jiri77 komentáře u knih
Tak jsem si konečně přečetl další rest z dětství a musím říci ,že jsem rád, že jsem knihu četl až v dospělosti. Myslím si ,že je kniha někdy hodně náročná pro pochopení dětského čtenáře, který nedokáže posoudit knihu celkově, jako je dopad chudoby a s tím spojené další neduhy.
Kniha mě velmi překvapila a čtení mě bavilo i když to není ,hlavně od poloviny knihy zrovna nejveselejší četba. Musím přiznat ,že se mnou citově zamávala hlavně ta část s Františkem.
Jinak můžu knihu všem doporučit.
Další skvělá kniha od Sary Baume. Kniha o dvou lidech ,kteří se odstěhují na samotu a my pomalu sledujeme jejich odloučenost, lhostejnost a zároveň každodennost, která je popsaná naprosto bravurně.
Tohle je přesně literatura, kterou mám hodně rád a proto musím hodnotit plným počtem hvězdiček.
Tak tohle se mi líbilo hodně. Skvěle vykreslená postava ženy z pohledu mužského autora, plus děj knihy a popis prostředí. S tématem Temelína a vysidlování a bourání obcí, jsem se v knize potkal poprvé. Určitě si přečtu i třetí knihu z ,,venkovské trilogie''.
Kniha Strach mě po dlouhé době přivodila mrazení v zádech, a nečekal jsem ,že mě ještě něco může tak vystrašit. Trhlinu považuji za Karikovou nejlepší knihu, kterou jsem četl. Kniha nenudí a drží čtenáře v neustálém napětí, když to přeženu, tak je to skvost literatury na téma horor, thriller.
Za mě jasné doporučení a hodnotím plným počtem hvězdiček.
Moje první přečtená kniha od autora a určitě se pokouknu i po dalších, neboť tohle mě naprosto bavilo. Skvělý popis prostředí a naprosto tajemná atmosféra, zabalena do velkého mrazu.
Dlouho se mi nestalo, aby mi při čtení přeběhl mráz po zádech. Kdo se chce bát, tak tohle doporučuji.
Za mě jednoznačně super čtení, které mě ani chvilku nenudilo a udržovalo mě v neustálém napětí. ''Hodně oceňuji ,že jsem si mohl závěr utvořit podle sebe''.
Odbočku v lesích jsem četl, ale tento počin se mi zdál o hodně lepší ,a určitě se poohlédnu i po dalších knihách od autorky.
Takhle nějak si představuji dobře napsanou knihu, kde je skvělá charakteristika postav a děj příběhu ani jednou nenudí. Čtení mě velmi bavilo, stránky jsem hltal a blížil se na konec příběhu se zvědavostí ,jak to dopadne. Za mě mohu jen doporučit, jasných pět hvězdiček.
Tak jsem po delší době sáhl po knize od Kinga a musím říci, že mě to velmi bavilo. Hlavní postavu jsem si oblíbil a užíval jsem si čtení této skvělé knihy. Velmi čtivé, napínavé, sem tam i humorné a nakonec i trochu strašidelné. Za mě jasných pět hvězdiček. Myslím si ,že zfilmované by to bylo velmi dobré, snad se toho někdo chytne.
Autorku mám poslední dobou ze všech českých spisovatelek nejraději ,a tak jsem se pustil i do čtení "Sítí". Opět naprosto skvělé napsané a senzačně vyobrazená psychologie postav. Nejvíce se mi líbil druhý příběh. Za mě mohu jen doporučit.
Tak jsem se konečně dostal k četbě Purpurových řek ,a musím souhlasit ,že je to naprosto
senzační detektivní thriller. V knize není žádné hluché místo, a příběh mě udržoval v neustálém napětí. Film jsem zatím neviděl, ale až budu mít někdy možnost, rád se na něj podívám. Doporučuji !!
Knihu jsem si chtěl už dlouho přečíst a jsem nakonec rád, že se mi konečně podařilo. Příběh mě naprosto strhl a knihu jsem si opravdu užil. Skvěle popsané myšlení hlavní postavy ,plus trocha astrologie a básní Williama Blakea.
Kniha se hlavně točí okolo ochrany přírody, ke které má hlavní hrdinka velmi kladný vztah a podřizuje tomu svůj život a činy. V knize je i hodně zajímavých myšlenek.
Velmi dobrá kniha a od autorky si rád ještě něco přečtu.
,, Novinám jde o to, aby nás udržovaly ve stavu neustálého neklidu, abychom své emoce prožívali jinak, než bychom měli. Proč bych se měla podřizovat jejich moci a myslet tak, jak chce někdo jiný.''
Velmi dobrý kriminální thriller, který mě držel v neustálém napětí. Kniha se velmi dobře čte a nemá hluchá místa. Co na knize oceňuji ,je velmi dobře napsaný závěr, někdy to bývá u tohoto žánru kámen úrazu, co se naštěstí u této knihy nestalo. Knihu doporučuji a zaslouží si pět hvězdiček.
Další skvělá kniha z pera mojí nejoblíbenější české autorky. Naprosto vynikající sonda do života jedné rodiny, která se odehrává v období 1985 - 1995. Kniha se mi četla velmi dobře, zcela skvěle napsaná psychologie postav. Hlavně u autorky obdivuji, jak se do dokáže vcítit do mužských postav, postava otce Jirky, byla podle mě napsaná naprosto znamenitě
Za mě naprostá spokojenost a už se těším ,na další čas ,strávený četbou knih Petry Dvořákové.
Další skvělá kniha Jiřího Hájička, která je o hledání sebe sama. Opět skvělé prostředí jižních Čech. Kniha se mi velmi líbila.
Kniha se mi líbila a splnila ,co jsem od ní očekával. Hodně dobrý námět. Myslím si, že by to mohlo být dobré i zfilmované.
Romantiku zrovna nečtu ale Jana Eyrová je klasika kterou jsem si rád přečetl a můžu říct nádhera,vřele doporučuji všem.
Musím se přiznat, že jsem o této knize do dnešních dnů vůbec nevěděl, až mi tento román doporučila knihovnice z knihovny , kterou navštěvuji, (tímto ji moc děkuji) nádherný román. Při četbě jsem zjišťoval ,že jsem román ,už jako dítě viděl v televizi, ale moc si z něho teda nepamatuji.
Kniha se mi četla velmi dobře a pomalu jsem zjišťoval ,jaký měl Vincent van Gogh těžký život. Moc se mi líbilo ,jaký měli bratři k sobě krásný vztah.
Celkově knihu hodnotím velmi dobře a řadím ji k tomu nejlepšímu ,co jsem v životě četl.
Kniha ve které jsou skvěle vykreslené vztahy mezi lidmi. Říkal jsem si ,jestli mě bude bavit kniha, kde je hlavní děj zaměřený na dědictví a nákup pozemku ,a ono mě to opravdu hodně bavilo. Série - Venkovská trilogie morálního neklidu, mě velmi bavila a určitě se ještě v budoucnu pokouknu po dalších knihách Jiřího Hájíčka.
Do knihy jsem se hned začetl, a postupně jsem měl hlavní hrdinku více a více v oblibě. Kniha se čte velmi dobře a stránky ubíhají. Hodně dobrý psychologický román s mírně úsměvnými situacemi, plus trochu romantiky. Eleanor si musí každý zamilovat. Knihu všem doporučuji !
Nádherná vánoční klasika ,která u mě nechybí poslední roky ,jak v knižním vydání ,tak na televizní obrazovce. Vydání s ilustracemi od Innocentiho ,je naprosto skvělé.