HH77 HH77 komentáře u knih

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Ani tato kniha nezklamala. Opět napínavá od začátku do konce. Hodně smutná, což bohužel u knih s válečnou tématikou asi jinak nejde. Oceňuji u autorky, že se tak trochu jednotlivé knihy, resp. hlavní postavy prolínají. Konkrétně zde je to jedna z vypravěček Joanna, která vzpomíná na svou sestřenici Linu z knihy V šedých tónech.

09.01.2024 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Velmi silný pribeh. Neuvěřitelné, co vse hlavní hrdinka zvládla. Naštěstí se její život otočil k lepšímu a prožila jej pak šťastne.

25.02.2024 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

O této knize se hodně mluvilo, a tak jsem zhruba věděla, o co v ní jde. Ale že je az takhle kruty, jsem netušila. A.M. dokonalá popsala hnusný zločin a dění kolem něj. Tolik zvěrstva v jedné rodině, to je něco neskutecneho. O tomto příběhu budu dlouho premyslet. Kéž by ve skutečnosti takové rodiny vůbec neexistovaly.

26.01.2024 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Velmi silný pribeh. Stejne téma jak kniha Za zavřenými dveřmi od B.A.Paris. Za mne však o něco malo lépe propracovany. I když se dalo brzy tušit,kdo je ten zlý,nic pribeh neztratil na napínavosti a byl velmi zajímavý

16.03.2024 5 z 5

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Velmi zajímavá kniha. Na 250 stranách se odehrává silný pribeh z konce 2. Sv. Války. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, napětí ke konci gradovalo. Konec přímo otřesný, na němž je nejhorší to, že se to opravdu ve válce dělo.

08.03.2024 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

(SPOILER) Krásný pribeh, který vypadá jako romantika. Happy end se však nekoná. O to více je kniha pro mne překvapením. Je velmi ctiva a nelze se od ní odtrhnout.

22.02.2024 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Silný a mrazivý pribeh. Jeste teď z něj mám husí kůži. Nocméně po přečtení Pomocnice od M. McFadden musím jednu hvězdičku ubrat - ta byla ještě o dost zajímavější.

15.03.2024 4 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

I tento díl se mi moc líbil. Pachatele jsem opět vůbec netušila. Asi to nezaujme čtenáře kteří mají rádi severské detektivky, ale mi styl autorky naproti vyhovuje a jsem moc spokojená

16.01.2025 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Za mne povedená detektivka. Možná trochu moc rozvlacna, za což ubiram hvezdicku. Pachatele jsem nepoznala ani náhodou.

05.01.2025 4 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Když jsem si tuto knihu půjčovna z knihovny trochu jsem se lekla, jak je tlustá a že jí tak nestihnu vrátit čas. Ale je skvělé napsaná a četla se velmi rychle. Napínavý pribeh ze Španělska za vlády Franca. Krom milostného průběhu se dozvídáme i jak probíhaly adopce děti republikánu. Nic hezkého to nebylo.Víc už však prozrazovat nebudu, ať další čtenáře nepripravim o zážitek ze čtení. DOPORUCUJI.

07.01.2024 5 z 5

U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Skvělá, ale hodne drsná kniha. A k tomu se zakládá na skutečných událostech z dob komunismu. Doporučuji přečíst všem, kdo tvrdí, že komunismus přece nebyl tak zlý. Ovšem není to čtení pro slabsi povahy. Kniha bude ve mně rezonovat dlouho.
A opět řadím mezi topky letošního roku.

07.09.2024 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Mi se kniha líbila moc a dávám ji plný počet hvězdiček. Pravda je že i jsem se ze začátku ztrácela v množství postav,ale to se nakonec ustálilo.

24.04.2024 5 z 5

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Další skvělá kniha této autorky. Silný příběh z dob nejhoršího komunistického režimu. Po přečtení je člověk opravdu rád že dnes už komunismus není ani u nás.

07.01.2024 5 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Ani já se od knihy nedokázala odtrhnout a přečetla ji na jeden zátah. Velmi povedená detektivka. Vraha jsem tentokrát výjimečně tušila, ale důvod ne. A celkové chování pachatele(lky) zde bylo krásně popsáno - od dětství po současnost. Mám sice pocit, že v reálu by se některe věci vyšetřovaly jinak a přišlo se na ně dřív, ale je to fikce, tak odpouštím.

25.09.2024 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Skvělá kniha stejně jako oba předchozí díly. Tentokrát nas dej zavede do poválečných let a začátku komunismu. Těžká doba, ke které už se už rozhodně nechci vracet.

07.05.2024 5 z 5

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Kniha byla ctiva a zajímavá. Čtenáři píšou, že místy byla přehnaná
Ano, pár takových míst by se našlo. Avšak ve srovnání s knihami R. Sklare o realitní makléřce Bo, které jsem četla nedávno, je to pohoda. :-). Dávám plný počet hvězdiček.

19.04.2024 5 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Ma první kniha autorky, takže nemohu posoudit, zda lepší či horší než ostatní. Každopádně jsem spokojená a určitě si přečtu další. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a jako vždy se ukázalo, že detektiv by ze mne nebyl. Pachatele ani motiv jsem neodhadla.

15.08.2024 5 z 5

Čarodějky Čarodějky Karin Krajčo Babinská

Opět skvělá kniha. Konec mne tedy dostal. Jednak tím hrůzným tajemstvim, co vyplulo na povrch, jednak jsem čekala trochu happyend, který se nekonal. :-(. Ale přeci jen kniha končila aspoň pro někoho hezky a nadeji v lepší budoucnost. Dávám plný počet hvězdiček a prozatím radim mezi top5. Uvidíme, zda se ti do konce roku ještě změní.

10.01.2025 5 z 5

Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

I o této knihy jsem se nemohla odtrhnout. Opět velmi napínavá. I mi nedošlo na co odkazuje název knihy. :-).

09.03.2024 5 z 5

Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Krásný a dojemny pribeh. Ubiram však půl hvězdičky za to, ze chvílemi byl dej trochu zdlouhavý.

07.12.2024 4.5 z 5