lulucinax komentáře u knih
Grisham je moje srdcovka a už mám od něj přečteno víc jak deset knížek. Neměla jsem velká očekávání, protože ji napsal jako druhou knihu a příjemně mě překvapila, že je prostě také skvělá.
Velmi dobře vykreslil hrdiny, kteří vedou bezvadné dialogy, občas doplněné vtipnou poznámkou. Příběh je napínavý a pěkně plyne.
Grisham je moje sázka na jistotu při výběru knihy a já se těším na další příběh, co si od něj přečtu.
Velmi pěkně zpracované téma jaké to je být spisovatelem. Do hlavní hrdinky jsem se snadno vžila a knihu si užívala od začátku až do konce. Autora mám moc ráda.
Od autorky jsem četla Tajnosti vdaných žen a moc se mi líbil její styl psaní a příběh mě neskutečně vtáhl. I tento román patří mezi romantické knihy s přesahem, které vás nutí zamyslet se nad svým životem a nad různými situacemi. Přestože jsem tušila, jak příběh dopadne, autorka mě několikrát nechala na pochybách, jestli to nakonec nebude jinak.Tento román patří mezi oddychovky, ale dokáže chytnou u srdce a probouzí spoustu emocí. Pokud máte rádi příběhy ze života, rozhodně doporučuji. Přirovnala bych ji ke Colleen Hoover, nicméně ta mě tolik neoslovila.
Skvěle napsaný román o nevěře, důvěře, vztazích a životě. Kniha mě úplně pohltila a dostala.
Velmi dobře psychologicky propracované, že i slza ukápla. Rozhodně doporučuji k přečtení.
První kniha od této autorky a hned si mě získala, určitě sáhnu po další. Ale až se trochu otřepu z té deprese. Člověk si ani pořádně neuvědomuje, jak zásadní je vliv rodičů a výchovy.
Skvěle napsaná kniha. Autorku miluju a těším se na další knihu, co si od ní přečtu. Líbí se mi její humor. Celý její styl psaní.
Ano, hlavní hrdina nebyl sympaťák a konec trochu rychlý, ale přesto dávám 5*
Radka Třeštíková je jedna z mých nejoblíbenějších spisovatelek, takže jsem si nemohla nechat ujít její novinku. A je opět skvělá.
Líbí se mi autorčin styl, její myšlenkové pochody, její humor a vždy mě něčím překvapí.
Ze začátku jsem byla trochu rozpačitá z Jakuba, ale ten byl nakonec v pohodě, naopak Marka jsem nesnášela od začátku do konce. A Dáša? Dáša byla taková.. no přečtěte si sami ;)
Téma je bezesporu důležité.
Zajímavé na knize je, že má proházené kapitoly, takže se už v pořadí třetí kapitole dozvíte, jak skončí.
Někdy si ji přečtu podle kapitol chronologicky :)
Toto je má třetí kniha od autorky a je skvělá. Líbí se mi její styl psaní a humor. Velmi dobře se mi čte a příběhy v jejích knihách si užívám.
Míši mi bylo docela líto. Nejdřív jsem si říkala, že Míšu nemohl postřelit nikdo, ale postupem času to mohl udělat každý :-D
Petra Dvořáková patří mé oblíbené české autorky a její novinka mě opět pohltila od první stránky.
Skvěle vystihuje vztahové a mezigenerační problémy, staré křivdy a pozdější vliv na chování a výchovu.
Pavlíny mi bylo neskutečně líto a smutné je, že v mnoha rodinách to takhle chodí.
Kniha popisuje, jak to chodí na takové vsi - dědině.
Trochu hůř se mi četla, protože autorka používá vesnickou mluvu, ale právě proto je vyprávění velmi věrohodné.
Já jsem sice holka z města, ale i tak jsem se do příběhu dokázala vžít. Pomluvy a závist jsou všude.
Ty babky, které ví všechno nejlíp, mě neskutečně štvaly. Místy se mi zdálo, že to bylo jen takové plácání, které mě nudilo, ale možná i to byl záměr :)
Přestože hodnotím knihu "jen" čtyřmi hvězdami a považuji ji za slabší, tak ji můžu vřele doporučit.
Po ohlasech na knihu jsem se ji trochu bála, ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Autorka skvěle zpracovala velmi těžké téma.
Obávala jsem se nechutných detailů, ale kniha byla spíše o vnitřním rozpoložení člověka, který bojuje proti tomu jaký je, co cítí a ví, že je to špatně.
Petra Dvořáková je mou oblíbenou autorkou a těším se na další, kterou si od ní přečtu.
Její knihy jen tak nezapomenu, jsou mi přínosem a dlouho o nich přemýšlím.
Tři silné povídky od skvělé autorky Petry Dvořákové o nízkém sebevědomí.
Každá povídka je pojata jiným způsobem a přitom mají něco společného a tím je (ne)sebevědomí a kam nás až může dostat - 1/ když ho někdo zneužije, 2/ když toho je na nás hodně a než se rozkoukáme je pozdě, 3/ když ho začneme využívat.
