eM.017 eM.017 komentáře u knih

☰ menu

Skutečné zločiny na Ostravsku 2 Skutečné zločiny na Ostravsku 2 Ivana Žáková

Skvělé sepsane případy.. Velká spokojenost.. Pro fanoušky True Crime - Must Have :D :D

02.10.2024 5 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

#7 - odškrtnuto :) Ale já vám nevím. Za plný počet to tentokrát nebude. Erika je opět chladná jak její nový barák v Anglii. Možnost nového vztahu tu je, ale mám pocit, že tomu nedá šanci.. Co kvituju je, že už není tak prudérní a nasraná, když mluví s nadřízenýma... Mám ji ale ráda ;)
K příběhu - během knihy se mi rýsovalo několik pachatelů, několik verzí až jsem se nakonec trefila na 50% . Kniha sice neměla žádné překvapivé zvraty, přesto to bylo klasické bryndzovské počtení. Po každým případu je Erika minimálně půl roku v nemocnici, což se asi nezmění ;)

30.09.2024 4 z 5


Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Miluju Shari uz od prvni knizky .. na kazdou dalsi se neskutecne tesim a prakticky za dva dny ji prectu .. Ale tohle? Po pár stránkách jsem si říkala že to snad ani není Shari… že to snad píše někdo jiný a já to nedočtu.
Všichni v příběhu jsou určitou formou nesympatický - žárlivý manžel se ukaze jako masochistický voayer, milenka jako naivka, dále labilní syn, vykulená manželka atd. atd. … jediná osoba, která mi byla sympatická je vlastně vyšetřovatelka ( a možná doktor ). Třičtvrtě knížky je o tom, že nakukujeme za dveře ostatním rodinám… Každá rodina má za zavřenými dveřmi svá tajemství, něco, čím se nechlubí, o čem nemluví… a tady máme být v šoku, že se to tu děje taky ?? Přitom máme hledat dítě!
A ztracená Avery? Kdybychom se už na začátku nedozvěděli, že je to devítiletá holčička, klidně bych podle těch povahových rysů, manipulativního a sebestřednýho chování řekla, že jde o psychicky narušenou ženu..

Je mi to lito, ale tohle prostě nemůžu doporučit - tohle nebyla Shari Lapena.

16.08.2024 3 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

#6 - Bryndza se prostě nemění. Další Erika za mnou a jsem spokojena. Začtu se vždy zcela bez problémů, takže trvá jen pár dnů, než knihu dočtu. Erika tady dala prostor i jiným vyšetřovatelům, a trochu více nás pustila do svého soukromí... konec malinko překvapil - ale příjemně. A protože knihy ohledně té tématiky, které se týkalo rozhřešení, mě velmi zajímají, chtěla jsem trochu víc, ale to je můj problém a né té knihy :) Takže jedem dál ;)

29.07.2024 5 z 5


To je metro, čéče! To je metro, čéče! Milada Rezková

Výborná kniha. Četli jsme ji se synem (10 let ), každý jednu stránku a moc nás to bavilo. Hlavně první souvětí každé kapitoly :D je to napsané zábavnou formou, takže naučné věci jsou krásně vstřebatelné. Navíc doplněno o skvělé ilustrace. Pokud váháte, určitě kupte.

19.07.2024 5 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

#5 - o pachateli v podstatě víte po pár stránkách. Nijak to ale neubírá na napětí. Potvrdí se tu i pravidlo, že Vrah je v každém z nás. V klukovi od vedle, v sousedce pod námi, v té křehké blondýnce, v každým. .. Jen začátek mě chvíli nebavil, ale pak se to prostě rozjelo. Tenhle pan Robert mě prostě nikdy nezklame.. a jedeme dál ..

28.06.2024 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Velmi ctive napsane. Precteno jsem mela za par dni a je to ten typ knihy, kterou vecer chcete docist.
Ale uprimne - je par minut po docteni a ja jsem nasrana (presne tak, jak pisu ).. a strasne moc.. emoce ve me litaj a kdyz vim, ze tohle se deje ve skutecnem zivote - hnus.. tezko se mi ctou takove pribehy - nekolik znicenych zivotu, nekolik traumat a neskutecne mnozstvi sobeckosti, odpornosti, slabošství, marnosti a prehlizeni..
Tak, uf :) :)

07.04.2024 4 z 5


Imitátor Imitátor Daniel Cole

Tak ale ten konec? Rychly, zbrkly, nedotazeny :-/

Kniha se cetla dobre. Kratke kapitoly, celkem napinave, takze dej ma spad. Super napad se skicou soch! Pak ale ten konec to je proste kamen urazu.

01.04.2024 4 z 5


Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Tomáš Morávek

Nejsem socialni pracovnik, takze nebudu hodnotit odborne ale jako teta nekolika neteri a synovcu, jsem si z te knihy dost vzala A urcity svuj pristup k detem poupravila.
Dekuju Tomasovi za to, co dela. Drzim palce jemu i vsem detem.

28.01.2024 4 z 5


Vrah je v každém z nás 2 Vrah je v každém z nás 2 Lucie Bechynková

Ano, pan Štoček má opravdu o čem vyprávět - a umí to bravurně.

