jiri77 jiri77 komentáře u knih

Malý Bobeš Malý Bobeš Josef Věromír Pleva

Tak jsem si konečně přečetl další rest z dětství a musím říci ,že jsem rád, že jsem knihu četl až v dospělosti. Myslím si ,že je kniha někdy hodně náročná pro pochopení dětského čtenáře, který nedokáže posoudit knihu celkově, jako je dopad chudoby a s tím spojené další neduhy.
Kniha mě velmi překvapila a čtení mě bavilo i když to není ,hlavně od poloviny knihy zrovna nejveselejší četba. Musím přiznat ,že se mnou citově zamávala hlavně ta část s Františkem.
Jinak můžu knihu všem doporučit.

24.07.2020 5 z 5

Sedm věží Sedm věží Sara Baume

Další skvělá kniha od Sary Baume. Kniha o dvou lidech ,kteří se odstěhují na samotu a my pomalu sledujeme jejich odloučenost, lhostejnost a zároveň každodennost, která je popsaná naprosto bravurně.
Tohle je přesně literatura, kterou mám hodně rád a proto musím hodnotit plným počtem hvězdiček.

20.04.2023 5 z 5

Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Tak tohle se mi líbilo hodně. Skvěle vykreslená postava ženy z pohledu mužského autora, plus děj knihy a popis prostředí. S tématem Temelína a vysidlování a bourání obcí, jsem se v knize potkal poprvé. Určitě si přečtu i třetí knihu z ,,venkovské trilogie''.

10.09.2022 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Kniha Strach mě po dlouhé době přivodila mrazení v zádech, a nečekal jsem ,že mě ještě něco může tak vystrašit. Trhlinu považuji za Karikovou nejlepší knihu, kterou jsem četl. Kniha nenudí a drží čtenáře v neustálém napětí, když to přeženu, tak je to skvost literatury na téma horor, thriller.
Za mě jasné doporučení a hodnotím plným počtem hvězdiček.

27.03.2024 5 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Moje první přečtená kniha od autora a určitě se pokouknu i po dalších, neboť tohle mě naprosto bavilo. Skvělý popis prostředí a naprosto tajemná atmosféra, zabalena do velkého mrazu.
Dlouho se mi nestalo, aby mi při čtení přeběhl mráz po zádech. Kdo se chce bát, tak tohle doporučuji.

24.10.2023 5 z 5

Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Za mě jednoznačně super čtení, které mě ani chvilku nenudilo a udržovalo mě v neustálém napětí. ''Hodně oceňuji ,že jsem si mohl závěr utvořit podle sebe''.
Odbočku v lesích jsem četl, ale tento počin se mi zdál o hodně lepší ,a určitě se poohlédnu i po dalších knihách od autorky.

22.05.2023 5 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Takhle nějak si představuji dobře napsanou knihu, kde je skvělá charakteristika postav a děj příběhu ani jednou nenudí. Čtení mě velmi bavilo, stránky jsem hltal a blížil se na konec příběhu se zvědavostí ,jak to dopadne. Za mě mohu jen doporučit, jasných pět hvězdiček.

20.03.2023 5 z 5

Později Později Stephen King

Tak jsem po delší době sáhl po knize od Kinga a musím říci, že mě to velmi bavilo. Hlavní postavu jsem si oblíbil a užíval jsem si čtení této skvělé knihy. Velmi čtivé, napínavé, sem tam i humorné a nakonec i trochu strašidelné. Za mě jasných pět hvězdiček. Myslím si ,že zfilmované by to bylo velmi dobré, snad se toho někdo chytne.

11.01.2023 5 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Autorku mám poslední dobou ze všech českých spisovatelek nejraději ,a tak jsem se pustil i do čtení "Sítí". Opět naprosto skvělé napsané a senzačně vyobrazená psychologie postav. Nejvíce se mi líbil druhý příběh. Za mě mohu jen doporučit.

17.02.2022 5 z 5

Purpurové řeky Purpurové řeky Jean Christophe Grangé

Tak jsem se konečně dostal k četbě Purpurových řek ,a musím souhlasit ,že je to naprosto
senzační detektivní thriller. V knize není žádné hluché místo, a příběh mě udržoval v neustálém napětí. Film jsem zatím neviděl, ale až budu mít někdy možnost, rád se na něj podívám. Doporučuji !!