Teším se na další knížku od Petry Dvořákové
Hodně smutná kniha. A ještě smutnější je, že ono nepochopení mezi rodiči a jejich dětmi určitě není případ jeden z tisíce a troufám si říct, že ani jeden ze sta. Proto si myslím, že příběh by si měl přečíst každý.
Velkou neplechu v sebevědomí a sebehodnoty, hlavně u dívek, nadělá srovnávání. Podívej na tamtu, ta je taková a dělá to takhle, proč ty jsi taková a proč nemůžeš být jako ona.
Báry jsem litovala a její máma byla příšerná.
Styl psaní Petry Dvořákové se mi líbí a už pokukuji po jejich dalších knížkách.
Už dlouho jsem si chtěla přečíst tuto knihu, protože jsem na ni četla jen samé skvělé recenze a má vysoká hodnocení a musím říct, že zcela oprávněně. Přestože jsem tedy měla vysoká očekávání, jsem nadšená. Moc se mi líbilo, jak autor téma zpracoval a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Brzy jsem odhalila, kam příběh směřuje a nebylo mi z něj dobře.
Kniha jako taková byla napsaná skvěle a velmi čtivě. Vyvolala ve mně řadu emocí a jejich rodiče jsem nenáviděla od začátku knihy.
Jak může být matka ohledně svých dětí tak nečinná?
Tento netradičně napsaný mysteriózní román jsem si už dlouho chtěla přečíst. Netradiční je v tom, že v nich vystupuje vypravěč, který komunikuje s postavami románu. A mysteriózní proto, že je v nich červ, který žije v podzemí a ztělesňuje svědomí a všechny špatnosti.
Byla to jízda a já hltala stránku za stránkou. Zajímalo by mě, kdyby autorka napsala thriller, protože čtení by bylo o infarkt.
Takže pokud hledáte okořeněné rodinné drama, ve kterém se odkrývají všechny tajemství a křivdy, směle do něj.
Výborná kniha, která vás namotivuje k akci nebo teda aspoň u mě to zafungovalo.
Popisuje metodu F.A.C.E. – Focus (soustředění), Agility (aktivní přístup), Coordination (koordinace), Endurance(vytrvalost), která pomáhá dosáhnout svých cílů na konkrétních případech.
Běhání mám ráda a chtěla jsem se dozvědět zajímavosti ze světa kardiochirurgie a jsem poněkud zklamaná.
Kniha byla členěna podle společných výběhů s novinářem Tomášem Poláčkem.
Takže tam bylo spousta omáčky, jak se má, co ho zrovna bolí a co situace s Covidem. Kniha byla vytvořena v roce 2020/2021, takže povídání o Covidu je tam spousta.
Vadilo mi opakování témat i jednotlivých informací a že přeskakoval v různých časových okamžicích svého života. Prostě vyběhli a začal povídat, co ho zrovna napadlo.
Několik zajímavostí jsem našla, ale bylo jich málo.
V hlavě mi uvízlo, že pan doktor teď už operuje jen 180 operací ročně, dříve jich zvládl 330 ročně :)
(Údaj z roku 2021, kdy vyšla kniha a kdy panu kardiochirurgovi bylo 73 let)
Pokud hledáte něco děsivého s nechutnými detaily, tohle je to pravé pro vás.
Kniha mě docela zklamala. Sledujeme dvě dějové linky. V jedné je vyšetřování brutálního vyvraždění rodiny, které na mě působilo nudně, hodně popisů a detailů. V té druhé je, co se stalo před tímto incidentem a ta byla zajímavá a bavila mě. Né, že bych se vyloženě bála, ale radši jsem knihu četla během dne, než večer před spaním :D
Přišlo mi, že některé věci byly nelogické. A taky mi úplně nesedlo samotné rozuzlení a zápletka.
Autor si vybral zajímavé prostředí a dobu, do které děj zasadil. Jsem ráda, že jsem se zas něco dozvěděla z historie, o které jsem neměla ani páru. Co se týče zpracování, tak mi to úplně nesedlo, přišlo mi tam hodně omáčky a popisů a děj tím vůbec neodsýpal, jak jsem zvyklá jiných u detektivek/thrillerrů.
Do dalších dílů se mi po pravdě už moc nechce.
Medvědín je kniha o hokeji, ale mohla by být klidně i o fotbale. O hokej tu nejde, ale i jde především. Ten, kdo v Medvědíně nehraje hokej nebo ho hraje špatně je outsider.
Příběh je o nás, o lidech, jak se chováme a jak se chováme v davu. Autor se v knize zabývá rodičovstvím a dospíváním dětí. Skvěle vystihl postavy, které nejsou černobílé a nic není takové, jak se na první pohled může zdát.
Backman píše čtivě a napínavě, příběh mě vtáhl a nepustil, přestože jsem brzy odhadla, kam bude děj směřovat. Obyvatelé městečka mi přirostli k srdci a já těším se, až si přečtu další díly, ale chci si je trochu šetřit.