Zuzanak4 Zuzanak4 komentáře u knih

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Myslím, že je to dosud nejlepší autorčin román. Opět vrcholně ženský příběh o síle a jak je důležité se nevzdávat.

05.12.2021 5 z 5

Nejlepší kámošky zobou zrní Nejlepší kámošky zobou zrní Mirka Joklová

Vtipné, svižné a čtivé? Že chování neodpovídá klasické třicítce je asi pravda, ale já v tom viděla sebe i spoustu kamarádek, takže se autorka dle mého názoru trefila. Krásně popsala charaktery a moc jí děkuji za prima zážitek.

20.03.2024 5 z 5

Občanský průkaz Občanský průkaz Petr Šabach

Šabach je moje srdcovka a tahle jeho kniha mě dojímá i rozesmívá, a to na mnoha místech. A v závěru vlastně i dojímá. Myslím, že je to lidsky podaná zpráva o té době, tak, aby to bavilo mladé i staré. Škoda, že Šabach už nic nenapíše

04.05.2022

Na viděnou příští léto Na viděnou příští léto Elin Hilderbrand

Tahle kniha mě bavila i díky delšímu časovému úseku, během něhož se děj odehrával. Hraje si to s osudovostí, jde o lehké prázdninové čtení. Ale je milé.

17.04.2022 5 z 5

Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

Skvělý komiks, který mě chytil jako dítě i jako dospělou. A kdybych měla jednou dítě, narvu to i jemu. Slupnuto za jedno odpoledne!

16.04.2022 5 z 5

Teribear - Tajemství modré krabice Teribear - Tajemství modré krabice Alena Mornštajnová

Připadalo mi, že se paní spisovatelka snaží zbytečně spojit svět marketingu a literatury. Naroubovat příběh na něco už existujícího, aby to pomohla zpropagovat. Je to škoda. AM píše výtečně a lepší by bylo, kdyby proud své fantazie popustila naplno. Ne jen na pul jako v téhle umělé knize. Nebavila mě.

16.04.2022 2 z 5

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Přečtěte si to. Je to nesmírně poetické a pěkné. Ten film jsem nikdy neměla ráda, ale tahle kniha je úplně jiná. Lepší, takže se vlastně bude líbit všem.

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Klasika, která mi vždycky udělá dobře.

Vděk Vděk Delphine de Vigan

Nebavila mě zatím ani jedna kniha. Připadají mi poměrně bezobsažné ve smyslu chybějící nadlinky příběhu. To má sice hodně knih, málo jich má ale tak masivní reklamu, a proto to člověka tolik nedráždí. Jako dobrý pohled do duší seniorů tahle kniha není. Spíš doporučuju nějaký film od Sorentina.

06.12.2021 1 z 5

Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Struhující příběh podnikatelky, která se jen tak něčeho nezalekla. Jana Poncarová opět dokázala, že umí.

05.12.2021 5 z 5

Anglický pacient Anglický pacient Michael Ondaatje

Je to jedna z nenádhernějších zahraničních knih, které se mi letos dostaly do rukou a pod oči. Je tak hluboká a přesto jednoduchá svým dějem. Postavy jsou tak lidské, tak dobře popsané, že se v nich chvílemi ztrácíte a pak si je skládáte dohromady, abyste zjistili, že se v každé z nich částečně zrcadlíte právě vy. A konec? Ten je dechberoucí, dojemný a drásavý. A přitom to není žádné melodrama. Jsem dojatá.

03.10.2024 5 z 5

Na Věrnosti Na Věrnosti Tana French

Není to autorčina prví kniha, kepru jsem četla, mám její styl ráda, přesto mi trvalo poměrně hodně stran, než jsem se konečně začetla. UDělala jsem ale dobře, že jsem knihu neodložila. Dostal se mi hutný, temný a na emoce silný zážitek. Líbí se mi reminiscence hlavní postavy a myšlenka nezdolnosti – že i tam, kde to nejmíň čekáme je světlo nebo alespoň vysvětlení, které nás dovede ke klidu. Nebylo to vůbec špatné a knihu doporučuju.

03.10.2024 5 z 5

Potichu Potichu Jaroslav Rudiš

Další skvělý zážitek. Čteno už podruhé. Ta kniha je napsaná s lehkostí mládí, nenuceně vtipná, není to póza ani manýra, tryská z ní autorův talent. Všechny absurdní postavy se díky tomu zdají reálné tak akorát.

27.09.2024 5 z 5

Basket Flora Basket Flora Jan Pelc

Moc mě to bavilo, absurdní, zábavné, není to tak trapné jako většina detektivek.

08.05.2024 5 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Umí psát napínavě a budovat příběh. Kniha nenudila.

01.05.2024 4 z 5

Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Krasne!!

Tak mě někdy napadá Tak mě někdy napadá Ken Kesey

Je pravda, že se kvůli zvláštní vypravěčské formě a stylistice nečte snadno, ale je to skvělý příběh. Oceňuji především skvěle vykreslené postavy, vhled do života a přemýšlení Američanů a konec konců i jazyk samotný.

16.04.2022 5 z 5

Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku Jiří Hájíček

Takhle si hrát s atmosférou ve vztazích umí jen Hájíček. Obdivuju ho.

Zloději zelených koní Zloději zelených koní Jiří Hájíček

Krásná kniha, prostý děj i příběh, přesto magický. O dobývání vltavínu a lásce.

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Nedalo mi to a zkusila jsem i pokračování. Bylo to ale ještě horší. Odloženo.

06.12.2021 1 z 5