jitka7326 komentáře u knih
Příběh mladého lékárníka, který nastoupil do lékárny ve Štramberku. Pomalu se sžívá místními lidmi a bojuje se svými "démony." Rozhodně tuto knížku nepovažuji za historickou detektivku.
Kniha mě nalákala anotací o tajemném domě. Hlavní hrdinka mu byla nesympatická a přišlo mi, že ona ani autorka neví co se se sebou.
Příběh několika mužů a žen inspirovaných tvrdým životem sběračů smoly. Asi do 3/4 je kniha zajímavá, místy drsná, konec je jak z červené knihovny
Osudy rodin Horního Jelení v období lmezi svetovymi válkami. Nutno číst pozorně. Většina postav mi byla nesyppatických. Přála jsem Jaruně lepší život. Historka s narozením byla děsivá.
Zajímavá kniha o nelehkém životě jedné rozdělené česko německé rodiny. Knížku doprovovází několik fotografií ale nejsou u nich jakékoliv popisky. Uvítala bych předmluvu autorky proč a jak knížka vznikala.
Přestože se nejedná o životopis Freddieho,knížka popisuje 12 let očima jeho manažera. Čtivé, podnětné
Zajímavý příběh ze Sudet. Ztrácela jsem se v postavách a občas jsem měla pocit že čtu učebnici dějepisu.
Kniha není o velkých dějových zvratech. Příběh Maji a její rodiny na pozadí listopadových události, které v knize dopadly jinak. Závěr s bylinkami mi trochu připomínal lidového léčitele Mikoláška.
Přečteno v rámci ČV 2021. Jeden obyčejný den v pracovním táboře na Sibiři. Dej plyne poklidně a o to víc si čtenář uvědomuje tu hrůzu, mráz, zimu, věznění, útěky..
To byla jízda! Některé historky byly neuvěřitelné ale v případě Ozzyho je možné vše!
Pružíš? Ženském musíš vonět.... Pánové, lakujte, lakujte ale nepřelakujte...
Příjemná oddechovka.
Oproti předchozím knihám Od miniera úplně jiný příběh i styl. Nebylo to špatné ale závěr mi přišel překotný.
Přečteno v rámci ČV. Oceňuji autorův humor a ironii a taky nahlédnutí do duše autisty.
Posloucháno jako audiokniha cestou do práce. Moc jsem se basmala, hlavně u návštěvy muzea a cesty letadlem s ovečkou.
Autobigrafická knížka vyprávěná šestiletou holčičkou Zuzankou do jejích 11 let. Její svět se točí kolem rodinných vztahů, prázdnin v Konicich u babičky a dědy a také psaním dopisů kamarádce Monice, kterou potkala v nemocnici.
Zajímavá postava, skutečné události, některé situace popsány jako v červené knihovně