HDosoudilová komentáře u knih
Na tuto knihu jsem se celkem těšila. Doufala jsem, že se dozvím něco víc o tomto zvláštním prostředí. A také, že nám sama autorka poví něco o sobě samé, o svých pocitech.
Bohužel, čekala jsem asi něco jiného. Kromě toho, že mě čtení vlastně ani moc nebavilo, nedozvěděla jsem se nic nového.
Samotné ženy byly popsány tak nějak arogantně a povrchně. Vyjadřování autorky mi nesedlo snad vůbec. A přitom ta kniha měla takový potenciál... až mě to mrzí.
Co se týče mého hodnocení, váhala jsem. Nerada dávám nízký počet hvězd. Když už, tak aspoň za snahu si každá kniha zaslouží více jak jednu. Tady dávám dvě. A to hlavně za závěrečné slovo Terezy Slané, které řeklo mnohem víc než celá "kniha".
Škoda...
Stejně jako Mizející dívky, i tato kniha byla velmi čtivá, napínavá a fascinující. Bavila mě od začátku do konce, děj jsem vůbec neodhadla a už vůbec ne únosce dítěte. Bylo zde hodně překvapivých zvratů, alespoň pro mě. A to mě fakt bavilo. Skvělé!
Ovšem musím také říct, že děj byl na mě zbytečně až příliš překombinovaný a zamotaný. Ve vedlejších postavách jsem se občas ztrácela. Ale na konci to do sebe krásně zapadlo a dávalo to smysl. Nerada bych tady prozradila něco víc, takže se raději nebudu dál rozepisovat. Ale po dočtení jsem nevěděla, jestli mi bylo víc líto Josie nebo Luka
Přiznám se, že odeonky moc často nečtu. Tuto jsem však měla na seznamu už dlouho. A bylo to opravdu skvělé čtení..
Příběh mě zaujal už od první stránky a až do konce jsem byla zvědavá, jak to celé s hlavní hrdinkou Eugénií dopadne... těžko říct, jestli se tato slečna ocitla v hospitalu pro choromyslné právem. Bylo mi jí však líto a doufala jsem, že se jí podaří dostat na svobodu...
Zajímavé byly i osudy ostatních žen, ať už pacientek či zaměstnankyň. Již dlouho jsem nečetla nic tak zvláštního. Každopádně o to víc mě fascinovala ta dávná (vlastně možná i částečně současná? Těžko říct...) realita, o které tato kniha vypráví. Z popisů tehdejších lékařských vyšetření mi ale nebylo moc dobře. To bylo opravdu šílené až hororové...
Vlastně nemám ke knize žádnou výtku. Snad jen, že by mi nevadilo, kdyby byla kniha o několik stran delší a více se autorka rozepsala o tamních pacientkách a lékařích. A také o bále, který je vlastně až na konci.
Jinak ale klobouk dolů, jsem ráda, že jsem knihu četla.
Jelikož jsem četla všechny předchozí díly, opravdu moc jsem se na tento těšila. Autorka je pro mě totiž už taková jistota příjemného čtení. Doslova zbožňuju popisy jednotlivých zemí a k tomu tu romantickou dějovou linku.
Island jsem si oblíbila už po několika stranách a hlavní hrdinka Lucy mi byla také hned sympatická. Příběh mě bavil, byť je opět předvídatelný. U tohoto žánru to však vůbec nevadí. Ta zápletka je pokaždé trochu jiná a to se mi na autorčiných knihách líbí asi nejvíc.
Jsem ráda, že čtu díly po sobě tak, jak vychází. Vždy si totiž díky nějaké konkrétní postavě připomenu předchozí díly. A byť je zrovna ideální číst tento díl v zimě, ráda si jej přečtu klidně i v létě. Navíc ta krásná obálka...
Moc mě kniha bavila a už se moc těším na novinku s názvem Čajovna v Tokiu.
Toto je moje čtvrtá kniha od Colleen, jejíž knihy jsem začala číst až letos. Každá z nich řeší nějaký problém, každá je úplně jiná ale všechny se mi četly skvěle. Ovšem tato byla něčím úplně jiná..
Stále váhám nad hodnocením, avšak bohužel bude nižší než u předchozích knih. Čtivá byla hodně ale příběh mi přišel až moc předvídatelný a byť ona tragická událost je šílená, nějak mě to tentokrát nedostalo úplně do kolen jak jsem zvyklá. Ne že by mě vůbec nezajímalo jak to celé dopadne, ale nebyla jsem tolik napjatá. Zkrátka to nebylo ono...
A spíše bych tuto knihu doporučila mladším slečnám. Možná kdyby to byla moje první zkušenost s autorkou, byla bych mile překvapená...
Tato young adult romantika je děsně předvídatelná, ale vůbec to nevadí. Je to čtivé a lákavé a moc mě to bavilo. Chtěla jsem nenáročnou oddechovku a to jsem taky dostala. Takže jsem spokojená. Zkrátka jsem měla potřebu číst pořád a krásně jsem si u tohoto příběhu odpočinula.
