nonameperson04 komentáře u knih
Příjemná fantasy, samozřejmě není úplně originální, ale je poměrně čtivá. Romantická linka je lehce plochá za mě, chyběli mi tam trochu nějaké emoce, ale předpokládám, že kdyby tam byly, tak kniha nebude 350, ale bude výrazně delší, což by jí asi jenom uškodilo. Možná by dokonce nebylo na škodu, kdyby ta romantika byla naopak úplně upozaděná. Celkově ale fakt fajn čtení
Na téhle knize mě nejvíc baví to, že si jí člověk může vyložit více způsoby. Samozřejmě je tu kritika knižního průmyslu, ale mě asi nejvíc zaujalo, to jak vykresluje skutečnost, jak fungují soc. sítě na veřejně známé osobnosti. Jaký odpad vlastně jsou, protože lidem umožňují přehazovat svoje mindráky na ostatní. Jsou bezpochyby doupě toxicity a bezdůvodné nenávisti, která pramení převážně z ovčího stereotypu. ,,Někdo se naváží do někoho na internetu. Měl jsem špatný den, hele přidám se k hejtu na osobu, kterou ani pořádně neznám, ale určitě se mi uleví!"
Baví mě taky to, že to co kniha ukazuje o sociálních sítích, je vlastně vidět i tady. Kniha samozřejmě nemůže být pochopena všemi, ale dá se to vyjádřit i konstruktivně. Ne zbytečným kydáním špíny.
Za mě si tahle kniha určitě najde místo mezi ostatními důležitými knihami, které mě ovlivnily
(SPOILER) Tohle se mi fakt dost líbilo. Propojení sérií do jednoho velkého S.J.M. universu je fakt cool. To že víly přišli ze světa Dvorů, mě dovedlo k teorii, že měniči jsou víly ze svět Skleněného trůnu (díky zmínce o tom, že to jsou víly se zvířecí a humanoidní podobou, jsem si tím tak na 80% jistá). Jsem zvědavá jestli se tahle paralela nějak rozvede.
Skvělá kniha! Moc mě to bavilo. Možná je to lehce vykrádačka, ale co v dnešní době není, že? Každopádně Pae a Kai mají dobrou chemii. Ten konec se dal samozřejmě čekat, ale způsob jakým se to odehrálo mě rozhodně upoutal. Těším se na pokračování.
Hezký a zajímavý příběh, který je velmi čtivý. Řekla bych, že za poslední dobu jsem žádnou knihu nepřečetla tak rychle. Ale halooo ten konec? Proč to skončilo takhle? Já chci vědět, co tam Evangelina najde!
(SPOILER) Příjemné čtení, konec jsem poměrně zhltla. Bylo mi jasné, že ty ztracené věci budou hrát nějakou roli později, ale to s Forestem mě dostalo. A Roman? Jsem zvědavá jak se to s ním vyvine v druhém díle. Budu ho nadšeně očekávat.
Moc milá lehce pohádková kniha, kterou jsem si bezpochyby užila. Jsem zvědavá, jaké přesahy a propojení objevím v dalších knihách z kosmíru. Zmínka o Sazedovi mě dost upoutala.
Abych řekla pravdu, tak jsem měla ze začátku pocit, že se kniha vleče, ale pak se to rozjelo přesně jako všechny knihy SJM a zbytek jsem si fakt užila. Pořád budu mít radši Dvůr mlhy a hněvu, ale i tak bych označila Nestin příběh jako zajímavý. Nebyla jsem jejím největším fanouškem, ale díky téhle knize se mi ji podařilo pochopit. Určitě doporučuju
Původně jsem se rozmýšlela zda knize nedám jenom 4 hvězdy, ale druhá polovina mě naprosto pohltila a ten konec?! Doufám, že se to nějak vyřeší. Každopádně za mě nakonec 4,5*
Na knihách R.F. Kuang se mi nejvíc líbí jejich přesah. To jak staví fiktivní svět na reáliích a splétá z fantazie a skutečné historie příběh, který bezpochyby stojí za přečtení. Moc mě mrzí, že se u nás její knihy netěší úplně velké podpoře, ale v mém srdci mají svoje místo. Možná stačí půlka mozku, abyste knihu přečetli, ale abyste ji pochopili a dokázali ji ocenit musíte mít víc než to.
