petra1396 petra1396 komentáře u knih

Dědic ohně a moci Dědic ohně a moci Anneliese Freya

Upřímně, toto bylo divné. Zvláštně divné.
Na jednu stranu se jednalo o skvěle promyšlený příběh, kdy chcete vědět, jak to dopadne. Na druhou stranu to bylo jako kdyby to napsal někdo jako svou prvotinu. Nevyvážené, ploché nevyvíjející se postavy ...
Chemie, která měla být mezi hlavními hrdiny se vůbec nedala najít - bylo to takové nemastné neslané a ještě to skončilo předzvěstí dalšího dílu - to už mě tedy opravdu nakrklo ....
Co mě ale štvalo nejvíc - uměle vsazené nadávky do vyjadřování skoro všech zúčastněných - jako kdyby to psala puberťačka, která si potřebuje dokázat, že už dospěla - to bylo extrémně rušivé.
Za mě dávám 3* za dobrý promyšlený příběh, který si i to pokračování zaslouží, ale to ostatní mě prostě nechytlo - nesžila jsem se s postavami, vzájemnou mega lásku jsem z nich necítila a dialogy mezi nimi byly opravdu podivné - až naivní.
Určitě přeji autorce, aby se nevzdávala, za pár knih model pokus omyl to určitě bude mnohem lepší

08.09.2024 3 z 5

666 duší 666 duší Emília Dalekorejová Beňová

Toto bylo dobré, opravdu dobré.
Už dlouho jsem si tuto serii chtěla přečíst ve slovenštině až najednou je tu první díl v češtině a stálo to za to.
Bylo to napínavé, jiskřilo to ...
Jedna věc mi přišla nedotažená, to jak Adrien pořád po Vivien toužil kvůli duši a najednou z toho byla láska jako trám - ale ten přerod tam nebyl skoro vůbec popsaný. - To jediné bych knize vytkla.
Jinak to bylo strhující a četlo se to samo.
Rozhodně doporučuji a dávám 5*
A vypadá to, že dám šanci i dalším dílům tentokrát ve slovenštině - protože, kdo by vydržel čekat, že ?!

02.09.2024 5 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Musím říci, že když jsem knihu otevřela a vykouklo na mě kolik má stran - tak jsem se docela zděsila.
A když spolu hlavní protagonisté byly již okolo strany 150 tak jsem si říkala - má to takový spád - co budou těch dalších 350 stran dělat?!
A věřte nebo ne - ten boom okolo je oprávněný - celá kniha se velmi dobře čte a opravdu si všech 520 stran užijete.
Báječná serie - těším se na další díl - o kom bude netuším, ale určitě bude napsaný stejně zajímavě jako tento.
Za mě 5* ani se nemusím rozmýšlet!

01.09.2024 5 z 5

Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

naprosto úchvatné skvělé čtení nabité od začátku až do konce
toto nemá vůbec smysl nějak popisovat, vyprávět cokoliv
- to prostě musí každý přečíst sám !
za mě rozhodně 5* a už aby tu byl druhý díl

28.08.2024 5 z 5

Inferno Inferno Kateřina Chaloupková

nebylo to špatné ...
Pár věcí mi sice nesedělo, ale přečteno jedním dechem a o to přeci jde, že ?!
V porovnání s Kazišukem - kde jsem se opravdu bavila, je toto úplně jiné, ale více méně zapadá do mých oblíbených knih - takže za mě doporučuji a dávám 4*

27.08.2024 4 z 5

Zabít královnu Zabít královnu Angy Skay

Řeknu Vám, čekala jsem obdobu 365 dní nebo něco podobného, ale to to rozhodně není.
Celá kniha se čte opravdu rychle a pořád se něco děje.
Spousta detailů byla sice nedotažených, že jsem tomu moc nevěřila, to se ale netýká vztahu hlavních hrdinů - tomu jsem věřila od začátku.
Některé pasáže jsou dost brutální počínaje samotným začátkem knihy - proto nedoporučuji slabším povahám, které nemají rády násilí - je ho zde opravdu hodně.
Co mě mrzí, že kniha končí uprostřed největší akce - to mě opravdu nebaví, čekat na další díl ...
Za mě rozhodně dávám 5* a jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.

