Hancza komentáře u knih
Šumava je pro mě, jakožto pro rodačku, srdeční záležitost. Těším se, až budou děti větší a trasy, kde to není jako na Václaváku, si projdeme :-)
Ze začátku jsem měla chuť to vzdát. Neorientovala jsem se v postavách a nebavilo mě to. Ale když jsem si utřídila kdo je kdo, tak už to bylo vcelku zábavné. Ale že bych měla potřebu si to někdy přečíst znovu, to určitě ne.
Po přečtení prvních dvou dílů jsem měla velká očekávání a byla naplněna. Opět výborně napsáno a popsáno. Člověk žasne, co se všechno mohlo dít. Místy jsem si říkala: "To přece není možné!". Jenže je! Hlavně plnit plán, zbytek je buřt...
První díl mě dostal - hezky popsaný drsný život lidí v drsném kraji. Ale druhý je za mě ještě mnohem silnější. Místy jsem byla dojatá, místy naštvaná, místy rozněžnělá... Po dočtení jsem si musela dát pauzu na "rozdýchání", než jsem se pustila do třetího dílu.
Poslechla jsem si audioknihu a musím říct, že pro mě silné kafe. Vůbec to nezní jako život lidí dnešní doby. Spousta lidí by se tam měla zajet podívat, aby si uvědomila, jak se tady máme dobře.
Chtěla jsem si rozšířit obzory o nějakou tu "klasiku", která se mi před lety před maturitou nechtěla číst. Dosti drsný a neveselý žert, ale stojí za přečtení.
Jako by autorka čerpala inspiraci u nás doma :-D
Super oddechovka, pobavila. Stejně jako první díl.
Jako by autorka čerpala inspiraci u nás doma :-D
Super oddechovka, pobavila.
Taková "divnokniha" - stylem i obsahem. Vypravěč se mění div ne v půlce věty, občas mi chvíli trvalo se zase "chytit". Lehtivé scény byly místy poměrně absurdní. Ale stejně mě kniha bavila :-)
Zajímavá kniha - stylem i obsahem. Útlá, ale přitom hluboká. Bavila mě :-)
Nemůžu říct, že by to byla špatná kniha, ale ze šesti knih od této autorky, které jsem přečetla, se mi líbila nejméně.
Za mě už to bylo takové moc "vyhrocené". Námět určitě dobrý, ale nečinnost a přehlížení nepravostí od všech okolo, na mě byla příliš do očí bijící. I když mezi sousedy, na školách i na úřadech nejde všechno ideálně, tohle na mě bylo moc...
Trošku děsivé, jak se mohl osud mnoha lidí vyvíjet úplně jinak. Ještě že se u nás tak nestalo...
Dobrá kniha, ale Hana a Tiché roky jsou přecejenom o něco lepší, proto "jen" čtyři hvězdičky.
Tahle knížka mě dostala! Nemohla jsem se odtrhnout, hrozně mě zajímalo, jak to bude dál... Hrozně bych se chtěla více rozepsat, ale prozrazovala bych to důležité. Tak snad jen to, že určitě stojí za přečtení.
Tak tohle se četlo úplně samo. Lehce depresivní čtení o nelehkém životě obyvatel na hranicích Čech a Polska, ale i když mi z toho místy bylo dost smutno, nemohla jsem se od toho odtrhnout. Karin Lednická odvedla skvělou práci!
Knihu jsem si nejdříve půjčila v knihovně, ale v průběhu čtení jsem se rozhodla, že jí potřebuji mít doma, tak jsem si koupila rovnou celou trilogii a těším se na další dva díly.
Fajn nenáročné čtení. Krátila jsem si knihou cesty vlakem a nejraději bych přesedla a jela do Paříže :-D
Některé povídky byly slabší, například Třináct dní s Johnem C.
Ale Paříž pro jednoho se mi líbila moc a Punčochy zase pobavily :-)
Je fajn, že Kiki už se naučila lépe mluvit a neprudila mě šišláním :-D
Zato hlavní hrdinka Lucie mi v tomto třetím díle začala lézt na nervy. Už to s těmi emočními výbuchy docela přeháněla a obdivuji Karla, že to s ní vydržel...
Takže když to shrnu, přečetla jsem všechny tři díly, všechno to byly oddechovky na noční stolek, ale nejvíce mě bavil druhý díl Coura.
Oddechovka před spaním.
Oceňuji, že v tomto druhém díle je přímá řeč uzavřena do uvozovek. V prvním knize Jak přežít svého muže mi jejich absence docela vadila.
Celkově bych řekla, že je tento díl ze všech tří nejpovedenější.
Námět není špatný, jen je to celé trochu přehnané. A za mě teda zbytečně moc vulgární...
Nebylo to úplně špatné čtení, jako oddechovka před spaním fajn. Ale autorka by se měla naučit používat uvozovky u přímé řeči, četlo by se to daleko lépe. A Kiki ať se naučí pořádně mluvit, místo toho šišlání, už je na to velká dost. :-D
Trošku mě překvapilo, že je knížka místy zbytečně vulgární, ale oproti Špíně za nehty od Sáry Saudkové, kterou jsem četla před tím, je to vlastně v pohodě :-D
Kniha mě vtáhla a nutila mě číst dál a dál. Táma války se mě vždy velmi dotkne a nutí mě přemýšlet o tom, jak je někdo schopen takové krutosti. Navíc když to není jednotlivec, ale masa lidí.
Román je zajímavě psaný - každá část je psaná z jiného úhlu pohledu a v jiné době. Určitě doporučuji přečíst.