bigcomet komentáře u knih
Další fajn náhled do historie, který je velmi pěkně a čtivě napsaný. Taková víkendová oddechovka.
Tyhle knihy to je moje. Vždycky si po přečtení říkám, zda se takhle může někdo chovat. Símka je mladá a chce pozornost své matky. Ta ji z nějakého důvodu ignoruje, uráží, atd. Je to neskutečně dobře napsaný, čte se to samo i když občas ne úplně lehce. Chvilku ji chápete, chvilku by jste jí nejraději propleskli. Ale je to skvělý.
Přečteno prakticky jedním dechem. Neuvěřitelně vtipná detektivka, zároveň napínavá a chcete pořád číst dál.
Typ na to kdo je vrah jsem měla již od půlky, ale při dalším čtení jsem byla na vážkách. Nakonec jsem se trefila. Fandila jsme hlavním hrdinkám, aby na vraha přišli.
Opravdu doporučuji k přečtení.
Na tuhle knihu jsme se těšil, ale nakonec jsme ji musela odložit. Těžce se mi četla, musela jsem se nutit do čtení a to není nic pro mě. Příběh se vlastně netýkal Coco jako návrhářky, ale vytváření ikonické vůně Chanel N.5. Příběh mi přišel zbytečně zdlouhavý a pro mě nebyl vůbec čtivý.
Snad si kniha své čtenáře najde, ale já to bohužel nejsem.
Skvěle zpracované, doplněno o fotografie. Vždy stručný popisek vyhlídky/rozhledny. Opravdu úžasná kniha. Formát ideální do batohu, měkká vazba, ale velmi pevná. Takže můžete vybírat i cestou, kam se člověk podívá.
Další kniha dětské hvězdičky, ale tentokrát přeci jen jiný příběh. Název knihy může napovědět o co v knize asi jde, ale i tak mě příběh překvapil. Matka Jennette mi byla děsně nesympatická, litovala jsem Jennette, co vše musela snášet. Chudák pak měla pocit, že to tak má být a dalo jí dost práce se postavit znovu pevně nohama na zem, ale nakonec to dokázala. Obdivuji její životní cestu a také znovu víru v sebe sama. Doporučuji přečíst.
Knihy Martina Moravce jsou skvělé a ani tako nebyla výjimkou. A jako Audiokniha je boží, nejen proto, že ji namluvil sám Dr. House Martin Stránský, jehož hlas je úžasný. Rozhovor je opět velmi poutavý, chvílemi opravdu hodně dojemný, ale také poučný. Již se mi stalo, že jsme si na knihu vzpomněla při některých životních situacích. Doporučuji přečíst či poslechnout každému.
Neuvěřitelně vtipné, chvílemi smutné, ale velmi citlivé. Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a rozhodně můžu doporučit, jelikož Daniel je neuvěřitelný herec a hlavně dabér, takže knize umí dát úplně jiný rozměr. Měla jsme to poslechnuto prakticky za jeden den, protože opravdu nešlo přestat poslouchat. Oceňuji otevřenost, s jakou je příběh napsaný. Je znát, že ne o všem se psalo s lehkostí. Tyto pasáže jsou opravdu velmi citlivě namluvené a občas člověku i slza ukápne.
Vřele doporučuji všem. Jednoznačně dejte přednost audioknize. Je vážně top.
Moje první kniha od autorky, ale rozhodně ne poslední. Detektivní příběhy pro mě nejsou moc atraktivní téma, jelikož jsem vždycky narazila na moc velké krváky. Ale tohle bylo fakt super. Začátek byl trochu pomalejší, ale mělo to svůj smysl. Člověk poznával všechny postavy a postupně se mu odhaluje jejich život a hlavně tajemství. Zápletka super, vyústění překvapující.
Už se těší na další detektivní příběh od autorky.
(SPOILER) Poslouchala jsem jako audioknihu a jednoznačně doporučuji. Knihu načetl Radek Škvor, který i Toma daboval v Harry Potterovi a knize to jednoznačně pomohlo. Celá kniha je skvělá, celý životní příběh Drama je neuvěřitelný. I v tomto případě ho dohnalo to, že od dětství hrál a nakonec podlehl démonu jménem alkohol. Každopádně dokázal se z toho poučit.
Mohu jen doporučit k přečtení, člověk si uvědomí, že role ve filmu je většinou úplně pravý opak skutečného člověka.
Příběh Marie Curie-Sklodowské je neuvěřitelný. Celý svůj život obětovala vědě. Byla neuznávána muži, ani na její první Nobelovu cenu ji nechtěli navrhnout. Musela překonat mnoho překážek, ale vše s grácii ustála a je jednou z nejvýznamnějších žen vědkyň 20.století.
Rozhodně stojí za přečtení.
Není to můj "šálek čaje" , poslouchala jsme audioknihu do knižní výzvy.
Na můj vkus hodně sprosté. Kdybych to měla číst z knihy, tak bych to určitě odložila, ale jako audio kniha se to celkem dalo.
Díky výzvě holt člověk objeví i knihy, které by normálně nečetl.
Knihu jsem četla jen, kvůli knižní výzvě.
Nejsem čtenář poezie, respektive starší poezii.
Na mě byl hodně těžký jazyk, občas jsem měla problém se i krátkou básní prokousat. Kniha je ale velmi tenká a tak se to dá za den přečít.
Skvěla napsaná kniha, která Vás vrátí do devadesátek. A ten kdo byl v té době dítě, si v tom najde to svoje. Výborně se to četlo, bylo to neuvěřitelně vtipné.
Mohu jen doporučit všem devadesátkovým dětem.
Výborná oddechovka na dlouhé podzimní večery.
Kniha na mě všude vyskákala, tak jsme ji zkusila. Začátek byl super, dobře se to četlo. Mělo to skvělou myšlenku a příběh měl spád. Ale ke konci knihy jsme měla pocit, že autorovi došel den a příběh byl na můj vkus ke konci odfláknutý. Každopádně tématicky skvělá volba, ale chtělo by to víc propracovat i konec.
Jakuba Katalpa píše naprosto skvěle. Vyhovuje mi styl psaní, s ničím se nemazlí, píše krutě, ale i mile. Kniha má vše, co má kniha tohoto typu mít.
Doporučuji jednoznačně.
Výborně zpracováné "moderní dějiny", které nám ve škole moc neobjadsnili. Tak tady je to napraveno.
Vtipné, ale zároveň poučné. Opět skvěle napsané od Markéty.
Velmi čtivá kniha o první manželce Karla IV. Krásně napsaný romantický příběh o prvním setkání, manželství, následném dlouhém odloučení. Příběh mapuje krátký život Blanky z Valois, která milovala Karla IV a on miloval ji.
Hezký náhled do života ve Středověku.
Tahle kniha je tak neuvěřitelně krásná.
Myšlenky v ní jsou neuvěřitelné. Ilustrace nádhera.
Opravdu promyšlená kniha.
Takový moderní Malý princ.
Další skvěle napsaná kniha od Dana Browna. Výborně zvolené téma. Znepokojivě nadčasová kniha. Výborně vystavěný příběh se zajímavou zápletkou.
Je to kniha i na zamyšlení, co s námi mohou moderní technologie.
Jednoznačně doporučení.