Holubka
![Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528925/zmije-a-kridla-noci-658a9bcb2d82e.jpg?v=1703582667)
Občas jsem čekala víc, ale ten konec?! Jsem ráda že jsem počkala se čtením na to, až vyjde druhý díl.
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Řekni ano Řekni ano](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546054/rekni-ano.png?v=1727396780)
Kdyby to bylo o 100 stránek kratší asi by to bylo lepší. Asi mi tam chyběla ta jejich energie z prvního dílu. Aubrey jsem nechápala co dělá za scénu. Zápletka úplně zbytečná. Nejlepší byla poslední kapitola z pohledu Jamese. Těch mohlo být víc. Pobavila mě Natálie na konci a jsem zvědavá jestli se někdy dozvíme i její příběh.
![2.5 z 5 2.5 z 5](img/content/ratings/25.png)
![Zlomená princezna Zlomená princezna](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541745/zlomena-princezna.jpg?v=1722317777)
Čekala jsem víc. Ransom je k*kot a Hallie je na začátku fakt fracek. Pak je to jedno trauma za druhým a to jejich spojení v tom nějak vyšumělo. Sexuálních scén jsem čekala víc, hlavně když se tam řeší ta Ransomova úchylka. Za mě to určitě není nejlepší knížka na toto téma, ale autorka píše opravdu čtivě, takže se to četlo samo.
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542665/dvur-stribrnych-plamenu.jpg?v=1723534332)
Další skvělý díl. Bohužel Nesta není má favoritka. Ovšem její vývoj mě bavil a jsem ráda , že se zvládla uzdravit. Co si budeme prostě mi v tomto díle chyběl Rhys a jeho pouto s Feyre. To bylo to co táhlo druhou a třetí knížku. A byla bych moc ráda kdyby je autorka už nechala v klidu žít.
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542288/dvur-kridel-a-zmaru.jpg?v=1722950212)
Byla to opět jízda. Od začátku do konce. Pouto mezi Rhysem a Feyre je úžasné a celou knížku jsem si to užívala. Konec byl srdcervoucí a já bulela jako želva. Samozřejmě kdybych chtěla rýpat, tak najdu hromadu věcí co mi vadily, ale mě se nechce. Já si celou knížku užila a tahle série je pro mě srdcová a Rhysnad je prostě dokonalost sama.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541174/dvur-mlhy-a-hnevu.jpg?v=1721330142)
Co k tomu dodat? Podle mě není co. Prostě Rhysnad a kapitoly 54 a 55.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Farma zázraků Farma zázraků](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544737/farma-zazraku.jpg?v=1726645803)
Takhle, čekala jsem víc. Na začátku jsem se nemohla vůbec začíst. Nakonec jsem se chytla, ale nic extra jsem zde nenašla. Bojím se, že za pár dní už ani nebudu vědět o čem to bylo.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Třpytivá Třpytivá](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541051/trpytiva.jpg?v=1721115757)
Určitě mnohem lepší než první díl. Zajímavější prostředí, zajímavé postavy. Auren mi bylo celou dobu líto. A konec? Jsem ráda že třetí díl vychází za pár dní.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Trůn padlých Trůn padlých](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540803/trun-padlych.jpg?v=1720532170)
Návrat do světa Sedmi kruhů jsem si užila. Bylo to drsné? Ano. Bylo to žhavé? Ano. Bylo to zhýralé? Ano. A hlavně to bylo pořádně hříšné.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tajně tvá Tajně tvá](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544735/tajne-tva.jpg?v=1725830523)
Jako chvíli jo a chvíli ne. Od Tessy jsem čekala víc. Přes krkolomný začátek jsem se ale začetla a nakonec to bylo příjemné čtení. Bohužel mi ale moc nesedla Hallie. Za to Julian mě v některých scénách dost mile překvapil.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540816/nespoutany-milenec.jpg?v=1720536307)
Bohužel za mě nejslabší díl. Chemii mezi postavami jsem nezaznamenala. Některé věci dost nereálné. Camille nic moc. Nero byl trošku nadprůměr. Co ale nemůžu upřít je čtivost a i přes všechnu mou kritiku jsem se nenudila.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Láska na oko Láska na oko](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534081/laska-na-oko-65ee1fd32a687.jpg?v=1710104531)
Za mě lepší jak první díl, protože zde nebylo takové velké očekávání. Iris je úžasná a bavila mě celou dobu. Declan je kokot, ale i tak jsem si ho zamilovala. Škoda že se v knížce víc neobjevovala Irisina babička, protože ta byla nejlepší.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Teorie lásky Teorie lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537675/teorie-lasky.jpg?v=1719899445)
Je to Ali, takže samozřejmě že to miluju. Jack byl stejně úžasný jako všichni muži z této série. S Elsie jsem měla malinko problém, ale jen nepatrný. Co mi ze začátku vadilo, že mi to dost připomínalo Hlavu plnou lásky. Taky to bylo "nenávidím ho, protože on mě nenávidí",až na to že to tak vlastně nebylo. Ale i tak další skvělý díl.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Přežij, dokud můžeš Přežij, dokud můžeš](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538624/laurel-snowova-prezij-dokud-muzes.jpg?v=1719484320)
Druhý díl mě bavil víc. Tady se mi akorát líbil vývoj vztahu Laurel a Hucka. Nebo spíš jeho posun. Případ byl fajn, ale docela bych ráda dostala případ který Laurel vyřeší tím že je chytrá. Další náhodně vyřešení mě neuspokojilo. Líbilo se mi, že Walter dostal větší prostor jako vedlejší postava a v tomto díle mě bavil. Abigail je mrcha, ale přijde mi přitažené za vlasy, že by udělala všechno to z čeho ji Laurel obviňuje. Jen doufám, že se brzo dočkáme dalšího dílu. A že v něm autorka aspoň už něco uzavře.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Woodhill Woodhill](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533219/woodhill-65e73ee21161e.jpg?v=1709653730)
Jak autorka píše v doslovu, jedná se o oddechovou romantiku s mysteriózními prvky. Určitě ne s prvky hororu jak se píše na obálce, horor si představuju jinak. Co mě hodně bavilo bylo prostředí. Postapokalyptická doba, která nás vlastně zavedla do středověku ale s moderními prvky. Musím pochválit mapu, ta je zde krásně provedena. Co mě mrzí, že jsme nedostali nějaké kapitoly z pohledu Brodericka. Jeho příběh bych chtěla znát. Lexi mě bavila a naprosto jsem chápala její uzavřený postoj. No a na konci se s námi autorka nemazlí, což jsem docela byla v šoku.
