99jana99 99jana99 komentáře u knih

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Knihu jsem dostala od manžela (netušil kdo je Radka Třeštíková)a to byl jediný důvod proč jsem se rozhodla jí přečíst. U 3.kapitoly, která nebyla třetí, jsem bojovala s tím, že nedočtu. Nepochopila jsem přeházené kapitoly, úplná zbytečnost, vadila mi spousta vulgarismu, ikdyž jak někteří tvrdí, se tak mluví, tak já to ráda nemám a vůbec ne v knihách. Zbytečné je i popisování - vlastně čehokoli, zbytečná kniha, u mě poslední od p. Třeštíkové. Téma zajímavé jen bohužel zpracované špatnou osobou. Nedoporučuji.

29.10.2023

Tereza Tereza Magda Váňová

Perfektní!!! Kniha nemá žádnou ohromnou zápletku, ale spoustu malých, které vás nutí číst stále dál a to paní Váňová umí v každé knize. Tato je zatím u mě top. A konec je jasný, každý má co si zasloužil. Velmi čtivě napsaný příběh. Doporučuji.

27.10.2023 5 z 5

Nestydaté neviňátko Nestydaté neviňátko Dominik Dán

První půlka knihy mě nebavila, nedokázala jsem se začíst, když došlo na konfrontace podezřelých, tak to nabralo spád. Možná to bylo tím, že je to 2. napsaná kniha a já čtu knihy chronologicky podle roku, v které se případ stal.

24.10.2023 3 z 5

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Začnu tím, že nemám ráda tlusté knihy, což byl důvod proč mi trvalo tak dlouho tuhle přečíst a proč jsem chtěla ubrat hvězdu na hodnocení. Hned potom je ale nadšení z toho, co se mnou opět tento příběh dělal. A hned potom smutek, že už nebudu zítra v Medvědíně se všemi těmi lidmi. Za mě zatím nejlepší knihy od pana Backmana a nejlepší knihy co jsem zatím kdy četla.

07.10.2023 5 z 5

Johana Johana Pavla Horáková

Kniha se mi líbila, čte se moc dobře, takový život jedné holky a ženy.

21.09.2023 4 z 5

Dáma kontra strelec Dáma kontra strelec Dominik Dán

Opět jsem se dobře bavila a kniha se četla moc dobře. Jediné co mi vadilo, byl výslech pravého Korčoka, kdy jsem měla pocit, že jsou vyšetřovatelé úplně natvrdlí, asi slabá chvilka. Nicméně se těším na další knihu.

10.09.2023 4 z 5

Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

První půlka knihy se táhne, občas jsem se musela nutit do čtení a myšlenky mi odbíhaly jinde, od půlky má kniha spád, přesto mě bavila asi nejmíň ze všech tří knih.

26.08.2023 4 z 5

K moři K moři Petra Soukupová

Mě styl paní Soukupové nesedí, nechápu věty bez sloves, strohé. Příběh plný deprese, kdy už děti se snad rodí nešťastné, smutné, zlé a takto je to až do dospělosti, pak smrti a do konce knihy, kdy si všichni ubližují a nechápou se.

23.08.2023 2 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

A opět mi chybí hvězdičky na hodnocení. Bála jsem se, že druhý díl nebude tak dobrý, ale omyl a třetí díl už je na cestě ke mě domů. Vůbec se mi Medvědín nechtěl opustit, jako bych s těmi lidmi tam žila. Pan Backman opravdu umí popsat charaktery, pocity vtáhnout vás do děje, vžít se do každé postavy a pochopit je. U knihy se smějete, dojímáte se, máte slzy v očích. Určitě doporučuji.

21.08.2023 5 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Tak to bylo něco skvělého. Kdybych mohla, dám i deset hvězd. Pan Backman umí. Tolik emocí v jedné knize, tolik pravd, přijde mi, že snad musel žít několik životů, aby dokázal tak skvěle popsat různé vztahy a pocity lidí. Kniha začíná perfektním vykreslením postav a situací a od půlky knihy už nechcete přestat číst. Kniha je za mě jeho nejlepší zatím a jdu hned na další díl. Určitě doporučuji.

11.08.2023 5 z 5

Špitál Špitál Josef Veselka

Za mě bohužel úplně zbytečná knížka s krátkými kapitolami, které nijak nekončí. Přečetla jsem jen, protože to byl dárek.

01.08.2023 1 z 5

Vodní hrob Vodní hrob Martin Goffa

Kniha se četla moc dobře, to pan Goffa umí, proto je můj oblíbený spisovatel,ale ten konec byl takový nejasný? urychlený? nevím.

01.08.2023 4 z 5

Mačacia stopa Mačacia stopa Dominik Dán

Musela jsem několik knih čekat, než se dozvím, jak to bylo s paní Hildou a jejím manželem. Opět skvěle napsané, moc mě to bavilo.

28.07.2023 5 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Opět výborná detektivka od paní Klevisové, čte se velmi dobře, opět výborná zápletka a vyřešení.

19.07.2023 5 z 5

Nebýt sám Nebýt sám Magda Váňová

Magda Váňová mě zatím baví každou knihou. Konrád sice není vůbec muž podle mého gusta, ale to nic nemění na tom, že příběh je napsaný velmi čtivě.

09.07.2023 4 z 5

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Na knihu jsem se moc těšila a nezklamala mě, jen ten začátek byl pro mě méně záživný, od druhé části se kniha jen těžko odkládala. Chování hlavní hrdinky komentovat nebudu, nevím jak bych se chovala, když bych byla v její situaci, což naštěstí nejsem.

12.06.2023 4 z 5

Cigaretka na dva ťahy Cigaretka na dva ťahy Dominik Dán

Opět skvělé čtení od Dominika Dána, ikdyž je těch knih hodně, tak se stále dobře čtou, ale o to hůř komentují, protože mám pocit, že se u každé opakuji.

11.06.2023 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Všechny knihy paní Mornštajnové, včetně Listopadu, jsou pecka, ale tahle je pro mě bohužel zklamáním. Nezlehčuju určitě téma knihy, ale samotnou knihu hodnotím jako velmi slabou, několikrát jsem měla chuť ani jí nedočíst, ikdyž je napsaná čtivě. K malé cacoře jsem necítila vůbec žádnou lítost, spíš mě štvalo jak lhala, přemýšlela a tím dokázala ublížit nevinným. Špatně je v knize i to, že stačilo kývnout a byl odsouzen nevinný člověk, tomu nevěřím. Kniha jak je napsaná mi nesedla.

24.05.2023 2 z 5

Kdo má pod čepicí Kdo má pod čepicí Marie Rejfová

Krátké, ani jsem nestihla postřehnout o čem čtu.

19.05.2023 2 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Závěr knihy mě naprosto dostal a to několikrát. Vadilo mi přeskakování z jedné osoby na druhou, ale chápu, ze takto to muselo být.

18.05.2023 4 z 5