Italkaaa komentáře u knih
Ženy v církvi mě vždycky zajímaly, i proto jsem sáhla po této knize. Je pravda, že text moc nejde do hloubky, ale hodnota tohoto díla tkví v něčem jiném - v tom, že se o ženách v církvi více mluví, že budou možná více mluvit, bude se jim u nás přikládat větší váha. Protože ženy v církvi nejsou jen mlčenlivé jeptišky, na to je potřeba myslet. Doporučuji k přečtení, a to i těm, které církev nezajímá. :-)
Autorce se podařilo posat prostředí v nemocnici s takovou důvěrností, včetně pocitů hlavních postav. Obstojný román. Moc mě bavil.
Rozhodně jeden z našich nejlepších autorů. Píše skromně, taková je i tahle kniha. Žádný okázaly příběh, opulentní popisy nebo přemrštěně vykreslené postavy. Podle mě jde o autorovu nejlepší knihu.
Tuhle knihu miluju od malička. Nezvyklý jazyk, krásný, citlivý a nádherné fotky.
Skvělá kniha, plná emocí, strachu, vlastně mi přišla napínavá, protože jsem si říkala, že ve spoustě momentů bych já sama už pokračovat nemohla. Ale hlavní hrdinka pořád žila dál a dál. Bylo to o lidech z masa a kostí. Jsem nadšená.
Klasika, která mě nikdy nepřestane bavit. Krásná kniha, inspirativní, psaná skvělým jazykem.
Jak někteří píší - kniha se mi líbila, ale že by mě nějak hluboce zasáhla nebo že bycj jásala nad zajímavým příběhem, říct nemůžu. Ta kniha vlastně žádný hlubší ani rozvětvený příběh neměla. Postavy nezažívaly žádné zlomové okamžiky, nepřekonávaly žádné překážky. Nepíši, že je to špatný román, jen bych to neoznačovala za veledílo a nejlepší knihu posledních let, protože prostě nemá děj.
Svět podivínské ženy, která nezvládá tep doby, příběh pozbývající jakoukoliv líbivost. Věty mnohdy nedávající smysl. Je nutné se na tu divnost naladit a pak to jde.
Tak hezky popsaný a vystižený venkov pohledem současné autorky? Klenot!
Musela jsem se na knihu, autorku a celkový styl psaní naladit a pak to byla bomba.
Tohle je kniha, u které jsem se mnohokrát dojala. Navíc je mimořádně dobře napsaná i přeložená. Četla jsem nejprve v originále, ale česká verze mi asi i díky snadnějšími vnímání textu připadala lepší.
Nevadí mi, že je to vulgární. Vlastně mi nejdřív připadalo jako skvělý nápad jakési "přestříhání" děje či kapitol. A jaké to bylo ve skutečnosti? Text je nudný, do příběhu se nejde ponořit, ani se s postavami lehce ztotožnit. Připadalo mi to hloupé, stejně jako volba jazykových prostředků a celkový styl. Jsou knihy, které těší čtenáře svou uměleckou hodnotou, příběhem atd. Tato kniha nepotěší ničím. Je pouze hloupá.
Tuhle knihu jsem od Loukotkové četla jako první a nadchla mě. Žádné jiné už se to tolik nepovedlo. Krásně vystavěný text, popsané básníkovy pocity. Skvost
Nevím, jestli se o tomto románu dá říct, že jde o detektivku, rozhodně tam ale nějaké rysy budou. Miluju Šumavu, takže jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst a výsledek byl, že mě bavila.
Obdivuju, když současní autoři píší román moderním způsobem, v některých ohledech i inovativním a zároveň v rámci tvorby prokazují znalost minulosti. Ideální kombinace, skvělý román, pana Stančíka mám moc ráda.