krejcovka76 komentáře u knih
(SPOILER) Když jsem v nějakém minulém komentáři u knížky Angely Marsons psala, že nevadí, že je čtu na přeskáčku, tak teď jsem zjistila, o co přicházím. U tohoto dílu se ve mě pralo více pocitů - neskutečná bolest ze ztráty Dawsona, vědomí, že Penn přeci jen zapadne do týmu kolem Kim a to jak každý z nich bojoval se svojí obrovskou ztrátou - v případě Kim dvojnásobně, protože svůj tým bere jako rodinu. Příběh nebyl vůbec špatný, ale v tomto díle to vůbec nebylo důležité. Byl spíše jen doplňkem. Každopádně, jak je psáno níže - Angela píše tak, že není možné se od knih odtrhnout a člověk musí číst dál a dál. Jen si tak říkám,co budu dělat až tahle série jednou skončí :-(
Opět neskutečná jízda. A to jsem si říkala, že tyhle témata (migranti a prostituce) zrovna moc nemusím. Jak už jsem psala u několika dalších hodnocení Angely Marsons - pokaždé z obyčejných témat vykřeše super příběh. Obrovsky mě baví celý tým kolem Kim. A co se mi líbilo bylo, že tentokrát tým řeší několik zdánlivě nesouvisejících případů, ktere se nakonec spojí v jeden velký. Vše má logické vysvětlení, žádné odhady, maximálně jen šimrání v břiše a divný pocit :-), který Kim úspěšně přenáší na svoje parťáky :-)
(SPOILER) Nevím, jak to autorka dělá, ale její příběhy mají neskutečný náboj. Pokaždé vezme téma, které už jste milionkrát četli nebo viděli a udělá z něj naprostý skvost. Tentokrát se příběh Kim a její party rozděluje, aby se na konci zase všichni spojili dohromady včetně "nepřátelského" Travise a jeho týmu. Dalo se očekávat od začátku, že se vše na konci propojí. Každý z týmu má svoje plus a mínus. V této knize si nakonec všichni uvědomili, že jeden druhého potřebují a co víc, že Kim už má zase "rodinu" :-) a rasistické téma - to je bohužel dneska velice aktuální až mě to děsí.
(SPOILER) Po Ďábelských hrách jsem byla ráda, že Alex zmizela a příběh skončil. V tomto příběhu se vrací a její manipulace jsou přímo mistrovské dílo. Neskutečně akční příběh, který jsem přečetla jedním dechem. Kim, Bryant, Stacey a Kev jsou už moji oblíbenci a pokud někomu z nich hrozí nebezpečí, tak to prožívám o to víc. Samozřejmě nesmím zapomenout na Woodyho :-) Každopádně příběh jako takový, jste už viděli, četli mnohokrát, ale Angela ty příběhy povznese ještě do jiné roviny a naservíruje to čtenářům jako naprostou novinku. A to, že do knížky zpětně umístila i postavy z minulých dílů, tak za to bych ráda dala hvězdičku navíc. No nic jedeme dál na další příběh :-)
Jedna z mála sérií, u kterých mi nevadí číst je napřeskáčku. Tady se teprve tým formoval a musím říct, že teď když jsem si přečetla, jak celý tým začal spolupracovat, jak se tvořil, tak do sebe zapadá spoustu momentů z dalších dílů. Příběh jako vždy zajímavý, sice už mnohokrát probrané téma, ale vykreslené zase trochu jinak. Pouze vraha mi v tomto dílo bylo sna poprvé líto. Každopádně doporučuji k přečtení :-)
Další ze zajímavých příběhů Kim a její celé party. Po dlouhé době parta, která se neskutečně doplňuje, každý má svoje místo a jsou skvěle sehraní. Miluju rozhovory Kim a Brynta. Příběh v této knize byl pozoruhodný. Dlouho jsem přemýšlela jestli jsem někdy podobný četla nebo viděla a musím říct, že ne. Autorka umí udržovat v napětí, takže člověk se prostě nemůže odtrhnout. A to snad u každého jejího příběhu, který jsem zatím četla. Gratuluji ke krásné sérii a těším se na další příběh.
Laskavá jemná knížka. Přehodit to do filmu - úplně vidím Ilju Racka jako Helmuta a jako Paulu Veroniku Khek Kubařovou :-) Krásně podané, že staré i mladé generace si můžou vzájemně pomoci, že jejich rady, respekt, ale i mlčení umí vyléčit bolavou duši. Mnohokrát jsem se při čtení usmála, mnohokrát mi ukápla slza a stejné je to i v životě. Určitě stojí za přečtení :-)
Čím dál víc zjišťuju, že miluju introverty, což Kim splňuje na 100%. Zároveň má okolo sebe skvělou partu, která jí nenechá úplně se uzavřít do sebe. Líbí se mi, jak se dějové linky prolínají. Knížka má spád, krátké kapitoly, nic se zbytečně neprodlužuje. A příběh - sice už párkrát něco podobného jsem četla nebo viděla jako film, ale tady je to představeno ještě z trochu jiného úhlu. No a závěr to už je pomyslná třešnička na dortu. Děkuju autorce a těším se na další příběhy.