Jeden z prvních thrillerů, které jsem četla, a musím říct, že to bylo fakt super. Odkrývat nové části skládačky příběhu a jak to nakonec do sebe zapadlo. A dobře mu tak hajzlovi!
Je fajn si přečíst takovouhle oddechovku, která má svůj magický nádech. Rozhodně ji můžu doporučit a nejsem z ní ani trochu zklamaná.
Když ji porovnám s Ex na koštěti, kterou jsem četla někdy loni, tak je tahle kniha tak o milion procent lepší.
Skvělá a geniální kniha, která má rozhodně co předat. R. F. Kuang píše skvěle a velmi inteligentně, což na jejích knihách miluju. Asi nedokážu úplně přesně vyjádřit své pocity z knihy, ale alespoň se o to pokusím. To jak popisuje svět, jak ukazuje dopady imperialismu a kolonialismu. Jak vykresluje moc informací a znalostí. A taky ukazuje jak (odpusťte) omezení jako lidé jsme. Jaké ovce umíme být a jak těžké je v našem světě něco změnit.
Tahle kniha je poměrně složitá a pravděpodobně je pro spoustu lidí nepochopitelné a nudnou (stačí si přečíst pár komentářů níže), ale skrývá v sobě něco většího než jen fantaskní hrdinský příběh na jaké jsme z fantasy knih zvyklí. Předává jakési morální světlo, které má poukázat na smyšleném skutečné problémy lidské společnosti.
Myslím, že tahle kniha by se měla stát příkladem současné intelektuální literatury. Můžete se mnou nesouhlasit, ale díky těmhle všem věcem je pro mě tahle kniha jednou z nejlepších, které jsem kdy četla.
Příjemná romantika, místy teda až příliš peprná, ale jinak celkově hodnotím knihu pozitivně. Co však musím konstatovat, že jsem knihu odmítla odnest z domova a číst ji v kdekoliv na veřejnosti.
(SPOILER) Tohle byl asi první vysloveně thriller, který jsem četla a musím říct, že se to četlo skvěle. K obsahu: Oliver byl pěknej sociopat, ale Arthurův dopis na konci mě dostal. Jako zabít někoho pro někoho je ujetý, ale obětovat svojí svobodu pro poslední setkání beru jako velký plus a rozhodně si myslím, že Oliver byl mnohem větší záporák než Arthur.
Mangy a další grafické novely čtu hlavně v angličtině, takže tu nehodnotím český překlad. Každopádně tohle je poměrně poutavý příběh. Jsem zvědavá na pokračování.
Třetí díl jedné z mých nejoblíbenějších sérii mě rozhodně nezklamal. Stacey Marie Brown píše neskutečně čtivě a přestože já nejsem úplně nejrychlejší čtenář, tak jsem posledních 200 stran zhltla za pár hodin.
Btw. Kostnice mi teda přišla dost ujetá XD
Čtení jsem si moc užila. Skvělé skloubení politikaření a akce. Těším se na pokračování. Snad vyjde i třetí díl
Byla jsem celkem zklamaná, přestože jsem šla do knihy s otevřenou hlavou. Bohužel mi to přišlo zvláštní, ale ve výsledku se to nečetlo špatně. Takže za mě průměr. Ten konec mě překvapil, většinou se mi stává, že konce aspoň z části odhadnu, ale tady se to nestalo.
Po předchozích dílech jsem byla celkem zklamaná, ale četlo se to celkem vpohodě. Příběh byl za mě poněkud zvláštně zmatený a né úplně logicky postavený. Postavy byli jednou takové jednou makové (hlavně Vittorie). Celkově mi to přišlo takové neukončené.