Zemlja komentáře u knih
Velké překvapení, krásná kniha, první polovina mě zajímala a bavila víc, jazyk i děj, myšlenky.
Nápad. Lidé a využívání zvířat. Dojímá a nutí k přemýšlení nad pány tvorstva.
Velmi se mi líbila. Napínavá, poučná. Autor určitě napsal složitější a hodnotnější příběhy, ale tenhle neurazí.
Těžké čtení. Asi jsem vše nepochopila. Ale popisy vyvolávaly košaté představy. To mi stačilo.
Přistupovala jsem k ní opatrně. Dostala jsem ji. Obvykle dárci vědí ode mě, co bych chtěla. U téhle knihy to tak nebylo. Proto ta opatrnost. Nakonec jsem byla překvapená, lehce dojatá, napnutá - vyjde mu to? Cesta ale byla důležitější než cíl.
U téhle knížky si pamatuju, že jsem ji četla v zimě na chatě v Krkonoších v roce tsunami v Thajsku. Do čtení jsem se trochu nutila, protože kniha je zvlástně pomalá, reálné události ji tehdy poněkud válcovaly. Přemýšlela jsem stále, jestli je knížka tak slabá, nebo silná. Vytrvala jsem. Je silná, myslím. Jen chce čas a vhodné rozpoložení ke čtení.
Zvláštní příběh, jakoby horký a pomalý. Děsivé je očekávání. Doufala jsem, že se stane "něco", a nestane se to ohlášené.
Moc se mi líbila. Postavy, vztahy, prožívání. Chtěla bych i jeho Konec přehlídky, ale asi u nás vůbec nevyšla.
Skvělý příběh. Napadalo mě, a dodnes mě napadá při každé návštěvě ZOO, jak hrozné je, když se to otočí a lidoopi strčí člověka do klece jako zvíře. No a my to stále děláme.
Těžký příběh o vážných věcech. Divíte se těm vztahům, ale vlastně nemůžete soudit, protože ti lidé přežili peklo. Možná prostě neměli na víc sílu.
Takové lehčí čtení. Napínavé. Domnělý outsider přečůrá týpky, kteří si myslí, že mají navrch. Fandíte jako diví.
Bavila mě. Vtipná, humorná. Četla jsem poté, co jsem viděla životopisný film o autorce. Zajímalo mě, co napsala.
Začala jsem ji číst po knize Hodiny, která zmiňuje autorku i knihu. No, nutila jsem se do toho. Je to pomalé, nedějové. Prostě se v tom topíte. Moc jsem to/postavu, nechápala.
Bavilo mě to hodně. Politika, skrývání víry, moc peněz. Poměry v tehdejším Španělsku, informace o panovnickém páru.
Krásný, syrový příběh. Křehká nezkušená dívka a další mladí lidé v drsné době, která lásce moc nepřála.
Ano, pomáhá s obsahy Shakespearových dramat. Proč ne? Čtete to jako pohádkovou knížku.
Moc z ní ve mně nezůstalo. Nepamatuju si, o čem byla.
Kdysi jsem si myslela, že budu žít někde daleko od lidí jen se svým milým. Časem mě to naštěstí opouštělo. Není nad výdobytky civilizace. Knížka mě bavila. Sem tam trochu sexuální scénka...
Taky mám vydání s krásnými Kašparovými ilustracemi, ale to moc nepomáhá. Pro mne tahle kniha, oproti jiným autorčiným počinům, kouzlo nemá.