Eva0057 Eva0057 komentáře u knih

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Poslechnuto. Opět skvělé. Jan Šťastný excelentní.

Pro oči nevidím Pro oči nevidím Marie Horová

Určitě stojí za přečtení. Na to, že je to prvotina autorky, je to velmi čtivý příběh s mrazivým závěrem. Určitě si přečtu další knhu od autorky.

18.05.2023 5 z 5

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Nezbývá než souhlasit s kladnými komentáři. Příběh mě ihned vtáhl, uvítala jsem méně brutality oproti předchozím dílům. Skvělé čtení.

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Tohle bylo těžké čtení a těžké je pro mne i hodnocení. Kniha se mi nelíbila a líbila zároveň. Je to tak 60:40. Nejdříve jsem moc nechápala, co to vlastně čtu. Trvalo, než jsem se trochu zorientovala a chytla. Ano, vulgarit i sexu bylo na můj vkus až příliš, ale vydržela jsem to. Popis některých konverzací a situací mi přišel moc dlouhý, až nudný. Měla jsem nejednou chuť knihu odložit. Ve 3., resp. 13. kapitole jsme se dozvěděli, jak to dopadne. To byl okamžik (a asi i záměr autorky), kdy jsem začala být zvědavá, co vše tomu předcházelo, a ve čtení pokračovala. Příběh jako takový se mi líbil. Život v toxickém vztahu, s manipulátorem není vůbec snadný a bohužel ho žije mnoho žen i mužů. Dagmar jsem fandila a rozuměla jejímu "utržení se ze řetězu". Nevím, jestli jsem správně vyhodnotila konec. Ještě než knihu vrátím, zkusím ji projít chronologicky podle kapitol. Zatím myslím, že tam zůstalo něco nezodpovězeného. Má to tak být nebo jsem nebyla pozorný čtenář??

15.06.2023 3 z 5

Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Opět skvělé čtení. Musím říct, že se mi celá serie moc líbila a těším se na další díl.

Poslední na řadě Poslední na řadě Helen Fields

Poslechnuto. Skvěle namluveno Pavlínou Hejcmanovou. Dobře se to poslouchalo a celkem se mi to líbilo. Konec byl hodně překvapivý a to mě přimělo o příběhu přemýšlet v širších souvislostech. Nakonec mám z příběhu divný pocit, protože to celé vedlo k dalším úmrtím a tragédiím, které se nemusely stát, kdyby…... Jinak na „dokonalou serii“ to zdaleka nemá.

15.10.2024 4 z 5

Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

Přečtení této knihy mne naprosto odrovnalo. Je ve mně tolik emocí od bílé po černou. Myshu obdivuji za její odhodlání a výdrž spasit nepálské děti. Je to boj s větrnými mlýny a myslím, že se nedá vyhrát. S tou touhou „pomáhat“ za každých okolností se asi člověk musí narodit. Já bych z toho vycouvala, když ne při první, tak při druhé zradě určitě! Ne tak ona. Přestože byla několikrát sražená na kolena, dokázala se vždy zvednout. Ráda bych si přečetla pokračování, ale zároveň se toho bojím. Z komentářů vím, že ty pády na ústa se budou opakovat a budou daleko tvrdší. Uvidím, jestli najdu odvahu.

23.02.2024 5 z 5

Sudetenland Sudetenland Leoš Kyša

Nedočteno, mrzí mě to, ale prostě mě to nebavilo.

05.11.2023 1 z 5

Jak se do lesa volá Jak se do lesa volá Marie Horová

Opět velmi zdařilý detektivní příběh od Marie Horové, v pořadí již třetí. Psycholog Martin Stein je přizván kapitánkou Patricií Charvátovou k případu zavražděné staré paní. Nejen, že byla otrávena houbami, ale vrah jí před smrtí způsobil i velmi bolestivé zranění kolen kladivem. Netrvá dlouho a je nalezena další stará paní, zavražděná stejným způsobem. A jak do toho zapadá násilná smrt daleko mladšího muže? Na to vše chcete nalézt odpověď, a proto neodložíte knihu dříve, než to zjistíte. Vřele doporučuji přečtení.

26.10.2023 5 z 5

No Filter: To dobré, to špatné a to krásné No Filter: To dobré, to špatné a to krásné Pavlína Pořízková

Také to tak máte, že když se na něco těšíte, že to nedopadne? A to je případ této knihy. Slibovala jsem si od ní zajímavé čtení před spaním, ale zklamalo mě to. Ano, jistě bylo pro dítě bolestné odloučení od milované babičky a adaptace v novém, cizím prostředí, jazyková bariéra a manželská krize rodičů. Následně pak po 30 letech zrada a vydědění od milovaného manžele. Ale forma esejí nebyla dobrá volba. Došlo totiž opakovaně k popisu již známých, pro ni, bolestných situací. Celé to nakonec vyznělo ufňukaně a nudně. Jak už bylo zmíněno v jednom komentáři: jako forma terapie pro autorku to mohlo zafungovat, ale mělo to zůstat v šuplíku.

30.01.2024 1 z 5

Odsouzená talentem Odsouzená talentem Yvetta Tulip Hlaváčová (p)

Tato knížka se mi dostala do rukou zcela náhodně a až dodatečně jsem zjistila, že je to kniha již druhá, takže jsem nebyla úplně v obraze. Možná právě proto mi některé pasáže přišly až moc ublížené. O mnohém by se dalo polemizovat, ale důležité je, že ona to tak cítí správně a je spokojená. Jen jí přeji, aby časem nezjistila, že to úplně tak správně nebylo. Je bezesporu, že toho paní Yvetta dokázala strašně moc. Musí to být velmi silná osobnost, dříč, bojovnice a nezbývá než jí popřát, aby jí ten současný, šťastný rodinný život vydržel.

23.02.2024 3 z 5

Rande Rande Halina Pawlowská

No.., nic moc. Kdysi dávno jsem jednu knihu od pani Haliny četla a dost jsem se u ni bavila a nasmála. Tohle byl jen slabý odvar, moc jsem se nebavila a zasmáni bylo pomálu. Na lehké čtení před spaním to šlo.

26.01.2024 1 z 5