Lenka276 Lenka276 komentáře u knih

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Moc hezky napsáno, pan Dvořák mi jasně vysvětlil, jak dát první pomoc. V knize nechybí důležité informace, vtip, příběhy ze záchranky. Moc zajímavé čtení.

01.07.2024 4 z 5

Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Musím souhlasit s komentářem níže, příliš zdlouhavé vyprávění ubírá knize na atraktivnosti. Nicméně se jedná o silný příběh, velmi zajímavé téma násilného vysídlování občanů v Tatarsku, převoz na Sibiř. Původně jsem myslela, jak strašně smutný příběh bude, ale kniha je psána s nadsázkou. Moc pěkný příběh.

17.06.2024 4 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Mé hodnocení je spíše neutrální, určitě zajímavé, nicméně chvílemi nezáživné, stále se opakující problémy, hádky. Obdivuji autorku, že šla s kůží na trh a vše popsala.

28.05.2024 3 z 5

Kdo seje do sněhu Kdo seje do sněhu Tina Harnesk

Moc hezká knížka o manželích Máriddje a Bierovi, kteří ztratili svého synovce, kterého vychovávali. Pocházejí z tradiční sámské rodiny. Na sklonku života je čeká smíření. Zajímavě napsané, smutné, humorné.

22.05.2024 4 z 5

Šílená Šílená Louisa Treger

Pro mě byla kniha moc zajímavá, nevadilo mi ani "mamka a taťka". Zajímavé události z psychiatrické léčebny v USA, Blackwellův ostrov, o postavení žen ve společnosti v 19. století.

07.05.2024 4 z 5

Lastočka Lastočka Jitka Závodná

Kniha je rozdělená do několika částí. Pro mě byla nejzajímavější část o pobytu v Rusku. Jinak hezky napsáno, těžké téma 50. let.

15.04.2024 4 z 5

Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

Krásná kniha o těžkém životě našich předků.

21.02.2024 5 z 5

Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Pro mě velmi zajímavé téma, nevěděla jsem o plavení Židů do Palestiny. Postavy, vztahy hezky vylíčené, přesto jsem se místy nemohla úplně začíst, kniha se trochu "táhla". Ale moc pěkné.

13.02.2024 3 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Velmi zajímavé i když hodně smutné téma. Neskutečné, čeho jsou někteří lidé schopni, týrání dětí, odebírání rodičům. Příběh mě moc bavil, na mě ale kolem jádra příběhu spoustu omáčky, která by tam být nemusela, díky tomu se kniha místy táhla. Přesto pěkné.

06.02.2024 4 z 5

Kdo mě vzal prvně za ruku Kdo mě vzal prvně za ruku Maggie O'Farrell

Podle hodnocení jsem mnoho neočekávala, ale nakonec pecka! Kniha ve mě zanechala hluboké dojmy, pocity. Nechci mnoho prozrazovat, ale konec byl tak dojemný, že jsem musela některé odstavce přeskočit, i tak jsem brečela jako želva. Nádherný dojemný příběh.

17.02.2025 4.5 z 5

Provařená Provařená Simona Votyová

Velmi čtivě napsáno, zajímavé téma o životě třech žen, každá jiná, každá má svá trápení. Děkuji Mandlevest za inspiraci. Simona Votyová umí psát, těším se na další knihu. Některé části mi přišly přitažené za vlasy, trochu nereálné, proto o jednu hvězdičku nižší hodnocení.

03.02.2025 4.5 z 5

Rozinky v blátě - Dva tucty střepů Rozinky v blátě - Dva tucty střepů David Jan Novotný

Naprosto souhlasím s krásným komentářem pode mnou. Krásná, moudrá, laskavá kniha! Ano, nechybí chytrý humor, spoustu informací, láska, vztahy, prostě si ji přečtěte!

31.01.2025 5 z 5

Ptačí hotel Ptačí hotel Joyce Maynard

Nejdříve jsem nevěděla, jestli knížku přečtu, nakonec ano. Místy jsem se dokázala začíst, místy se kniha táhla. Ale celkem hezký příběh.

27.01.2025 4 z 5

Američanka Američanka Wojciech Dutka

Souhlasím s komentářem níže, že se jedná o těžkou knihu. Téma války, pronásledování, koncentrační tábory. Zajímavá pasáž z oblasti bývalé Jugoslávie, nicméně jsem se v historii Jugoslávie trochu ztrácela, bylo to na mě moc složité. Ale vcelku velmi zajímavá kniha.

27.01.2025 3.5 z 5

Ahoj krásko Ahoj krásko Ann Napolitano

Celkem pěkná kniha, jen mi vadilo, že se autorka vrací ke stále stejným myšlenkám, které opakovaně popisuje. Tím je kniha táhlá, zdlouhavá, což já osobně nemám ráda. Jinak moc hezký příběh.

02.12.2024 3 z 5

Holčička, kterou tam nechali Holčička, kterou tam nechali Roxanne Veletzos

Smutný příběh odehrávající se v Rumunsku, poučná kniha o 2. světové válce a komunismu. Teda, tam to také měli lidé těžké.....

18.11.2024 4 z 5

Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Za mě pecka! Moc se mi kniha líbila, perfektně vylíčené popisy postav, situací, nechybí napětí, láska. Moje první kniha od paní autorky, určitě si přečtu další.

11.11.2024 5 z 5

Letní srst Letní srst Jaap Robben

Krásně napsaná kniha, těžké téma, otec žije se svým synem Brianem v karavanu. Otec pije a nechodí do práce. Kvůli příspěvku na péči si k sobě vezme svého druhého těžce postiženého syna Luciena, který žije v ústavu. O Luciena se převážně stará Brian a zvládá to skvěle. Kniha je velmi smutná, o těžkém osudu některých dětí.

30.10.2024 5 z 5

Dokud se budeš smát Dokud se budeš smát Hana Marie Körnerová (p)

Stejně pěkná kniha jako první díl, velmi rychle přečteno.

31.07.2024 4 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Velmi čtivě napsáno, na mě trochu moc romantiky, ale zase vyváženo historickými událostmi na pozadí příběhu. Vcelku příjemná oddychovka.

30.07.2024 3 z 5