PabloFuentes
![Účinný lék Účinný lék](https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79775/ucinny-lek-79775.jpg?v=1308513951)
Velmi povedené dílo a kniha, která mi pomohla získat místo v mé první práci v nemocnici. Hailey má talent nastudovat danou problematiku dopodrobna, popsat ji s omáčkou zajímavého příběhu a vy pak máte pocit, že tomu rozumíte. Zajímalo by mě, jak by ten příběh pokračoval dál.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Noční klub. Díl druhý Noční klub. Díl druhý](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/1058/nocni-klub-dil-druhy-2iL-1058.jpg?v=1554270613)
Skvělé pokračování navázalo, kde prvního díl skončil a zůstalo na stejné kvalitě. Opět nářez, opět dokonalé! Uměl bych si to představit i jako nějakou počítačovou hru. Určitě doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/1057/nocni-klub-nocni-klub-i-ZEv-1057.jpg?v=1441635700)
Tohle byla jízda! Všichni mi to stále doporučovali, já se bránil, ale nakonec jsem se neubránil. Výborná záležitost, výborné zvraty... drsné! Čistá zábava.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Deník Deník](https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/657/denik-Y5M-657.jpg?v=1548839405)
Tohle je kniha, kterou by si měl za svůj život přečíst každý. Anne byla dívka, která měla v sobě strašně moc optimismu a snažila se najít ve všem to nejlepší. Bylo hrozné dojít do závěru a vědět, co se stalo jí a ostatním lidem v její rodině. Jaký kousek od konce války se to stalo. Budiž útěchou, že se jí alespoň splnil sen o tom, že jednoho dne bude významná spisovatelka.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Literární poklesky Literární poklesky](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13673/literarni-poklesky-QWr-13673.jpg?v=1553500782)
Hravé a originální. Některé povídky jsou lepší, jiné horší, ale to už tak někdy bývá. Jako celek to funguje báječně.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Stála jsem u brány nebe a pekla Stála jsem u brány nebe a pekla](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385099/stala-jsem-u-brany-nebe-a-pekla-KAA-385099.jpg?v=1531855032)
Paní Gloria Polo si odporovala v tolika věcech, až to bylo smutné. Nejdříve píše, jak chodila pravidelně do kostela, aby vzápětí napsala, že tam vlastně vůbec nechodila, pak popisuje, jak ji otec mlátil, abychom se dozvěděli, že ji vlastně neskutečně miloval apod. To ji asi mlátil z lásky. Těch případů bylo spousty. Autorka by si měla prvně ujasnit, co vlastně chce říct. Věřím, že po smrti něco je, ale takhle ne.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Cantervillské strašidlo / Obraz Doriana Graye Cantervillské strašidlo / Obraz Doriana Graye](https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66116/cantervillske-strasidlo-obraz-doriana-graye-66116.jpg?v=1298206327)
Četl jsem trochu novější verzi kombinace těchto dvou příběhů, takže nevím, jak moc veliký v tom rozdíl je. V každém případě k Dorianovi. Měl jsem trochu problém se začátkem knihy, kdy se každý rozplýval nad tou neuvěřitelnou krásou mladého chlapce. Jak ale příběh dál pokračoval a Dorian vedl nebezpečné řeči, začalo mě to bavit. Bylo krásné sledovat, jak daleko za morálku ještě zajde a kupodivu to bylo celé pak takové hezky logické. Cantervillské strašidlo byla zase příjemná oddechovka. Komedie z devatenáctého století? Proč ne :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Lara Croft: Tomb Raider Lara Croft: Tomb Raider](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41520/lara-croft-tomb-raider-QdW-41520.jpg?v=1566283740)
Malinko lepší než film, ale úplně uchvácený jsem z ní nebyl. Alespoň se dozvíme osudy některých postav, které už ve filmovém zpracování řešeny nejsou.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Život po životě Život po životě](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17721/zivot-po-zivote-XeJ-17721.png?v=1662039558)
Kdysi dávno jsem se bavil s kolegyní, která mi pověděla, že při porodu zažila klinickou smrt. Nutno podotknout, že to, co mi popisovala, se velice blížilo zážitkům lidí z knihy pana Moodyho. Knihu jsem četl až 4 roky po té, nicméně na náš rozhovor jsem si hned vzpomněl. Moody nikdy neřekl, že se jedná o nějakou vědeckou studii, ale spíš o sbírku svědectví. Názor si musí udělat každý sám.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84764/zitkovske-bohyne-HEo-84764.jpg?v=1625748456)