Celkově mě knížka bavila. Četlo se dobře a příběh ubíhal v příjemném tempu.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pravidla lásky Pravidla lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535282/pravidla-lasky-66065e60dabf2.jpg?v=1711693408)
Mám pocit jako bych četla dvě různé knihy. Na začátku jsem jim moc nevěřila. Prostě jsem tam tu chemii mezi nimi necítila. Ale po první noci v klubu to vzalo úplně jiné obrátky. Nejdřív jsem prostě nevěřila tomu, že bude žhavé jenom klečet chlapovi u nohou. No a věřte ono to žhavé bylo. A jak!
Co mě mrzí, že jsem nějak nevnímala ten věkový rozdíl. Jasně občas tam padne ta otázka zda není moc starý nebo zda není moc mladá. Ale já bych radši četla nějaké ty vtipné narážky, které zdůrazní ten věkový rozdíl.
Jsem zvědavá co nás čeká v dalších dílech a moc se na ně těším. A doufám, že dostaneme víc Eden, protože ta mě dost zaujala.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dědička ohně Dědička ohně](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281807/dedicka-ohne-wNH-281807.jpg?v=1621366075)
A já se bála, že když si pořídím rovnou celou sérii, že se mi bude válet v knihovně, protože mě to nebude po prvním díle bavit. No nic jdu na další díl.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Krvavé ostří Krvavé ostří](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322789/krvave-ostri-L4b-322789.jpg?v=1480533162)
Po krvavém ostří jsem sáhla, protože sehnat první díl této série není taková sranda jak jsem si myslela. A jsem za to ráda. Tady jsem poznala rozmazlenou, namyšlenou Celaenu, která si o sobě myslela, že je Terminátor. Její věk a její pověst mi k sobě prostě neseděli. Chápu jedná se o YA ale i tak. Prohlašuje o sobě že je nejlepší z nejlepších, ale hloupá je docela dost. Na druhou stranu k jejímu chování a přemýšlení mi věk seděl dokonale.
Co se týče samotných povídek ty mě bavily a jsem ráda, že jsem se na ně vrhla před sérii a mohla se s tímto světem seznámit s předstihem.
Jsem teď opravdu zvědavá jakou Celaenu dostanu v prvním díle série. Tahle mě občas štvala.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Denis Denis](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524553/denis-652e9dda43b7b.png?v=1697553883)
Bohužel musím říct, že za mě nejslabší díl série. Denis mě prostě svým chováním v předešlých dílech dost odradil. Sice je v tomto díle už moudřejší a vidíme tady jak dospěje, ale nějak mi to nesedlo.
Opět tu máme i osudy ostatních sourozenců. Lilly a Mattea je mi líto a doufám, že už to i nich bude dobrý. Zase se vrátil do hry Sebastian a jsem jen zvědavá jak to s ním v dalším díle dopadne.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Kdekoliv Kdekoliv](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508143/akademie-dunbridge-kdekolivkS4zJy-dzZ-.jpg?v=1672154750)
Nejdřív jsem si říkala, že mě knížka nebude bavit. Pak jsem najednou byla ve čtvrtce, pak v půlce a vůbec mi to nepřišlo. Příběh krásně ubíhal a četlo se to samo. Prostředí skotského internátu bylo kouzelné. Pak přišla hlavní zápletka a já byla docela zklamaná. Nějak mi to nesedlo a asi jsem čekala něco jiného. Henryho mi bylo líto a na emoce to hrálo pěkně.
Z knížky jsem mile překvapená ale v sérii teď pokračovat určitě nebudu. Možná jednou kdybych sehnala další díly v nějaké slevě.