Obě hlavni postavy Allie i Kaden mi byly sympatické, i když chvílemi až "moc dokonalé". To ovšem k této literatuře asi patří... a i když mi bylo jasné, jak to celé skončí, vůbec mi to nevadilo. Jen té erotiky jsem tam čekala trochu víc na takový román...
Ráda si přečtu další díly.
Jo Bryndza... ten umí :-) Díl od dílu lepší a lepší. Příběh mě opět strašně bavil, bylo to napínavé, tajemné a zábavné. Co se týče vraha - dost zajímavá postavička. Zároveň mám moc ráda Eriku a její tým, na který se vždycky moc těším. Akorát je mi Eriky už fakt dost líto, přála bych jí něco pozitivního i v soukromí.. A konec? Bomba! Tohle by mě nenapadlo a zase jsem si myslela, že vím, kdo je vrah. Vše úplně jinak. Klobouk dolů!
Tohle bylo tak krásné a tak skvěle se příběh četl :-) Chtěla jsem romantickou oddechovku a dostala jsem něco víc. Jednak jsem se do příběhu úžasně začetla, ale zároveň jsem nebyla po dočtení "přeslazená" jako u jiných romantických knih. A hlavně jsem si díky této knize zamilovala Kodaň, kam bych se někdy ráda podívala.
Pokud hledáte knihu, u které si odpočinete , je tohle ideální volba. A navíc ta krásná obálka...
Tak tato kniha mě opravdu dostala! Psychothrillery mám ráda a čtu je často, takže už mě asi málokterý úplně překvapí. Ale tohle bylo NĚCO! Vůbec jsem neměla problém se začíst, děj utíkal, četlo se to krásně... originální zápletka, nic podobného jsem zatím nečetla. U každé napínavé knihy již předem odhaduji, jak to asi celé dopadne/ kdo je "vrah" apod. Tady to moc nešlo, jelikož kniha je plná zajímavých zvratů. Konec opět nečekaný. Dokonale jsem si u četby odpočinula, protože příběh byl tak napínavý, že jsem neměla možnost přemýšlet nad ničím jiným. Doporučuji!
Na toto téma jsem už četla hodně knih ale tato byla úplně jiná než ostatní. Bavila mě od první stránky a na konci mi bylo líto, že už je konec. Dost by mě zajímalo, jak to bylo s Hanou ale i ostatními dál. Moc se mi líbil děj, styl psaní i vývoj postav. Od této autorky jsem zatím četla pouze Hanu, ale chystám se i na další knihy.
Dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Skvělou čtivou oddechovku, kterou nechcete odložit. Bylo tu všechno. Napětí, vážné téma, žhavé milostné scény, vtip i dojetí...
Bianca i Jackson mi byli oba od začátku sympatičtí. Hlavně Bianca, po delší době chytrá a svá hlavní hrdinka. A i když bylo od začátku jasné, kam tohle všechno spěje, i tak mě to bavilo.
Pobrečela jsem si u dojemných scén, co se týče Bianciny mámy. Tak trochu i zapřemýšlela nad rodinými vztahy...
Přece jen mi tam ovšem několik scén nesedělo. Jednak, co se týče tajemného večera u Jacksonových rodičů (více psát nebudu, neboť by to mohl být spoiler) a pak ten závěr...
Rayford mi byl též hned sympatický, ovšem nepochopila jsem tak úplně, co mělo znamenat jeho chování ke konci... a taky mi to celé přišlo pak lehce uspěchané a divné, co se týče aktuálního vzhledu Biancy
A obálka k ději tedy absolutně nesedí, to je trochu škoda.
Celkově však tuto knihu doporučuji a těším se na další díl
Do této knihy jsem šla bez očekávání. Už tolikrát jsem ji v knihovně držela v ruce ale anotace mě prostě nikdy nepřesvědčila. Až letos díky Čtenářské výzvě na DK a skvělým recenzím na ni přišla řada. A jsem ráda.
Je tedy pravda, že mi trvalo několik stran než jsem se začetla. Ale pak jsem knihu nechtěla odložit a moje zvědavost stoupala. Co se Eleanor v dětství vlastně stalo? A odkud jí matka volá? Jak to bude dál mezi ní a Raymondem?
Co se týče samotné Eleanor, ta mi tedy vážně sedla. Upřímná, svérázná, praštěná a žijící ve svém světě. Taky jsem však doufala v nějaký zlom v jejím životě. Docela by mě zajímalo pokračování a co bylo s Eleanor dál...
Konec mě samozřejmě rozbrečel. Silné odhalení minulosti. Celkově to byla emočně dost nabitá kniha. Při čtení se u mě vystřídalo několik pocitů. Někdy jsem se smála, jindy mě chytal vztek a hlavně mi Eleanor bylo líto.
Za sebe knihu hodně doporučuji, byť plné hodnocení dát nemůžu.
Tohle bylo skvělé. Syrové, zvláštní a ze začátku jsem měla s autorčiným stylem docela problém. Po několika stranách jsem si však zvykla a naopak musím říct, že tento styl psaní k příběhu opravdu sedí.
