blimba komentáře u knih
Jednoduchý tip na práci s informacemi. Autor netvrdí, že je to jediný možný postup, který musíte do puntíku dodržet ani že objevil kolo. Pro mě zajímavá pasáž týkající se práce na projektu. Dostala jsem co jsem čekala v přiměřenému formě i rozsahu.
Pokud používáte kolo jako dopravní prostředek po městě, je to kniha pro vás. Dokonalý popis dopravní absurdity ve které žijeme. Kniha nemá potřebu být vysokou literaturou, což je zjevné i z podtitulu.
Kromě nevšedního životního příběhu je zde i zajímavý přesah k tématu postavení žen v tradičním buddhismu a rozvoji buddhismu v 2. pol. 20. st v západním světě.
Příjemná mile neokázalá kniha. A ten formát vydání je úplně boží. Skvěle padne do ruky i kapsy kabátu.
Posloucháno vlastně náhodou jako audiokniha, což zejména v první části bylo hodně povedené. Velmi jadrný jazyk a přitom to na mě chvílemi působilo až poeticky. Druhá část hodně jiná, ale ten příběh to hezky uzavřelo.
(SPOILER) Kromě toho, že mě čtení opravdu těšilo, jsem knihu brala jako "dozvdělavací", a to jak v oblasti literatury a hudby, tak v oblasti historie.
Spoiler
Knihu jsem vnímala i jako příběh o tom, jak zůstat svobodný v nesvobodné světě...Než vás to nakonec stejně semele.
Za mě příjemné odpočinkové čtení pro čas podzimních rýmiček.
Moc nebaví ani mě ani děti, je to takové polopatické a "ukřičené".
(SPOILER) První část se mi zdála taková víc románková, druhá už o poznání závažnější. Celkově ale fajn kniha a jsem ráda, že dopadla jak dopadla.
Příjemná oddechovka. Některé myšlenky jsou dost trefné. Potěší a neurazí...
Když jsem to četla v 18, tak to bylo asi lepší...ale výhoda časového odstupu je ta, že si člověk pamatoval jen pár scén... takže stále napínavé
Nějak nevím, úvodní část sledující přelom 80. a 90. let mi přišla skvělá. Výborně vykreslená atmosféra doby, alespoň tak jak si ji ze svých dětských let pamatuji. 90. léta byla za mě už slabší, trochu prvoplánové typy postav. Ale celkový dojem z knihy spíš dobrý.
Mě kniha bavila, obě části. Taková příjemná neurážející oddechovka.
Přijde mi že autor má dar člověka přičarovat k textu knihy...nekdy mám ale problém knihu dočíst ...je tam těch kouzel nějak moc.
Myšlenkově inspirující, jazyk vyprávění krásný, ale asi jsem už na knihy o hledajícím se mladém hrdinovi moc stará. Na druhou stranu je to jedna z knih, kterou bych si ráda s odstupem přečetla ještě jednou a jsem si jistá, že narážím na mnoho myšlenek, které jsem při prvním čtení přehlédla.
Dobrý nápad, i když podle mě trochu nedotažený. Děti bavilo.
Príma knížka pro malé slečny, která potěší a neurazí ani maminku.