Marla Marla komentáře u knih

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Zajímavé a napínavé čtení. Jediné, co mi trochu vadilo bylo to, že tři z hlavních postav mají velice podobná jména, takže jsem v některých pasážích nevěděla jestli se jedná o otce, dědu, syna, vnuka nebo strýce. Ale to je můj problém. Jinak je to velice uspokojivá severská detektivka, zkusím si přečíst i ostatní díly, zvláště první, protože jsem jako obvykle začala dílem druhým. Což se mi stává dost často.

10.12.2023 5 z 5

Údolí krásných žab Údolí krásných žab Stanislav Rudolf

Ach, krásná a mohu říct i klasická literatura mého mládí....a občas si knihy tohoto autora s úsměvem přečtu i dnes.

29.10.2023 5 z 5

Dům na předměstí Dům na předměstí Karel Poláček

Nádhernou češtinou napsaný a nesmírně jedovatý a vtipný obrázek pražské periferie a jejich obyvatel.

29.08.2023 5 z 5

Případ zmizelých kormidelníků Případ zmizelých kormidelníků Jan Frána

Další krásné strávené chvíle se známými z osady Daisy. Vždy mi při čtení Hafranovÿch knih připadá, že píše o lidech, které znám a o místech, na kterých jsem někdy byla. V této knize nechybí jako vždy humor a napětí a dost velký prostor dostávají i mezilidské vztahy.

20.06.2022 5 z 5

S tebou mě baví svět S tebou mě baví svět Marie Poledňáková

Svižný a vtipný příběh, stejně jako je vtipný a svižný i film. Muži jsou prostě z Marsu a ženy z Venuše :)))

30.01.2022 5 z 5

Jako v nebi, jenže jinak Jako v nebi, jenže jinak Aleš Palán

Četla jsem velice dlouho a musím říct, že oproti jiným autorovým knihám jsem tuto dočetla s potěšením. Nebylo to o podivínech a cvocích prchajících před před světem, ale o solitérech kteří vědí co samota obnáší a kteří nepovažují civilizaci za strašidlo. Příběhy byly lidské, občas dojemné, některé úsměvné, jeden - příběh bratra Anděla - mě přiměl k hluboké pokloně. Takže za mě tato kniha rozhodně ano!

30.01.2021 5 z 5

Vůně posečené trávy Vůně posečené trávy Ivanka Devátá

Laskavé a vtipné vyprávění o dětství a mládí paní Deváté. Napsáno je tak mile a příjemně, že člověku ani nedojde, že je to dětství a mládí v letech válečných a padesátých....

24.02.2020 5 z 5

Vánoce mám rád Vánoce mám rád František Nepil

Klidné, laskavé a duši oblažující čtení o nejkrásnějších svátcích. Tuhle jsem pekla štrůdl a měli jsme ho ohřímaný, takže nejen cukroví....a hned jsem si na pana Nepila vzpomněla.....

19.11.2018 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Tý vole, to je psycho..../pardon, jen cituji...../

12.04.2018 5 z 5

Doktore, fofrem, jde o život! Doktore, fofrem, jde o život! Patrick Taylor

Laskavé čtení o obyčejném životě venkovských lékařů. Milé, humorné i dojemné.

29.01.2018 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Další série, u které se mi podařilo nejprve přečíst druhý díl...Nicméně nevadí, já jsem nadšená, do knihovny mi přibyla další kniha, u které jsem nelitovala investice. Trochu mrazivé čtení o tom, že známá tvář, peníze ani popularita nemusejí zákonitě znamenat štěstí a že jizvy na duši se hojí hůře, než jizvy na těle. A že má kniha 480 stran? Tak to mi vůbec nevadilo. Při čtení, jako bych procházela dějem....A vraha jsem opět neuhádla!:-)))

22.05.2016 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Jakkoliv je to čtení napínavé, dobrodružné a místy dokonce úsměvné, přece jsem z něj měla nepříjemný, mrazivý a úzkostný pocit. Pramenil z vědomí, jak hrozně moc je nebezpečný anonymní virtuální svět, když se jim člověk nechá pohltit a věří všemu co tam kdo napíše.
Košatost knihy mi nevadila, mám ráda komplikovanější příběhy.
Jediné nad čím si lámu hlavu je to, pokud budou i další díly tak obsáhlé, že si asi budu muset pořídit další knihovnu.....

30.12.2024 5 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Těžko komentovat autora, který mě nikdy nezaujal a tak se pane Hrabale omlouvám, ale pokusila jsem se to přečíst jen kvůli čtenářské výzvě.

17.11.2024 4 z 5

3x lord Petr 3x lord Petr Dorothy L. Sayers

Nalezena v knihobudce, přestěhovala se k nám domů. Vtipné a příjemné čtení, knihy této autorky mám moc ráda.

13.08.2024 5 z 5

Poslední weekend Poslední weekend Agatha Christie

Velmi melancholická kniha, příběh skoro snový, jakoby mlhou protkaný a přece dramatický.

19.05.2024 5 z 5

Pustina Pustina Stina Jackson

Hodně depresivní čtení. Spíše než thriller je to psychologické drama z velmi nevlídného prostředí.

13.05.2024 5 z 5

Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Ponuré, smutné, depresivní a velmi čtivé.

25.02.2024 5 z 5

Praha neznámá Praha neznámá Petr Ryska

Velice pěkná publikace, člověk ani netuší, co vše se v Praze dá vidět .

26.09.2023 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Čistě destilovaná deprese, pardon, ale to nešlo číst.

31.07.2022 2 z 5

Rok v Provenci Rok v Provenci Peter Mayle

Voňavé a chutné čtení o radosti ze života a o umění si život užívat. Ráda se k němu vracím.

12.11.2021 5 z 5