Co se týče samotného děje, moc mě bavil. Období 2. světové války bylo zase pojaté trochu jinak než jsem zvyklá a hlavně jsem ráda, že příběh pokračoval i po skončení války. Není tedy věnovaný hlavně koncentračním táborům a to se mi na knize líbilo asi nejvíce. Zuzanin návrat z Osvětimi na mě působil mnohem silněji než období v ní. A konec? Tak to jsem nečekala... To bylo.. no... zvláštní a několik dní po dočtení jsem na knihu myslela. Určitě ve mně zanechala vzpomínku.
Proč tedy po takové chvále nedávám plný počet hvězd? Pár "ale" tam přece jen je. Těsně po dočtení bych plný počet dala bez debat. Jenže po "vystřízlivění" mi došlo, že kniha má pro mě pár nedostatků. Asi největší problém je až moc otevřený konec. Tolik otázek bych měla na autorku a opravdu hodně by mě zajímalo pokračování. Pak jsem se hodně ztrácela v letech. A období Osvětimi by si zasloužilo trochu více stran. Knihu i přesto však vřele doporučuji.
Moje první zkušenost nejen s tímto fascinujícím autorem, hlavně však s tímto žánrem jako takovým. Normálně bych po něčem takovém asi nesáhla, ale ten název mě zaujal fakt hodně. Dost mě zajímalo, co to bude za blábol. Akorát jsem měla trochu obavy, aby to na mě nebylo moc strašidelné... :-)
Musím však říct, že jsem velmi mile překvapená jak moc mě kniha bavila. Bylo to čtivé, napínavé a fakt praštěné. Tak trochu hororový byl jen krátký úsek, takže dobré :-D Hlavně ten konec byl pro mě dost šokující (nejsem zvyklá). I když vlastně se k tomu všemu náramně hodí.
Akorát by mě dost zajímalo, jak to samotný autor vlastně vidí... Podle autorovy poznámky bych se totiž ani nedivila, kdyby tomu všemu skutečně sám věřil. Prozatím mi tento příběh bohatě stačí a ráda se vrátím k "normální" beletrii. Nicméně hodnocení je celkem vysoké, jelikož jsem fakt mile překvapená jak mě to chytlo a také za originalitu. A za doslov!
Tohle bylo skvělé, čtivé, napínavé ale taky dost zvrhlé a sprosté. Příběh je hodně zajímavý, pohltil mě od první stránky a fakt mě to moc bavilo. Nicméně i přesto, že mám erotické scény v literatuře ráda, tady už to bylo až moc. A těch vulgarit by zde také mohlo být méně... toto bych ale autorce ještě odpustila.
Co mě však zarazilo, a to jsem si klepala na čelo, byl závěr a celkové rozuzlení zápletky. Jednak to bylo celkem dost předvídatelné ale taky přehnané.. nebudu tu psát proč a co mi tak přišlo, nerada bych prozradila zápletku. Zkrátka jsem z této knihy celkem rozpačitá..
Co k této knize dodat - snad jen, že tady se najde snad každý milovník knih ❤
V knize jsou moc pěkné ilustrace.
Uf, tak toto byla síla! Normálně mám knihu přečtenou za pár dní. Tuto jsem si však musela dávkovat postupně. Jednak se mi nečetla dobře a taky mi chvilkama bylo skoro zle z některých scén a popisů místního prostředí a kultury. Když si člověk uvědomí, že tento svět není jen v knize ale opravdu existuje ... o to vic jsem vděčná, v jakých podmínkách žiji.
Na druhou stranu jsem si trochu klepala na čelo, že s ním Betty do Íránu odletěla. Vždyť přece tušila, co ji tam čeká... ano, chápu, že to nebylo jednoduché rozhodnutí. Avšak divím se, že proti tomu celkově nikdo nic moc nedělá ????
Poslední část věnovaná útěku byla dost napínavá, to jsem naopak nechtěla přestat číst a dočkat se už konečně toho šťastného konce.
Po přečtení Kavárny v Kodani jsem se na tuto druhou knihu strašně těšila a opět mám radost :-) Krásný milý příběh, skvěle se kniha četla a bylo to i vtipné. Díky sladkým dortům jsem měla potřebu při čtení pořád něco "zobat". A zase ta nádherná obálka. Jo, takové oddechovky mám ráda, i když nedokážu říct, jestli Pekárna byla lepší než Kavárna. Každopádně se už moc těším na Cukrárnu v Paříži.
Poezii zase tak často nečtu a většinou mi stačí přečíst jen jednou. K této sbírce se ale pořád ráda vracím a velmi mile mě překvapila.
Tato kniha s krásnou obálkou v sobě ukrývá dojemný příběh z 50.let, ale zároveň i ze současnosti. Ze začátku se mi četla těžce a moc mě nebavila, ale nakonec jsem ráda, že jsem ji neodložila. V polovině knihy mě začal příběh této nešťastné lásky neskutečně bavit. Ale Stelly mi bylo dost líto a vlastně i Dana. Druhá milostná dvojice se mi líbila už od začátku, ale dalo se předpokládat, jak to s nimi bude dál. Kdežto u Stelly a Dana jsem byla zvědavá, jestli se ještě potkají nebo ne.