petra1396
![Bezmocná Bezmocná](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535888/bezmocna-bezmocna.jpg?v=1721473607)
Bylo to dobré, sice mi to trochu připomínalo Hunger games, ale co už.
Romantika a jiskření mezi hlavními hrdiny ani pořádná zápletka tomu nechyběla.
Jednoduše je to pořádná romantasy !
Doporučuji a rozhodně se těším na další díl....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Železný plamen Železný plamen](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541068/zelezny-plamen.jpg?v=1721128202)
Za mě jednoznačně to nejlepší, co jsem v poslední době četla.
Vůbec nechápu, jak může být kniha o 800 stranách tak nabitá od začátku až do konce.
Čekala jsem natahování příběhu, nudné pasáže .... ale nic z toho se zde neobjevilo. Autorka má neskutečnou fantasii a ani okamžik jsem se nenudila, nic se netáhlo ...
Bylo brilantní a dokonalé - plné akce, zvratů a pořád se něco dělo.
Když už jsem si říkala, že teď už mě nemůže nic překvapit, tak přišel závěr a ten mě rozsekal.
Upřímně vůbec si nedokážu představit, jak z tohoto autorka v dalším díle vybruslí, ale ráda se nechám překvapit.
Rozhodně se těším na další díl.
Četla jsem ve slovenské verzi a ráda porovnám i s českou verzí - v září a tu prostě musím mít doma tištěnou !
Rozhodně doporučuji !
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kolumbijský bordel Kolumbijský bordel](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541688/kolumbijsky-bordel.jpg?v=1722203674)
Musím říci, že z toho mám ještě teď husí kůži.
Skvěle napsaná kniha - strašné téma.
Rozhodně ho nedoporučuji číst tomu, kdo nezvládne násilí.
Toto bylo opravdu hodně drsné !
Příběh sice smyšlený, ale autorka zmiňuje, že čerpala ze zpovědí děvčat, která si podobnými situacemi prošla.
Myslím, že toto by měli číst rodiče náctiletých dcer jako povinnou četbu - co vše se může stát.
Nechám na každém, ať si udělá obrázek, za mě brilantně napsané, ale už to nikdy číst nebudu a budu doufat, že se někdy něco podobného nestane mé dceři.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vzkříšený Vzkříšený](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529338/vzkriseny-6594448bb74aa.jpg?v=1704215691)
Bylo to tedy opravdu hustý.
Vůbec si to nezadalo s první ani druhým dílem serie - pořád se něco dělo, neustálé zvraty a už si myslíte, že víte? A nevíte nic....
Neskutečný zážitek nabitý emocemi, sexem a samozřejmě vraždami.
Bylo toho tolik, že jsem se místy ztrácela a můj tip se úplně minul - taky jsem se se netrefila.
Jsem zvědavá na další díl - pokud bude pokračovat ve stejném pojetí, tak se máme rozhodně na co těšit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pravidla lásky Pravidla lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535282/pravidla-lasky-66065e60dabf2.jpg?v=1711693408)
Bylo to moc dobré, všeho akorát.
Romantika, erotika, mělo to i příběh - sice to vše tu již bylo (klub, submisivita)- ale proč ne - třeba to tentokrát bude ještě lepší ....
Jen se bojím, aby to nedopadlo jako serie Klub zavázaných očí - kdy jsem skončila třetím dílem, protože už toho submisivního chování bylo opravdu moc.
Za mě čtivé - přečetla jsem během jednoho dne.
Rozhodně doporučuji a budu doufat, že si to udrží nastavenou linii
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Všechny moje touhy Všechny moje touhy](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532262/vsechny-moje-touhy-66420c8c45b06.jpg?v=1715604620)
Bylo to dokonalé - sice úplně jiné než ostatní knihy Alessandry, ale rozhodně to stálo za to.
Příběh z dnešní doby sociálních sítí doplněný o romantický vztah mezi dvěma protagonisty se závěrem tak krásným, že jej na počátku vůbec nečekáte.
