Vendulis komentáře u knih
To zase byla jízda, něco se vyřešilo a naopak plno dalších věcí zase zůstáva nedořešených. No a ten konec...čekání na poslední díl bude nekonečné.
"PĚT SRDCÍ TLUČE V PODZEMÍ,
PĚT ŽIVOTŮ ČEKÁ NA PROBUZENÍ,
PĚT FAJŮ SVOU SMRTÍ NÁSILNOU,
PĚT BRAN K POZNÁNÍ OTEVŘÍT POMOHOU."
Miluju i při třetím čtení, možná ještě víc. Hned se vrhám na další díl.
Autorka sice píše čtivě, ale nijak se mě knížka nedotkla, postavy mi byly jedno. Zpracovala bravůrně kultůru Akhu, info o čajích, politickém dění a adopcích, proto nakonec hodnotím 2,5*.
3.75* Začátek se na můj vkus až moc táhl,hodně jsem se musela přesvědčovat, abych četla dál. Cca od půlky se to zlepšilo a konec ten nabral úplně grady. :) Hodně se mi líbí magie čaje a prostředí, plus zasazení asijské mytologie a folklóru.
Prostředí viktoriánské Anglie, zábavné a zajímavé hlavní postavy - ty mě bavily asi nejvíc. První díl opravdu překvapil, čtení jsem si užila a doufám, že vyjdou další díly.
Větší bizár jsem asi nečetla. :D Věděla jsem, nejen podle varování na obalu knihy, že to bude hodně erotické, ale že to bude jen o tom jednom, kniha bude repetetivni a bez jakéhokoliv děje, vývoje postav a přiblížení světa, to jsem nečekala. No aspoň jsem si ujasnila, že tenhle druh knih opravdu není pro mě.
"You dont know me, but youve been inside me, and thats why were here today."
Tolik emocí, které jsem při čtení tehlé knihy pocítila...jeden z nejlepších memoárů, které jsem kdy četla. A nejen tím tématem, ale i tím, jakým způsobem autorka umí vyjádřít vzpomínky, myšlenky a emoce.
3,5*
Koncept byl zajímavý, postava učitelky byla dost nemilosrdná.
Co bych vytkla, že převyprávění stejného příběhu, jen z jiné perspektivy, se po několikatém přečtení stalo méně zajímavým a už mě trošku nudilo.
Fajn japonská jednohubka, super vykreslená atmosféra. Příběh jsem si užila a těším se na pokračování.
Začátek knihy byl trošku pomalejší , ale jinak výborný úvod do série. Příběh nadchne hlavně milovníky severské mytologie a kultury. Libilo se mi, že příběh byl vyprávěn z pohledu tří ruzných postav, nechyběly krvavé boje, magie a zajimavý svět. A tím, jako první díl skončil, se rozhodně máme v další knize na co těšit.
Jakože cože? To co autor předvedl v tomto závěrečném díle...masakr, nešlo přestat číst.
Tak cca do půlky mi přišlo, že se jen opakuje příběh z prvního dílu...fakt zajímavý byl spíš až konec. Za mě tenhle díl dost postrádal ten šmrnc a vibe z první knihy.
Poslední díl je pro mě trošku zklámáním. Po dočtení druhého dílu jsem čekala nějaké pořádné drama a těšila jsem se, jak se vším zamíchá "záporná" postava, ale celé to bylo, a vlastně i skončilo, za mě tak nemastně neslaně. Erotické pasaže nezajimavé a neuškodilo by jich pár ubrat. Svět démonů a celkově prostředí, kde se děj odehrával super, ale příběh trošku pokulhával. :)
Tak tohle bylo úžásné, vtípné i dojemné. Poslouchala jsem jako audioknihu a asi si musím koupit výtisk i do knihovny. :)
Super zakončení série, až je mi líto, že to celé skončilo. Malinkou výtku bych měla k chování Kivy, která byla občas až moc lítostivá, naivní a prostě trošku na facku. :D Jinak jsem si svět i postavy zamilovala a ráda se k sérii někdy vrátím.
Na začátku jsem si nebyla úplně jistá, jestli to bude to pravé vořechové, ale bylo a příběh jsem si užila. Super zpracovaní příběhu - dvě dějové linky, které se na konci spojí v jednu, sympatické postavy, zajimavý svět, nechybělo ani napětí....hlavně teda na konci. Za mě fajnová oddechová fantasy, kterou přectete za víkend. :)
3,5* Čtení Brillky pro mě bylo jako horska drahá...chvílemi jsem to milovala, ale víc převažovaly chvíle, kdy jsme s knihou chtěla přaštit do kouta, jak mi to přišlo ubijející.
Třetí kniha s Cuchenanem a Minangarem a já jsem si čtení opět moc užila, zároveň jsem autorku proklínala, co za smršť to rozjela. Tento díl se nesl spíše v ponuřejším duchu, byl dost bolavý a plný emocí. Trošku mi chybělo vzájemné pošťuchovaní hlavních postav, ale protože do země přišla válka a (nejen) hlavní hrdinové měli plno jiných starostí, dá se pochopit, že těchto scén bylo v knize méně. Celá série je skvělá a určitě plánuju knížky zase přečíst.
Tohle se mi líbilo. Mám ráda knihy, které vás nutí pochybovat o tom, zda se věci v příběhu opravdu dějí, nebo zda se hlavní hrdina zbláznil, to se autorovi podařilo vykreslit skvěle.
3,5*
Čtivé, zajímavý námět a prostředí. Ale děj se občas táhl, plus na můj vkus až přílišné nimraní se v pocitech a málo mrtvol. :D