16.11.2021 5 z 5

Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých Olga Tokarczuk

Knihu jsem si chtěl už dlouho přečíst a jsem nakonec rád, že se mi konečně podařilo. Příběh mě naprosto strhl a knihu jsem si opravdu užil. Skvěle popsané myšlení hlavní postavy ,plus trocha astrologie a básní Williama Blakea.
Kniha se hlavně točí okolo ochrany přírody, ke které má hlavní hrdinka velmi kladný vztah a podřizuje tomu svůj život a činy. V knize je i hodně zajímavých myšlenek.
Velmi dobrá kniha a od autorky si rád ještě něco přečtu.

,, Novinám jde o to, aby nás udržovaly ve stavu neustálého neklidu, abychom své emoce prožívali jinak, než bychom měli. Proč bych se měla podřizovat jejich moci a myslet tak, jak chce někdo jiný.''

24.07.2021 5 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Velmi dobrý kriminální thriller, který mě držel v neustálém napětí. Kniha se velmi dobře čte a nemá hluchá místa. Co na knize oceňuji ,je velmi dobře napsaný závěr, někdy to bývá u tohoto žánru kámen úrazu, co se naštěstí u této knihy nestalo. Knihu doporučuji a zaslouží si pět hvězdiček.

19.10.2023 5 z 5

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Další skvělá kniha z pera mojí nejoblíbenější české autorky. Naprosto vynikající sonda do života jedné rodiny, která se odehrává v období 1985 - 1995. Kniha se mi četla velmi dobře, zcela skvěle napsaná psychologie postav. Hlavně u autorky obdivuji, jak se do dokáže vcítit do mužských postav, postava otce Jirky, byla podle mě napsaná naprosto znamenitě
Za mě naprostá spokojenost a už se těším ,na další čas ,strávený četbou knih Petry Dvořákové.

15.03.2024 5 z 5

Plachetnice na vinětách Plachetnice na vinětách Jiří Hájíček

Další skvělá kniha Jiřího Hájička, která je o hledání sebe sama. Opět skvělé prostředí jižních Čech. Kniha se mi velmi líbila.

20.06.2023 5 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Kniha se mi líbila a splnila ,co jsem od ní očekával. Hodně dobrý námět. Myslím si, že by to mohlo být dobré i zfilmované.

16.05.2022 4 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Romantiku zrovna nečtu ale Jana Eyrová je klasika kterou jsem si rád přečetl a můžu říct nádhera,vřele doporučuji všem.

08.10.2011 5 z 5

Žízeň po životě Žízeň po životě Irving Stone (p)

Musím se přiznat, že jsem o této knize do dnešních dnů vůbec nevěděl, až mi tento román doporučila knihovnice z knihovny , kterou navštěvuji, (tímto ji moc děkuji) nádherný román. Při četbě jsem zjišťoval ,že jsem román ,už jako dítě viděl v televizi, ale moc si z něho teda nepamatuji.
Kniha se mi četla velmi dobře a pomalu jsem zjišťoval ,jaký měl Vincent van Gogh těžký život. Moc se mi líbilo ,jaký měli bratři k sobě krásný vztah.
Celkově knihu hodnotím velmi dobře a řadím ji k tomu nejlepšímu ,co jsem v životě četl.

20.03.2024 5 z 5

Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

Kniha ve které jsou skvěle vykreslené vztahy mezi lidmi. Říkal jsem si ,jestli mě bude bavit kniha, kde je hlavní děj zaměřený na dědictví a nákup pozemku ,a ono mě to opravdu hodně bavilo. Série - Venkovská trilogie morálního neklidu, mě velmi bavila a určitě se ještě v budoucnu pokouknu po dalších knihách Jiřího Hájíčka.

10.10.2022 5 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Do knihy jsem se hned začetl, a postupně jsem měl hlavní hrdinku více a více v oblibě. Kniha se čte velmi dobře a stránky ubíhají. Hodně dobrý psychologický román s mírně úsměvnými situacemi, plus trochu romantiky. Eleanor si musí každý zamilovat. Knihu všem doporučuji !

15.12.2021 5 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Nádherná vánoční klasika ,která u mě nechybí poslední roky ,jak v knižním vydání ,tak na televizní obrazovce. Vydání s ilustracemi od Innocentiho ,je naprosto skvělé.

23.12.2019 5 z 5