Bylo to fajn, přečteno za jedno odpoledne a rozhodně všem doporučuji
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pan Masters Pan Masters](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539168/pan-masters.jpg?v=1717843658)
Skvělé, naprosto a bez vyjímek. Jako vše od T.L.Swan.
Mělo to vše, co jsem očekávala - romantiku, erotiku, zápletku....
Jednoznačně pokud sáhnete po jakékoliv knize od této autorky, tak neuděláte chybu.
Skvěle napsané, skvěle přeložené .... to musíte přečíst !
Za mě rozhodně doporučuji
![Dotek zmaru Dotek zmaru](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532225/dotek-zmaru-65cd000ca7c81.jpg?v=1707933708)
opět velmi pěkné, čtivé
- za jeden den po prvním dílu jsem přečetla i díl druhý
Pár věcí mi zde sice již nesedělo - jako příliš hysterická Persefona, neustále omílané věci dokola, ale určitě to příběh nezkazilo a rozhodně doporučuji a těším se na další díl ...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dotek temnoty Dotek temnoty](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520391/dotek-temnoty-651d2bf6ded95.jpg?v=1696410615)
Za mě rozhodně skvělé !
Tato verze příběhu Háda a Persefony se mi moc líbila a rozhodně doporučuji.
Kniha se velmi dobře čte od prvních stran a rozhodně navnadí na další díl a proto - rovnou se do něho ponořím.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Někdo jako ty Někdo jako ty](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540513/nekdo-jako-ty.jpg?v=1719785054)
Skvělé, naprosto - jako vše co jsem od Winter zatím četla.
Konec naprosto jasně předvídatelný, ale to u Winter nikdy jinak není.
Konec dobrý všechno dobré.
Za mě úžasná oddychovka, která se skvěle četla - doporučuji všem romatickým duším.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Duše krve a popela Duše krve a popela](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532286/duse-krve-a-popela-661510318ff8a.jpg?v=1712656433)
Pro mě je série Z krve a popela srdcovou záležitostí.
A myslím, že je dobře, že počáteční díl z pohledu Casteela je nám tady naservírován uprostřed série a ne až na konci, jako doplněk - jak to u oblíbených sérií bývá.
Za mě výborný tah - mám ráda, když si při vydání nového dílu osvěžím díly předchozí (přeci jen časový odstup vydání je někdy dost dlouhý ...) a při každém dílu o 600 stranách i více, je toto zhola nemožné.
Proto chválím tento díl a rozhodně se těším na další - doufám, že brzy.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hattrick Hattrick](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540465/hattrick.jpg?v=1719641966)
Nějak nevím, co se to stalo, ale jak jsem byla nadšená z prvního dílu, který se četl sám, byl plný nečekaných zvratů, vše mi přišlo promyšlené, nic nebylo divně, tak u druhého dílu jakoby se něco stalo a opět tomu něco chybělo. Jako kdyby to bylo dopsané co nejrychleji, už aby to bylo hotové.
Nebylo to špatné, ale opět jsme u průměrných knih.
Neurazí, nenadchne.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Barbaři z ledové planety Barbaři z ledové planety](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536129/barbari-z-ledove-planety-barbari-z-ledove-planety.jpg?v=1717507992)
Za mě musím říci, že se to skvěle četlo.
Nic s podobným příběhem jsem nečetla, takže je to rozhodně originální.
Kniha byla z počátku hodně brutální a vše nasvědčovalo tomu, že to tak bude celou knihu. Přesto nemůžete přestat číst - protože musíte vědět jak tohle přeci dopadne ...
Pak se však vše otočilo a když pominu to, že to byla jedna velká ne romantická ale hooodně erotická fantasy, tak by se od hlavního hrdiny mohlo spousta pánů na Zemi učit, jak se chovat k ženě. I na ledové planetě technologicky zamrzlé v době kamenné - je více slušnosti než v dnešní společnosti.
Za mě doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Haunting Adeline 1 Haunting Adeline 1](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536148/haunting-adeline-6639faa5ea523.jpg?v=1715075750)
Toto bylo WAU !!!
