jiri2737 komentáře u knih
Chápu nízké hodnocení knihy. Dávám ji 5 hvězd protože námětem jsou dvě moje velká hobby. Investování do akcií a AI. Navíc Harrisův styl psaní je velmi dobrý. Kniha má jen jednu vadu a to, že hlavní hrdina Alex je arogantní a nesympatický.
Spousta zábavných perliček, ze života slavných té doby. Oskar Kokoschka vnutil Almě Mahlerové svůj autoportrét aby si ho v Mariánských lázních pověsila nad postel a tím ochránila svoji věrnost před dotěrnými muži.
Utrpení při desítkách stran, které popisují intriky a žabomyší války státních úředníků o velikost bytu, budování kariéry, vymýšlení nesmyslných projektů (lavička Václava Havla a české sklo) aby vykázali nějakou činnost. Nudné hloupé, zbytečně popsaný papír.
Velmi dobrý styl, promyšlené zápletky a psychologie postav. Je poznat, že je autorka zkušená spisovatelka bestsellerů. Jako audiokniha v podání Martiny Hudečkové a Libora Hrušky je to poslechová lahůdka.
Odpad. https://eurozpravy.cz/domaci/zivot/68996-vrazda-mlynare-habermanna-v-sudetech-jaka-byla-skutecnost
Obdivuji Marka Prchala. Je to marketingový genius a statečný člověk.
Dvě hvězdy za nápad. Pomalé nudné roztahané. Po třech kapitolách jsem to vzdal.
Možná mnou budou intelektuálové pohrdat, ale od první věty jsem byl překvapen užvaněností autora, předstíráním inteligence a volného plynutí rádoby "hlubokomyslných" myšlenek odnikud nikam. Po 5 stránkách jsem to vzdal a s Kunderou se už asi nepotkáme.
Typická americká příručka. Jedna myšlenka (věř a tvá víra zmůže všechno) a 300 stran slovní vaty.
Moc se mi to líbilo. Povídky mi seděly. Nepřipadaly mi ani tak noir, ale spíše psychologické a nijak depresivní. Spíše ze života. Tímto průřezem jsem objevil několik zajímavých českých autorů.
Jednoduchá a zábavná forma. Doporučuji.
Kdybych měl charakterizovat knihu a jejího autora jedním slovem tak by to bylo slovo srozumitelnost. Velmi doporučuji.