26.08.2024 5 z 5

Gothikana Gothikana RuNyx

To bylo dokonalé, skvělé!
.... temné, romantické, zamotané, drsné a ten epilog ???? !!!!
Že je to chaos - ano - ale skvělé čtení, kdy prostě nemůžete přestat - protože prostě potřebujete vědět jak tohle dopadne - to přesně musí kniha mít !!!
Toto si rozhodně musíte přečíst - kdo má rád temnotu, sex, naději, že všechno dobře dopadne ... ano to vše v této 300 stránkové knize najdete
Rozhodně doporučuji a jestli se to někdy dočká dalšího dílu, tak jedině dobře

22.08.2024 5 z 5

Budoucí paní Russoová Budoucí paní Russoová Jana Aston

Bylo to skvělé.
Četlo se to samo a já se hoooodně bavila.
Sice byla Audrey opravdu střelená někdy až přes čáru, ale stálo to za to.
S realitou to samozřejmě nemá nic společného, ale to mi vůbec nevadilo. Stejně jsem si to užila.
Kniha mi přinesla skvělou náladu a pobavení - a o tom dobré čtení je - za mě tedy 5 * a doporučuji.

18.08.2024 5 z 5

Jacob Jacob Kinga Litkowiec

Nebylo to špatné, ale dost věcí v celém příběhu bylo dost divné
Nějak jsem zpočátku vůbec necítila tu nažhavenost a přitažlivost mezi Avery a Jacobem. Způsoby "ovládnutí" byly také prapodivné ...
Hodně jsem srovnávala s Cizím dluhem a proti němu to nebylo tak zvrhlé - což je dobře, ale něco tomu chybělo, něco proč nemůžete přestat číst - ne že bych knihu nepřečetla během jednoho odpoledne (má jen 279 stran).
Uvidíme jak se povede dalšímu dílu, třeba to bude o dost lepší.
Zatím dávám 3 *

14.08.2024 3 z 5

Sňatková dražba: Kniha první Sňatková dražba: Kniha první Audrey Carlan

Nebylo to špatné, ale pro mě tedy moc příběhů najednou.
Podle mě to chtělo zjednodušit už od prvního dílu a neslibovat na počátku knihy, že další díly už nebudou z pohledu tolika osob.
Klidně se mohla nastínit hlavní skupina v začátku a pak dát prostor jednomu max dvěma párům - to by podle mě bylo méně chaotické.
Pominu-li hlavní myšlenku knihy, která byla absolutně nereálná, tak je to vcelku romantická pohádka alá Pretty woman - takové pohodové čtení na jedno či dvě odpoledne.
Autorka píše velmi pěkně, poutavě, nenudíte se - jen tentokrát to bylo opravdu moc příběhů najednou.
Uvidíme, jak se zlepší následující díly - máme příslib, že ano.
Jsem zvědavá.

13.08.2024 3 z 5

Bezmocná Bezmocná Lauren Roberts

Bylo to dobré, sice mi to trochu připomínalo Hunger games, ale co už.
Romantika a jiskření mezi hlavními hrdiny ani pořádná zápletka tomu nechyběla.
Jednoduše je to pořádná romantasy !
Doporučuji a rozhodně se těším na další díl....

11.08.2024 5 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Za mě jednoznačně to nejlepší, co jsem v poslední době četla.
Vůbec nechápu, jak může být kniha o 800 stranách tak nabitá od začátku až do konce.
Čekala jsem natahování příběhu, nudné pasáže .... ale nic z toho se zde neobjevilo. Autorka má neskutečnou fantasii a ani okamžik jsem se nenudila, nic se netáhlo ...
Bylo brilantní a dokonalé - plné akce, zvratů a pořád se něco dělo.
Když už jsem si říkala, že teď už mě nemůže nic překvapit, tak přišel závěr a ten mě rozsekal.
Upřímně vůbec si nedokážu představit, jak z tohoto autorka v dalším díle vybruslí, ale ráda se nechám překvapit.
Rozhodně se těším na další díl.
Četla jsem ve slovenské verzi a ráda porovnám i s českou verzí - v září a tu prostě musím mít doma tištěnou !
Rozhodně doporučuji !

