Domka901 komentáře u knih
Dědinu by si měl přečíst každý, ať lidi z města, tak z vesnice! Knížka je perfektní sonda do mezilidských vztahů a ukazuje různé pohnutky člověka. Dvořáková k tomu přidané nářečí, kterým postavy mluví, tím získala Dědina další rozměr. Za mě jednoznačné doporučení! :)
Další knížka od Mornštajnové a opět super. Četla jsem ji a po Haně a Hotýlku a musím říct, že mi možná přišla nejlepší. Ač jsem na ni četla rozpoluplné reakce. Za mě krásná knížka s dějem, který zaujme a pozornost čtenáře udrží. :)
Nemám slov... Dvořáková opět dokázala až neuvěřitelně brutálně popsat situaci. Při čtení mi bylo těžko, ale nedokázala jsem se odtrhnout.
Mornštajnová opět nezklamala! Skvělá knížka a příběh, ve kterém si myslíme, jak co je a poté zjistíme, že je všechno jinak, než se zdá.. :)
Filozoficky bych ji přirovnala k Alchymistovi. Ovšem ten Malému princi nesahá ani po kotníky. Je to prostě knížka, kterou můžete číst v jakémkoliv věku, nebo citovém rozpoložení a vždy ji budete vnímat jinak a vždy si z ní odnesete něco nového. :)
Hotýlek jsem četla až po Haně a na rozdíl od mnoha jiných jsem nebyla z knížky zklamaná. :) Bavil mě jak samotný děj, tak vykreslení všech postav. Jen z hlavního hrdiny jsme byla trochu nesvá - ta jeho povaha mě v průběhu knížky čím dál víc vytáčela.
Za mě super! Mám moc ráda české detektivky a tato nemá chybu ani po jazykové stránce, ani po příběhové! Oddychové, vtipné a zároveň krimi. :)
Josefína opět nezklamala! Skvělý příběh, dialogy... Už se nemůžu dočkat dalšího dílu! :)
Konečně jsem knížku dočetla. Bohužel, Žítkovské bohyně (navzdory té velké reklamě, kterou měly..) mě neoslovily. Ke čtení jsem se musela přemlouvat. A přitom je to tak zajímavé téma! Nevím, čím to mohlo být... Možná mnoho postav a dějů... Kdyby měla knížka o pár "bohyň" a stran méně, nebylo by to, podle mého, na škodu.
Naprostá pecka! Chvílemi jsem smála, až mi tekly slzy, chvílemi mi málem tekly slzy lítostí nad Eleanořiným osudem...Doporučuji! :)
Naprostá pecka! Knížku jsem přečetla za jediný den. Už dlouho mě nic takhle nechytlo. Vlastně nemám nic, co bych vyčetla.
Takovéhle téma si zasloužilo daleko lepší zpracování. Spousta klišé, romantických výplní.... Prostě další červená knihovna.
Hodně realistická a drsná zpověď baletky. Tušila jsem, že studium baletu nebude žádný med, ale tohle mi dokonale sundalo růžový brejle.
Skvělé! Chvílemi dojemné, chvílemi jsem se upřímně zasmála.
Selner to prostě umí napsat tak, že se vám chce děsně smát, zároveň se dojímáte a ještě k tomu vám až zatrne z toho, jak lidská neznalost, hloupost a stereotypy komplikují autistům (a jejich okolí) už tak dost složitý život. Prostě pecka!
Do téhle knížky se mi vlastně vůbec nechtělo, protože jsem tušila, jak smutná a opravdová bude...
Můj první Hájíček a pecka! Pokud pocházíte z vesnice, bude vám příběh ještě bližší. Podobně jako u Dědiny od Dvořákové. Hájíček zde hezky popsal historickou rovinu kolektivizace.
Houbařka je bomba! Hanišová to prostě umí... Zase skvěle vylíčen osud hrdinky, opět téma rodiny a vztahu rodičů a dítěte. Stejně jako v Anežce. Super! :)
Byla jsem příjemně překvapená. Čekala jsem smutně vážnou knihu, dostala jsem takový hořko vtipný román. Doporučuji.