Maky78

Je to doporučená kniha k maturitě.
Já ji četla v té době a nic mi neřekla.
Teď jsem si ji s odstupem času přečetla znovu a wau.
Možná je to situaci ve světě, ale pojem normalizace reality čili takové čarování s ní mi přišlo nesmírně aktuální .

Tohle byla “kniha”
Ove je jako můj děda.
Má taky velké srdce…
Audio

Nádherné jazykové zpracování. Nářečí, které je s takovou lehkosti zakomponováno do textu. Zlo plodí jen zlo ...
No,ni.

Tohle je dokonalý.
Příběh graduje do nekonečných možností. Nejsem moc ezo člověk, ale tohle vás pohltí.

Moje první kniha od autorky a teda to je nářez.
Nádherný historický román, ve kterém se propojují dvě časové linky, zamilujete si postavy a budete slzet i nadávat nad životní nespravedlností. Prostě wow!

Čistá deprese. Čtivé, hovorová čeština do děje zapadla. U Hanišové jsem na drsný styl psaní zvyklá a opět mě nezklamala. Těším se na další depku.

Velmi dlouho jsem se na ni chystala a jedním slovem skvělá. Vykreslení psychologie postav bylo top. Zaujali mě vnitřní monology postav.
A ty zvraty v ději, nádhera.

Síla.
Poutavé, čtivé, skvěle napsané.
Záleží na perspektivě, kterou se na tu či onu událost díváme.
A ten konec .

Bída, bezmoc, strach..
Velmi poutavé čtení.
Forma rozhovorů je zajímavá, líbí se mi pokora se kterou je kniha napsaná.
Určitě stalo velké úsilí nesoudit.
Za mě jedna z nejlepších knih.

Nádhera. Na tohle je 5 málo.
Příběh z pohledu smrti je originální.
Smrt odbíhá a zase se vrací k Lízl. Je to těžké a milé, barevné a smutné.
Vilma Cibulková je excelentní.
Dodám, že až Smrt přijde za mnou bude moje duše sedět.

Četla jsem a bavila se. Sympatické postavy, humorné zápletky i části na zamyšlení. Oddechovka na pobavení, která mi vytvořila dobrou náladu.
“Všechno se mění, jen ta rtěnka zůstává na držce

Hodně míst kam si zajedu. V paměti jsem se vracela na místa kde už jsem byla, bavil mě humor, historie i problémy na cestě. Příjemná knížka.

Už dlouho jsem nezůstala vzhůru do pozdních nočních hodin kvůli dotčení knihy. Tohle mluví za vše, čtivé, příjemné, překvapivé. Do posledních stránek budete přemýšlet kdo to udělal.

Tohle mě proste rozsekalo. V jedné části jsem cácoru nesnášela a nemohla pochopit jak to muže dělat. Potom jsem pochopila co se může dít, když člověk vyrůstá v takovém prostředí. Hrozné i fascinující zároveň.
Konec byl masakr. DOPORUČUJI

Tenká knížka plná emocí. Oceňuji nápad autorky propojit osudy z pohledu malé myšky. A to že to nebyla úplná tragédie ,ale místy i komedie.

Četla jsem se synem a zprvu se mu to nelíbilo, potřeboval dovysvětlit proč je ten kluk takovej. Poté se začetl a myslím že se na lidi s postižením divá jinak. Je to napsané formou pro děti, ale zaujme i dospělé.
Citlivě zpracované , nepůsobí to nijak depresivně prostě je to jak to je.

Jak žít bez lidí? V propojení s přírodou, spoléhat jen na sebe.
Osamění, nedůvěra, pochopení, láska.
Světluška
Nalákat ho bylo snadné
jako nablýskaná valentýnka.

Vůbec jsem netušila do čeho jdu a bylo to skvělé. Autorka udrží čtenářovu pozornost a rozvíjí příběh o další a další linky příběhu. Robin a Cormoran jsou sympatické detektivní postavy. Do konce jsem neměla potuchy kdo by to mohl udělat.

Nádhera. Barvitě popsané životy. Životy běžných přesto zajímavých lidí. Je moc dobře, že se o těchto tématech píše.
Rozdíl mezi havířem a horníkem. Doba kdy stálo velké úsilí zachovat si rovná záda. Skvělá kniha precizní jako vždy.

Romantika na druhou, ale skvělá.
Pohlazení, špetka humoru, trocha boje o ženská práva. Každá asi potřebujeme svého knihovníka.