Zatím většina "příběhů podle skutečnosti" pro mě byla muka číst, pro styl psaní, vyprávění. Tenhle se četl sám. Je neuvěřitelné, jak málo stačí a ztratíš svojí osobu, možnost volby, rozhodnutí a stane se z Tebe věc. Jen díky "urychlenému konci" dávám 4* Jinak stojí za přečtení.
Tak tohle byla ďábelská jízda. Uf, opět knížka, kde jsem se bála, co bude dál a to mám za sebou všechny Cartery, J.D.Barkery a Chirurga od Tess. Byl to mazec a pořád ve mě něco řvalo, že to není možný, aby takový tvor jako Alex chodil po planetě. Ale bohužel všichni víme, že je. 100% doporučuji a těším se na další příběh Kim a její party.
Je to jízda - celý příběh je neskutečně silný. Po dlouhé době jsem odcházela od knížky jen z toho důvodu, že jsem se bála číst dál, otočit stránku, co kdyby tam bylo něco co nechci. Všechny pasáže do sebe zapadají, kapitoly jsou krátké a udržují neustále v napětí. Dočetla jsem a dávám maximální počet a těším se na další příběh z pera Angely Marsons.
(SPOILER) Přečteno za pár dní. Opět jsem se těšila na další příběh Josie a její skupiny, ale musím říct, že za mě zatím nejslabší díl. Její neustálé noční můry díky nevyřešenému vztahu s "matkou", dále její pocit, že všechno musí zvládnout sama a pak sekta - téma, které bytostně nesnáším. Příběh se odvíjel zajímavě, ale na závěr vše lehce přitažené za vlasy. A vše se neustále točí okolo sekty. Snad další díl bude zajímavější.
Tess Gerritsen je jedna z mých oblíbených autorek. Její Chirurg a Učedník jsou mistrovská díla. Od té doby marně čekám na něco podobného. Její příběhy jsou skvělé, styl lehký, příjemný, ale chybí mi tam to brnění, ten vnitřní strach. A hlavně stále častěji se tam objevují momenty jako z červené knihovny. Každopádně příběh stojí za přečtení a já jen doufám, že další "Tess" bude "pokračování" Chirurga a Učedníka :-) Každopádně doporučuji.
Přečteno za jeden den. Po dlouhé době další Gerritsenka :-) A klasicky vše, co od ní čtenář očekává - napětí, zajímavý příběh, skvěle napsáno. Samozřejmě na Chirurga a Učedníka to nemá, ale i tak stojí za přečtení.
Na knížku jsem se těšila. Příběh byl velice silný, ale bohužel pro mě psaný, jak kdyby ho psalo dítě. Zbytečně vyzdvihované nedůležité věci, popisky osob, prostředí jak od žáka základní školy. Za mě zklamání. 2 hvězdy dávám za téma.
Nesnáším zlaté nálepky - pokaždé jsem zklamaná a vždycky si říkám už nikdy. Kaštánek byl vzácná výjimka. Přečteno za volno a musím říct, že autor udržuje čtenáře v neuvěřitelném napětí. Líbí se mi krátké kapitoly a zdánlivě na sebe nenavazující. Příběh byl skvělý a přestože jsem pachatele odhadla skoro v polovině, tak mě zajímal důvod. Všechny dílky se na konci skvěle spojily a vytvořily napínavý a zajímavý příběh. Díky
Tak strašně jsem se těšila na další pokračování a po poslední stránce jsem ráda, že je konec. Což se mi u Keplera nikdy nestalo. Některé momenty mi přišly přitažené za vlasy - pokud tedy Saga nebo Joona nejsou Supermani. Hlavní padouch vždy o krok před nimi. Nějak mi to nesedlo, tak snad příště se zadaří. Ale námět příběhu byl zajímavý.
Ondru Vetchého mám hrozně ráda. Bohužel tento výtvor autorky beru jako pořádný paskvil - trochu lepší Wikipedie.
Jak Vy byste se zachovali a co byste na sebe řekli, když by byla možnost svěřit se odloženému deníku, kde už pár lidí před Vámi napsalo svůj příběh? Jak moc znáte lidi kolem sebe? Každý okolo nás má pro okolí jakousi šlupku (image), podle které ostatní soudíme a co když je všechno jinak. Knížka Vás donutí zamyslet se nad sebou samým a pořádně popřemýšlet, jestli to co teď žijeme, je to, co jsme chtěli. Kolik snů a plánů se v životě neuskuteční jen proto, že se bojíme. Tahle knížka Vás trochu probere a to ostatní už je jen na Vás.
Knížka je čtivá, příběh zajímavý, ale pořád mi chybí ten pocit, že se bojím otočit stránku, že se nemůžu od knížky odtrhnout. Přečteno, ale znovu už jí číst nemusím.