Drnkla komentáře u knih
Pět hvězd, jinak to ani nejde. Dneska jen tak neusnu... Famózní kniha.
Jednodenní jednohubka, která mi bude nějakou dobu ležet v žaludku...
Krásný příběh, krutý, ale velmi něžně napsaný. Dojemný epilog, Irma byla moc krásnou postavou.
Opravdu pohádka pro dospělé, probouzející všechny zákoutí lidské představivosti a fantazie.
Musím zmínit malé zklamání (a zajímalo by mě, jestli někdo viděl stejnou paralelu?), kdy mi hlavní část příběhu připomínala Hunger Games.
Děkuji za epilog, skoro jsem se lekla že tam nebude.
Dokážu si představit pěkné filmové zpracování, na které bych se moc těšila.
Ačkoliv je kniha krátká, nabízí velmi intenzivní prožitek, obrovskou tíhu, lítost, hněv, beznaděj, zoufalství... a mnoho dalších emocí, které v tomto příběhu pohltí čtenáře a rezonují ještě nějakou dobu... perfektní psychologická sonda do duše jednoho ne/obyčejného muže, se kterým se život nemazlil.
Moc hezké čtení z jiného soudku, než jsem zvyklá. A jsem za to moc ráda, v dnešní době by si takovou literaturu čas od času měl přečíst každý. Velmi pěkně napsané.
Bolavé čtení, depresivní, tíživé.... čtené jedním dechem.
Závěr mě zklamal, přála jsem si jasný (a snad i pozitivní?) konec.
Knížka je velmi oddechové čtení a velká romantika, která je psaná tak čtivě, že se dá jedině zhltnout na jeden nádech a těšit se na další díl. Krásný horský příběh Ideální na zahnání zimní nudy.
Kniha mě nalákala svým prostředím a francouzskou cukrařinou, ale příběh a obsah mě dost zklamal. Milé to bylo, ale chybělo napětí a spád, knihu jsem četla poměrně dlouho. Bohužel si další knihy ze série nemám chuť přečíst.
Za mě neurazí, nenadchne... klasický Hartl, popis "běžného" života, i když něco bylo trochu přitažané. Bohužel to pro mě byl opravdu jen popis, chybělo nějaké koření, které vtáhne do děje a nepustí nebo lépe vykreslená psychologie postav.
Váhám mezi 2 - 3 hvězdami, ale fandím české tvorbě, takže 3.
Skvělá psycho jízda. Jediná malinká výtka, že mohla být kniha delší a děj nemusel tak překotně ubíhat. Klidně bych si té psycho atmosféry užívala ještě déle. Maximálně čtivé, napínavé.
Myslím že tak velké téma by si zasloužilo ještě lepší zpracování. Děj působil místy trochu zrychleně a plytce.
I přesto se mi kniha velmi líbila a zhltla jsem jí během dvou dnů.
Neobyčejná kniha z jedinečného prostředí, rozhodně originální. Bažinu jsem cítila všemi smysly.
Kniha se mi líbila, zaujala, ale až tak mě neuchvátila, čekala jsem stále trochu více. Konec byl příliš uspěchaný, ale mám ráda ty konce s otazníkem.
Knížka se mi líbila, téma je zajímavé a roztomile vybízí k zamyšlení se nad vlastním životem a takovým tím "co by kdyby"...? Závěr byl předvídatelný, ale byla to moc milá jednoduchá oddychovka, která se čte velmi rychle a s chutí.
Kniha mě moc nebavila a dokonce jsem se těšila, až ji dočtu. Četla jsem 15 roků lásky a tak jsem očekávala rozhodně více, toto bylo zklamání. Pár milých vtipných scén, ale jinak celkem nudné.
(SPOILER) Lidská psychika je mocná, obzvlášť pokud s ní někdo umí manipulovat... Závěr se mi zdál až příliš vykonstruovaný, ale hodnotím čtivost a napínavost příběhu.
Přemýšlím, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy... Ano, téma kruté a smutné, přesto jsem čekala ještě trochu více. To, že paní Mornštajnová skvěle píše je známé, čtivost knize rozhodně nechybí. Závěr knihy mi moc neseděl.
Celou knihu mi byla nepříjemná velikost a font písma (a číslování).
Krásný název i obálka knihy. Příběh byl stejně magický jako ilustrace. Nakonec nechybělo napětí, romantika ani happyend. Pěkná oddechovka.
Třetí díl za mě nejslabší. Už to bylo moc přetažené, stále pohádkový svět, kdy ženy často padají a muži je vždy chytí. Kdy muži jsou jak princové a ženy do nich bláznivě zamilované.
S hlavní postavou jsem se nesžila tak jako s hrdinkami z předchozích dvou dílů. Nějak mi nesedělo ani jméno.
Začátek byl příliš kýčovitý a konec málo uvěřitelný. Spíš jsem doufala, že to nebude happy end a třetí díl se bude něčím lišit. Mrzelo mě, že se neodehrává opět v zimě.
Kniha, u které není třeba o ničem přemýšlet a čte se velmi rychle.
Knihu jsem koupila dětem kvůli autorce, která je moje oblíbená. Sama jsem se těšila na večerní čtení před spaním, které bylo pro nás všechny moc milé a dýchalo kouzelnou vánoční atmosférou. Pohádkový příběh českých Vánoc se nám moc líbil, byla tam zápletka, ponaučení, dobro a láska, i vánoční kouzlo, tak jak to má být. Nejdříve mi trochu vadil Santa v českých Vánocích, ale nakonec se nám líbilo vysvětlení mezi Santou a Ježíškem.
Snad jen škoda, že náš Ježíšek přeci jen neměl hlavní roli.