Teseme

Smutné, krásné a geniální. Mám to moc ráda!

Mám moc ráda Bočkovy knihy, bavila jsem se u nich. Tahle mi přišla nejvtipnější.

Téma je mi blízké, ale se stylem knihy, jak je psaná, jsem musela chvíli bojovat. Nakonec se mi to moc líbilo a považuji toto dílo za strhující román.

Je to strašně tvrdý život, který ti lidé v KLDR mají. Ani ti, co z ní uprchnou ho nemají snadný. Měla jsem při čtení úzkost z toho, že je na zemi tolik lidí, kteří nevědí, co je svoboda.
Knihu by si měl přečíst každý.

První mé čtenářské setkání s touto spisovatelkou a nemůžu si ho vynachválit.

Hodně posrav, hodně osudů, solidní propletenec, ve kterém se člověk snadno ztratí. Kniha se mi ale líbila.

Opus, který se nelehce čte, ale je krásný. Vrcholně ženský a přeci ne upachtěný. Krása.

Je to strhující a diskuze o tom, jestli je to pravdivý příběh nebo ne, mě nezajímají.

V hlavní postavě jsem se tak trochu našla, kniha se mi moc líbila. Návraty prostě nemusí být vždy veselé.

jsem nadšená jazykem i stylem vyprávění, který autor použil, líbilo se mi, že děj byl stejně rytmický jako jízda vlaku po kolejích, ostatně právě vášeň k vlakům byla z knihy velice cítit. Krásné.

Pokračování téhle série bych mohla číst až do smrti! Vtipné, milé, chytře napsané.

Zábavná kniha, tak akorát dlouhá, příběh rychle utíká, hrdinka zažívá neobvyklé věci. Prostředí originální a neprobádané. Doporučuju!

To bylo tak milé a svižné čtení! Sice mám u Hartla problém ztotožnit se s postavami, které mi nic neříkají (styl mluvy, přemýšlení, zaměstnání), ale čte se to moc dobře. Takhle jeho kniha obzvlášť!

Skvělá konverzačka, jen málokterá kniha tak rychle a skvěle plyne. Moc se mi líbí.

Skvěle! Vrcholně ženské, citlivé, žádná přehlídka cynických krav, o nichž čítám v současných románech, krav, které se předhání v tom, která bude mít pichlavější humor a cyničtější poznámky. Krav, které se budou snažit vybočovat a poukazovat na to, že jsou jiné, místo toho, aby jin někdo v knize řekl, že jsou prostě krávy.
No a tahle kniha je jiná, ženy tu žijí své životy, přijímají osud nebo s ním bojují, chovají se zkrátka tak, jak se chová každý, kdo se zrovna nechce do ničeho stylizovat.
Doporučuji, je to osvěžující četba, přestože se odehrává v minulosti.