Od začátku dokonce - neskutečné napětí, hromada sexu a musím říci, že zvrácenost z toho čiší na každé stránce.
Velmi doporučuji těm, kdo mají rádi Amo Jones - je to snad ještě zvrácenější než většina jejích knih.
Rozhodně nedoporučuji těm, kdo nechtějí číst knihy o násilí - toho je tam opravdu hodně (a to nejen v sexu) ale protnuté celým příběhem.
Kniha obsahuje obchod s dětmi / lidmi , sexuální a jiné násilí, vraždy ....
Vše je postaveno na dokonalém příběhu, který jakoby byl reinkarnací Adelinina předka. Jakoby se vše opakovalo jen v jiné době ...
Vše je dokonalé popsané včetně mučení či vražd, tak opravdu varuji slabší povahy.
Nechám na každém, ať si udělá obrázek.
Sama jsem se chtěla po dočtení prvního dílu vrhnout na další alespoň ve fun překladu, ale bylo to tak drsné, že si asi dám pauzu a proložím to nějakou lehkou romantikou ..... přeci jen ....
Nicméně Hunting Adeline - byť ve slovenštině - je opět jednou z knih, která mě dostala ...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530478/ctvrte-kridlo-65d33a226d857.jpg?v=1708341794)
Skvělé, toto je přesně můj styl.
Četla jsem ji již v prosinci ve slovenštině a nyní znovu v češtině.
Je to maličko znát - nicméně obě verze jsou skvělé a překlady se povedly.
Za mě doporučuji všem, kteří mají rádi fantasy s trochou toho děsivého napětí - opravdu se tam hodně umírá ....
Příběh je to poutavý, kniha se čte doslova sama - já ji přečetla i na podruhé jedním dechem za 2 dny. Určitě si nenechám ujít další díly.
![Zajatkyně Zajatkyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529819/zajatkyne-659d94339ca64.png?v=1704825908)
celé to bylo takové divné
nemastné neslané, nedařilo se mi pořádně začíst
nevím jestli to bylo překladem - už jen pojem "Zajatkyně"
byl hodně divný
nechám na každém, ať si udělá názor, ale mě to tedy vůbec nesedlo
moje představa dark romance je úplně jiná
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Vzpoura Vzpoura](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533464/obet-mafie-vzpoura-65e3e36c278c1.jpg?v=1709433708)
Upřímně - toto bylo strašné!
Nechápu ta vysoká hodnocení. Vidím to na podporu od kamarádek, spolužaček, případně příbuzných autorky.
Příběh jsem zvládla do poloviny knihy - pak jsem to vzdala.
A to jsem ji do té poloviny 3x odložila - ale opravdu to nešlo číst dál.
Bylo to tam hned několik absurdních nesmyslů, které se prostě nemohly stát - ani do fantasy žánru by se nehodily.
A ten popis hlavní hrdinky - je skvělá, chytrá, úžasná a jiná než ostatní - přitom neudělá nic, co by mě utvrdilo v tom, že taková je - jen se to stále opakuje dokola jaká je skvělá ....
Příběh by nemusel být tak špatný, kdyby to nekazily zápletky, které jsou v jednu chvíli tak nesmyslně zamotané, že není šance pochopit o co tam jde.
A ta čeština? Co to jako je? Nesmyslně dlouhá souvětí, u kterých jsem se musela kolikrát vracet, abych vůbec pochopila o co tam šlo.
A od kdy mafián - popisuje cokoliv .... "držící se, dívající se".... nebo .... "zasípal, pokládaje ruce podél těla" ............. to je jak z překladače od googlu.
Chápu, že to bude tím, že je autorka velmi mladá a toto bude jedna z jejích prvotin - ale jak toto může někdo bez korekce vydat nepochopím.
Pevně věřím, že příští autorčin počin bude lepší.
Doporučím, ať si autorka najde lepšího korektora - případně poradce jak formulovat věty, aby byly srozumitelné a kniha byla čitelnější.
Nechci hodnotit jako odpad - dávám 1 hvězdičku za snahu, ikdyž jsem knihu nedočetla.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)