Disease komentáře u knih
První dvě povídky jsou výtvarně bravurní (i když u té druhé nelze popřít místy inspiraci Hitchcockovým Vertigem). U dalších dvou už se mi kresba tolik nelíbila, ale zase má tu správnou čapkovskou atmosféru. Z finálního Oplatkova konce mám rozpačité pocity. Přesto ale rozhodně nadprůměr.
Parádní kresba, která dává zapomenout na v podstatě pořád stejné schéma těchhle příběhů z Ú.P.V.O..
Kdo nezná Barnesovu tvorbu, může být zklamán. U mě vzhledem k tématu je to v pořádku, i když ne úplná bomba.
Hodně vtipný pohled na počátky britského fašismu. Beaumanův humor mě baví. Možná příště na třetí čtení i hvězdičku přihodím.
Proti předchozímu příběhu se to trochu táhne, ale na závěr se dočkáme překvapení.
Kromě ukecané cyberpunkovky Lístek do nebe spokojenost, i když nadprůměr tvoří "jen" Kdo je tam?, Otec, ta věc, Metastáze a naprosto geniální Oranžová je bolest, modrá šílenství (i s odstupem času patří do mé TOP 3!).
Ale jako počin mapující vývoj scifi horrorů to funguje dobře.
Spíš než detektivka je tohle takový společenský román navíc silně telenoveloidní. Nicméně jako úvod do světa Matthew Hopea to je vcelku příjemné.
Kniha je o 10 let mladší než první díl a je to znát. Zelazny je už vypsanější, takže se dočkáme barvitého líčení všeličehos. Té psychedelie při líčení čarování už na mě ale v závěru bylo trochu moc.
Opravdu "neředěná" fantasy. Žádné zdlouhavé popisy a vysvětlování. Začátek se mi líbil víc, než druhá akčnější část, ale i tak hodnotím na plný počet.
Je to dobře napsané, Connoly je jako stylista velmi dobrý. Úvodní Kovboj navnadí, ale ty kratší povídky jsou tak trochu na jedno brdo, takové tradiční ghost stories. Nejlepší je závěrečná s Charlie Parkerem, tam si je autor jistý v kramflecích.
Povedená oldschool scifi od nového autora. Líbí se mi, že neandertálská země není líčená jako bezchybná, ale má i své stinné stránky.
87. revír ve své tradiční podobě - více případů, osobní životy a banální motiv, jak už to tak bývá.
Tak tentokrát žádné "důstojné zakončení série" :-( Hodnotím tedy spíš případ, který je fajn, ale chybí mi tu nějaká zmínka o alternativní historii a knedlících.
Jako pastiš na Rychlé šípy je to masterpiece. Vlastní pojetí nekoliduje s úctou ke klasice.
Čekal jsem komix pro -náctileté fantazačky, které nevědí, co se sebou. Naštěstí to tak úplně nebylo, není to úplně plytké, takový úvod do bdsm problematiky. Kresba je parádní.
Dnes už sice překonané, ale kdysi jsem si tam našel spoustu tipů na pokoukání, ze kterých se vyklubaly skvosty. Jen mi přišlo nekoncepční to hodnocení autorů u filmů, to podle mě do encyklopedie nepatří. Zvlášť, když docela hodně z těch "300 hlavních" mělo 2/5*.
Tentokrát je to fakt spíš tak nějak "pro děti a mládež", ale napsané je to dobře.
Moore se pustil do "dalšího Z pekla", jen se to tentokrát moc nepovedlo. Kresba je sice správně staromódní, ale postavy nějak postrádají mimiku. A o konci, který je jen pouhou přehlídkou psychedelicky poskládaných citací z HPL, ani nemluvím.
Pokud bych měl do hodnocení zakomponovat i to, jak knihu zprasilo nakladatelství Argo, šel bych ještě o hvězdu níž.
Není to úplně top cestovní díl, Belgové nejsou takoví blázni jako Británci, ale zato mají přesnídávky. Vtipy a popkulturní odkazy jako téměř vždy plně funkční.