Skvělá kniha zasazená do našeho kraje. Obzvláště když se pak bavíte s pamětníky, kteří vzpomínají na cizince přijíždějící z dáli, aby se zeptali, kde tady najdeme ty Žítkovské bohyně? Originální zpracování.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Prokletí Salemu Prokletí Salemu](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211/prokleti-salemu-ecv-211.jpg?v=1599148291)
Nádherně popsaný život městečka a jeho obyvatel. Vše si tak hezky prosperuje, než se do města dostane upír. A pak už jen vidíte, jak se to hezky a pomalu hroutí. Skvělý horor.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mlha Mlha](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1133/mlha-u39-1133.jpg?v=1517760879)
Soubor povídek s Mlhou v popředí. Některé jsou lepší, některé horší, ale celkově se mi to moc líbilo. Zbožňuji Kinga. Nevím proč mi ze všech těch povídek uvízla v hlavě zrovna Zkratka paní Toddové, kterou ani nepovažuji za nejlepší. Asi dobře napsaná. Co se týče Mlhy, tak je to poprvé, kdy mi filmový závěr přišel lepší, než ten knižní.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262619/divka-ve-vlaku-IOv-262619.jpg?v=1442479641)
Moc pěkné počtení. Sonda do duše alkoholičky okořeněná zápletkou vraždy. Čteno po návratu z Manchestru, kde jsme vždy vlakem projížděli mezi domy, přesně jak se to popisuje v knize. Závěr předvídatelný, ale dobře udělaný. Škoda, že film už se tak moc nepovedl.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čáry Čáry](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29240/cary-bYP-29240.jpg?v=1560845966)
Líbil se mi nápad, kdy téměř žádný příběh není dokončený a jen kolem projde další postava a my už pak pokračujeme v příběhu jejím. Ze začátku to docela ujde, jenže když se dostáváme k cca sté postavě, která má stejný osud jako všechny ostatní ( zneužívali ji rodiče, nebo naopak ona zneužívá ostatní), řeknete si... Kde je aspoň trocha originality? Proč zase zneužívání? Škoda. Zajímavý nápad pohřben nedostatkem invence. Někdy je méně více.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Pýthiiny rady Pýthiiny rady](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225972/slabost-victorie-bergmanove-pythiin-5HZ-225972.jpg?v=1434353875)
Skvěle završení skvělé trilogie aneb můj vstup do severské detektivky. Možná až trochu moc sluníčkové finále.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hladový oheň Hladový oheň](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218253/slabost-victorie-bergmanove-hladovy-2QB-218253.jpg?v=1418545244)
Ještě lepší než první díl. Občas tam nastávají momenty, kdy si řeknete, že už se konečně Jeanette všechno doví, jste z toho nadšení a ono zase nic. Sofie je jednoznačně má oblíbená knižní postava všeobecně. Přiznávám. Líbí se mi, když se autor hrabe v hlavách narušených lidí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vraní dívka Vraní dívka](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182401/slabost-victorie-bergmanove-vrani-d-EXF-182401.jpg?v=1418545277)
Naprostá srdcovka. Občas to může působit zmatečně, ale vše se vyjasní v dalších dvou dílech. Přečteno během cest po Francii.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Manekýni Manekýni](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355417/manekyni-IHL-355417.jpg?v=1580922284)
Bylo to napsané čtivě, docela vtipně. Je to o přeměně člověka, který musí přehodnotit své názory a idee na základě vstupu do módního odvětví. Co bych autorovi vytkl je neustále opakování stejných přirovnání. Ty by se určitě za ulomený umělý nehet nevešly. Taky mi vadily dvě dějové berličky, které mi přišly strašně nelogické. Obě jsou spjaty s auty a přišlo mi, jako by se do nich hrdina vyloženě teleportoval. V každém případě to doporučit mohu. Závěr mě pobavil a naštval zároveň.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Aristokratka na koni Aristokratka na koni](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314423/aristokratka-na-koni-Mmv-314423.jpg?v=1480767527)
Horší než první díl a lepší než druhý. Humor opět stejný. Taková jednohubka na odreagování s překvapivě depresivním koncem.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177395/aristokratka-ve-varu-Yxg-177395.jpg?v=1582876493)
Mary Kostka z Kostky se vrací. Neříkám, že to bylo nějak kvalitativně horší, než první díl, ovšem celé to na mě působilo dojmem, že přece když se první díl tak dobře prodával, pojďme z toho rychle vytřískat další peníze.