města. Sice ani zdaleka nejsem pamětník popisovaných časů, ale jsem ráda, že jsem knížku četla. Pro lidi, kteří žili v té době a ke všemu ve Vimperku, se jedná o návrat do jejich mladých časů, do známých míst a o vzpomínku na lidi, které znali a už tady nejsou.

Další rodinná sága, ale něco mi tady chybělo. Některé popisy mi přišly příliš zdlouhavé.

Salivarovou mám jako autorku moc ráda. Možná ještě více než Škvoreckého. Na Honzlovou Nebe, peklo, ráj nemá, ale i tak je to čtivá kniha. Podle mě je nejlepší povídka Nebe, peklo, ráj

Super mluvnice. Vše je srozumitelně vysvětleno, důležité informace jsou tučně zvýrazněné. Opravdu užitečná mluvnice pro každého.

Druhý díl a opět krásný, i když smutný příběh. Jednání hlavní postavy bylo pro mě nepochopitelné, ale zároveň bych nechtěla být v její kůži. Doporučuji ke čtení a chystám se na třetí díl.

Tentokrát jsem si po delší době poslechla audioknihu a musím říct, že to byl poměrně příjemně strávený večer. Jsem zhruba ve věku jako hlavní hrdinka, takže mám docela pochopení pro její citové pochody a to, jak se cítí. Občas je toho na obyčejnou holku hodně. Příběh svižně plynul a nenudila jsem se ani minutu.

Knihu jsem četla hodně dlouho, nedokázala jsem se začíst a knihu jsem často odkládala. Nakonec jsem ji přelouskala. Za mě průměr, ale to je věc názoru.