Nikkiproch komentáře u knih
Psí láska je jako nebe - nikdy nenajdete její konec.
Otázka není, na co se díváš, nýbrž co vidíš.
Příjemná odpolední jednohubka, k zamyšlení. Všichni bychom asi chtěli vstoupit do takové půlnoční knihovny.
K této knize není potřeba komentáře ani recenze. Je až neuvěřitelné, co autor dokázal předpovědět v době, kdy knihu psal.
Šestá kniha autorky a další literární skvost. Bravo! A. Mornštajnová je za mě nejlepší českou spisovatelkou dnešní doby.
Fuj, až mi běhá mráz po zádech. Jakmile mi došlo, o co tady vlastně jde, bylo mi až zle, ale nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Ta bezmoc je mezi řádky hmatatelná. Kéž by se tohle nikdy žádnému dítěti opravdu nestalo...
Važme si svobody, kterou máme, a nikdy ji nepovažujme za samozřejmou. Mistrně vykreslená paralelní realita k té naší, skutečné. Paní Mornštajnová potvrzuje svoje místo mezi nejlepšími českými spisovatelkami i touto knihou.
Krásný silný příběh obyčejné ženy, která vydržela a zvládla víc, než si v dnešní době dokážeme vůbec představit.
S tichými slzami koulejícími se po tvářích dočítám poslední stránku...
Silný, syrový příběh, skvěle zachycená atmosféra. Na 30.stránce jsem se snad ještě nikdy nerozbrečela. Doufám v pokračování!
Nevím, zda je to podobným tématem, ale společně s Hanou od Aleny Mornštajnové považuju Zuzanin dech za nejsilnější knihy, jaké jsem v posledních několika letech četla.
Přidávám se k předchozím komentářům - Hotýlek byl poslední knížkou, která mi od AM zbývala přečíst. Díky tomuto pořadí můžu říct, že autorka neskutečně spisovatelsky zraje. Příběhu nechybí síla lidských osudů a vykreslení režimu. Stojí za přečtení.
Kniha, která je všude prezentována jako detektivka, ale za mě se o detektivku rozhodně nejedná. Psáno svižně, příjemným stylem, děj odsýpá, nejsou zde žádné zbytečné pasáže. Ale chybělo mi tam “něco”… něco navíc. Proto 4/5.
Strhující psychologický scifi román, který donutí čtenáře k zamyšlení, jak by se asi on sám zachoval, kdyby se ocitl pod Kupolí. V době krize se na povrch dostává opravdová lidská podstata, někdo je hrdina, někdo je zbabělec, někdo krize využije ve svůj prospěch, někdo chce jen přežít, někdo to vzdá. Když se z mučitelů stávají mučení, může se stát cokoli.
Tu knížku by měl přečíst každý. Je to velmi silné vyprávění skutečného příběhu, u kterého si ani nedokážeme představit nebo pochopit, že se opravdu mohl stát. Ale musíme si stále připomínat, že ano, že tohle stalo. A nesmíme nikdy dopustit, aby se to stalo znovu...
Silný příběh, úžasná kompozice knihy, která se čte úplně sama a lehce plyne od prvního slova až po poslední. Na konci jsem si přála, aby knížka měla aspoň tisíc stran. Alena Mornštajnová nezklamala a po obrovském úspěchu Hany tímto dílem potvrdila svůj talent.
Sobý hnusec... Prostě nesmrtelná klasika, která nikdy neomrzí. :-)
Sedám k napsání komentáře hned po dočtení knihy... Jak já jsem zklamaná! Tolik jsem se na tuhle knížku těšila. Nápad určitě super, provázanost postav je ale tak neskutečně nereálná... Rebeka chodí s ženatým Martinem, který má manželku Karolínu, ta nemůže otěhotnět, tak se spustí s kolegou Zdeňkem, který má manželku Milušku, a hleďme! Ona Karolínu odrodí, je přece porodní asistentka (asi jediná v Praze). A když Miluška zemře, kamarádkou její pozůstalé dcery Saši není nikdo jiný než Rebeka... Už se v tom ztrácíte? Tak to jsme teprve asi na 70.stránce. Zbývá jich ještě něco kolem 250.
Po jazykové stránce se mi knížka líbila, je to takové - s prominutím - ženské vyblití. Připomínalo mi to diskuze s kamarádkami nad sklenkou vína o všem a o ničem.
Co dodat na závěr? Že mám z té knihy takovou depku, že si jdu nalít panáka! :-)
Moje třetí přečtená kniha od autorky, další velmi kontroverzní téma, skvělá práce s psychologií postavy. Jednohubka pro temné odpoledne.
Dostane se pod kůži a zůstane tam hodně dlouho. Propracované pojetí citového týrání dospívajícího dítěte. Vím o pár rodičích, kterým tuhle knížku doporučím jako povinnou četbu.
Silný příběh, úžasně napsané tak, že chytne a nepustí do poslední stránky. Hrátky osudu jsou nevypočitatelné. Moje první přečtená kniha od této autorky a rozhodně ne poslední.
Skvělý válečný příběh s propracovanými liniemi hlavních i vedlejších postav.