Proto taky většinu příběhů z této knihy jsme už slyšeli v podcastech, případně viděli zfilmované v nějakém seriálu. A to je vlastně ta hlavní a jediná věc, která mě na téhle knize mrzí. Čekala jsem něco nového, neznámého, něco o čem se třeba tolik nemluví a nedočkala jsem se. O to víc mne překvapila kniha od pana Viléma Žáka

Každopádně jestli pan Štoček vydá další knihu, zcela určitě si ji koupím, protože prostě proto ;)

04.12.2023 4 z 5


Skutečné zločiny v Praze a okolí Skutečné zločiny v Praze a okolí Vilém Žák

Velmi čtivě napsáno. Ač jsou to drsné pravdivé případy, jejich čtení šlo “snadno. Potěšena jsem byla tím, že jsem většinu příběhů neznala ( což pro mě bylo zklamáním např. u druhé knihy od oblíbeného pana Štočka ). Takže tento TRUE CRIME vřele doporučuju.

03.12.2023 5 z 5


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Ach můj Bože!! já asi nemám jiná slova.
Medvědín a jeho obyvatelé mě velmi baví. Není to "rychlokvaškové" čtení u kterého otáčíte jednu stránku za druhou, a to mě asi nejvíc baví. Pomalu v každé kapitole se musím zamyslet nad úvahou, kterou se mi autor pokouší sdělit :) Charakteristiky postav, a že jich není málo, jsou detailní až mám pocit, že jsem jejich setra. A ten závěr? Nejednou jsem řekla zoufalé NE?!
Na poslední díl si teď chvíli počkám - těším se tak moc, že o Mayu, Benjiho, Ramonu, Boba nechci hned zas přijít.

16.11.2023 5 z 5


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

#4 - jak už píšou níže - klasická Bryndzovina - ale mě ten jeho styl prostě baví. Slabší rozjezd, ale pak to krásně odsejpá. Vraha jsem teda nepoznala hned jak někteří tady. A rovněž mi nevadí že už od půlky víme, kdo to je. Naopak.

Celkem dost mrtvol, a zase tam vložil ledabyle příběh, který se pak vypařil (( Morris a jeho kukla/kalhotky v autě ?? nebo jeho okatý vztah otec-syn s farmářem?? PROČ?? ))

Erika mi v tomto díle začala být lehce sympatičtější, ale nechci to zakřiknout. :)

Dám si teď dvě knížky z jiného žánru, ale na #5 se budu určitě těšit.

12.10.2023 4 z 5


Ženy zločinu Ženy zločinu Lucie Bechynková

Souhlasím s názory níže - rozhovory mnohem lepší a zajímavější než samotné příběhy. Vrah je v každém z nás je mnohem lepší kniha . Ale dalo se to ;) Díky Lucie

04.10.2023 3 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

#3 - pecka.. sakra to mě bavilo.. Chvílemi jsem si stejně jako Erika připadala ve slepých uličkách.. Kdo to kruci udělat, a proč ? Byl to pedofil, nějakej magor, zlá sousedka a nebo snad omyl? Pořád vás to nutí přemýšlet..
Samozřejmě se najde i pár momentů, který se ukážou, vy přemýšlíte nad jejich významem a najednou nejsou - to je trochu nedotažený, a nebo možná jen chci více vysvětlení, ale co... Určitě si knihu přečtěte, já jdu na další díl .. ;)

03.08.2023 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

#2 - tento 2.díl mě tolik nechytl - ze začátku. Nejvíc mě to začalo bavit, až když do děje vstoupil pachatel a já četla jak postup vyšetřovaní, tak i myšlenky vraha.. A vůbec se nedivím, že udělal, co udělal.. jen jsem nepostřehla, jak přišel na to, kde hledat Vévodu.
parta kolem Eriky mě baví, Marsh a Oukley mi tak nějak vadí - nevěřím jim.. Čekám, že v dalších dílech udělají nějakou botu..

23.06.2023 4 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

uf, tak teda... řekla bych že 140 stran jsem se příběhem vyloženě prokousávala.

Ale nejspíš to byl ten správní počet stránek, abych vše pochopila a po AKCI, která by změnila život i nám, jsem nedokázala knihu odložit... nasranost, smutek, pochopení, frustrace, láska, zlost.. a další pocity se pak se mnou táhly po zbytek čtení, které bylo jako droga.

Bavilo mě to pak neskutečně a vypointované závěry, byly asi nejlepší.. Já bych některý po tý hlavě majzla :) a jsem zvědavá, co na nás čeká v dalších knihách.

26.05.2023 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Jsem nadšená. Můj první Bryndza a hned jako pecka. Žádná přehlídka krveprolití nebo MacGyver- ovské nápady a úniky. Celá kniha se mi dobře četla i díky krátkým kapitolám ( vím, že mě to udrží více v příběhu ). Závěrečný sprint byl skvěle vygradovanej a já už teď vím, že budu dávat do kupy celou sérii.. joo a ty česko-slovenský jména jsou taky přínosem ... než pořád nějaký Lars, Magnusen, Södersön, Björne atd. :)))

17.05.2023 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

noo, jsem v rozpacích.. takže za 3..
jak je v komentáři od @VlezlejSpratek "Dobře napsaný, děj, co odsejpá a člověk se u toho nenudí. Ale jak se říká, že každá knížka vám něco dá, tak moje nevzdělaný já se dozvěděl o o tyfu, co řádil v roce 1954 ve Valašským Meziříčí. Ale není to málo ?"

A já naprosto souhlasím. Ale taky chápu, že davová hysterie zasáhla i tuto knihu. Na holokaust se nesmí zapomínat a díky této knize se zase přiblíží víc lidem, co by se tomuto tématu jinak vyhnuli.

09.05.2023 4 z 5


Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Cetla jsem vzdy pred spanim. Nadhera. Moc prijemne, usmevne i dojemne. Diky Dane

13.04.2023 5 z 5