06.08.2024 5 z 5

Kolumbijský bordel Kolumbijský bordel Mon CouCou

Musím říci, že z toho mám ještě teď husí kůži.
Skvěle napsaná kniha - strašné téma.
Rozhodně ho nedoporučuji číst tomu, kdo nezvládne násilí.
Toto bylo opravdu hodně drsné !
Příběh sice smyšlený, ale autorka zmiňuje, že čerpala ze zpovědí děvčat, která si podobnými situacemi prošla.
Myslím, že toto by měli číst rodiče náctiletých dcer jako povinnou četbu - co vše se může stát.
Nechám na každém, ať si udělá obrázek, za mě brilantně napsané, ale už to nikdy číst nebudu a budu doufat, že se někdy něco podobného nestane mé dceři.

29.07.2024 5 z 5

Vzkříšený Vzkříšený Jodi Ellen Malpas

Bylo to tedy opravdu hustý.
Vůbec si to nezadalo s první ani druhým dílem serie - pořád se něco dělo, neustálé zvraty a už si myslíte, že víte? A nevíte nic....
Neskutečný zážitek nabitý emocemi, sexem a samozřejmě vraždami.
Bylo toho tolik, že jsem se místy ztrácela a můj tip se úplně minul - taky jsem se se netrefila.
Jsem zvědavá na další díl - pokud bude pokračovat ve stejném pojetí, tak se máme rozhodně na co těšit.

26.07.2024 5 z 5

Pravidla lásky Pravidla lásky Sara Cate

Bylo to moc dobré, všeho akorát.
Romantika, erotika, mělo to i příběh - sice to vše tu již bylo (klub, submisivita)- ale proč ne - třeba to tentokrát bude ještě lepší ....
Jen se bojím, aby to nedopadlo jako serie Klub zavázaných očí - kdy jsem skončila třetím dílem, protože už toho submisivního chování bylo opravdu moc.
Za mě čtivé - přečetla jsem během jednoho dne.
Rozhodně doporučuji a budu doufat, že si to udrží nastavenou linii

14.07.2024 5 z 5

Všechny moje touhy Všechny moje touhy Alessandra Torre

Bylo to dokonalé - sice úplně jiné než ostatní knihy Alessandry, ale rozhodně to stálo za to.
Příběh z dnešní doby sociálních sítí doplněný o romantický vztah mezi dvěma protagonisty se závěrem tak krásným, že jej na počátku vůbec nečekáte.
Bylo to fajn, přečteno za jedno odpoledne a rozhodně všem doporučuji

13.07.2024 5 z 5

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

Skvělé, naprosto a bez vyjímek. Jako vše od T.L.Swan.
Mělo to vše, co jsem očekávala - romantiku, erotiku, zápletku....
Jednoznačně pokud sáhnete po jakékoliv knize od této autorky, tak neuděláte chybu.
Skvěle napsané, skvěle přeložené .... to musíte přečíst !
Za mě rozhodně doporučuji

12.07.2024

Dotek zmaru Dotek zmaru Scarlett St. Clair

opět velmi pěkné, čtivé
- za jeden den po prvním dílu jsem přečetla i díl druhý
Pár věcí mi zde sice již nesedělo - jako příliš hysterická Persefona, neustále omílané věci dokola, ale určitě to příběh nezkazilo a rozhodně doporučuji a těším se na další díl ...

09.07.2024 5 z 5

Dotek temnoty Dotek temnoty Scarlett St. Clair

Za mě rozhodně skvělé !
Tato verze příběhu Háda a Persefony se mi moc líbila a rozhodně doporučuji.
Kniha se velmi dobře čte od prvních stran a rozhodně navnadí na další díl a proto - rovnou se do něho ponořím.

09.07.2024 5 z 5

Někdo jako ty Někdo jako ty Winter Renshaw

Skvělé, naprosto - jako vše co jsem od Winter zatím četla.
Konec naprosto jasně předvídatelný, ale to u Winter nikdy jinak není.
Konec dobrý všechno dobré.

Za mě úžasná oddychovka, která se skvěle četla - doporučuji všem romatickým duším.

06.07.2024 5 z 5