rodak rodak komentáře u knih

Chybějící světlo Chybějící světlo Nino Haratischwili

Dlouho si budu pamatovat tento román.Příběh čtyř žen a jejich rodin.Revoluce, drogy, násilí, láska a jednou výstavou fotografií se začne odvíjet mimořádný příběh z jedné postsovětské republiky.Velmi doporučuji.

24.04.2024 5 z 5

Kult Kult Camilla Läckberg

Taková bichle,opět skvěle napsané.Líbí se mi ty odbočky do životů všech zůčastněných vyšetřovatelů.Samozdřejmě nejvíce naši dva hrdinové.Téma Kultu bylo také parádní.

17.03.2024 5 z 5

Příliš odvážné přání Příliš odvážné přání Jeffrey Archer

Neskutečný vypravěč ten Archer. Tento díl byl snad zatím nejlepší. Ten konec zase... Raději vůbec nečtu anotaci dalšího dílu a počkám až bude letos v češtině.

16.01.2024 5 z 5

Strašidlo minulosti Strašidlo minulosti Jaroslav Velinský

Moje první setkání s tak zvláštní a velmi zajímavou svéráznou osobou.Úplně vás to dílo přenese zpět v čase.A řešíte s Otou případ.

03.07.2023 4 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Občas čtu tyto žensko-společenské romány.A tchyně mě velmi bavila.

02.07.2023 5 z 5

Déjà vu Déjà vu David Urban

Naprostá spokojenost, Eda byl sympaťák, kolegyně ze začátku méně,ale pak se nějak srovnala. A příběh s bezdomovci zajímavý.

29.06.2023 5 z 5

Odsouzen k smrti Odsouzen k smrti Veronika Martinková

Slušná detektivka, ten spánek hlavních aktérů se tam řešil až moc. Jinak spousta odboček a postav, konec velmi rychlý. Nicméně další případ dvojice určitě nevynechám.

27.05.2023 4 z 5

Katova dcera a král žebráků Katova dcera a král žebráků Oliver Pötzsch

Příběh je to opět dokonalý.Strašně se mi líbí ta atmosféra té doby,ta špinavost všech těch mnichů,žebráků.Než se vrhnu na další osudy Magdalény musím to proložit něčím normálnějším...

16.04.2023 5 z 5

Katova dcera a černý mnich Katova dcera a černý mnich Oliver Pötzsch

Druhý díl mě ještě více nažhavil sehnat celou sérii.Otrava faráře je zapeklitá situace i v roce 1660.A ještě se nám z toho vyvrbí honba za pokladem a boj o život naší zvláštní party.Napsáno opět s vtipem a velmi čtivě.

26.03.2023 5 z 5

Jen čas ukáže Jen čas ukáže Jeffrey Archer

Archer je fakt světový vypravěč. Mám od něj přečtené všechny knihy. Na tuto ságu jsem se moc těšil a první díl opravdu nezklamal. Vyhlížím říjen a díl druhý.

06.09.2022 5 z 5

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa Michal Viewegh

A mě trošku mrzí že kniha není delší, alespoň 400 stran. Autora sleduju, jeho vzlet do neohrožených výšek, jeho zdravotní a rodinný pád na hubu a opětovné vzkříšení. A přeju at se mu ještě povede pořádný román. A také velmi oceňuji znovu vydávání jeho knih v tak skvělém grafickém provedení.

30.07.2022 5 z 5

Strašák Strašák Frank Goldammer

To se fakt povedlo, bavilo. Vše podporovala temná atmosféra z poválečných Drážďan. Skvělý příběh.

28.07.2022 5 z 5

Továrna na maso Továrna na maso Miloš Urban

Užil jsem si Prahu, Holešovice a jatka. I výlet ke konci románu do Jižních Čech. A hlavně příběh jednoho p.Hebvábného, který se snaží více zviditelnit firmu, pro kterou pracuje a zároveň prožívá osudové setkání. Oceňuji hlavně styl vyprávění a autorův um se co nejvíce přiblížit k dané době.

14.07.2022 5 z 5

Praga Piccola Praga Piccola Miloš Urban

Historický román o životě jedné rodiny a automobilky Praga.Podle deníkových záznamů, které měl autor k dispozici stvořil jedinečné dílo, které opravdu stojí za přečtení.

07.05.2022 5 z 5

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Každý asi ví co se dělo v koncentračním táboře. Ale musím napsat že toto bylo nejhorší vyprávění co se týče obsahu o zrůdnosti lidského pokolení. A ještě ty ilustrace k tomu.Poklona autorům, takovéto knihy musí vycházet a být čtené.

31.01.2022 5 z 5

Noc, kdy zemřela Noc, kdy zemřela Jenny Blackhurst

Opět velmi povedené. Tato dáma píše výborné thrillery.

11.01.2022 5 z 5

Šepot v bouři Šepot v bouři Aleš Novotný

Opravdu silný příběh, který vás jen tak nepustí a i po přečtení nad ním budete přemýšlet.

08.01.2022 5 z 5

Neděle jako stvořená pro vraždu Neděle jako stvořená pro vraždu Zdena Frýbová

To byla táák dlouhá a ukecaná kniha. Ale v dobrým smyslu. Já se vždy u jejich knih bavim, protože ty její postavičky měla fakt zmáknutý. Až na tu politiku, kterou jí vždy odpustím. Tady teda excelovala Emilka -to bylo ohavné stvoření, naproti tomu Zuzana to byl opačný exot.Pani Frýbová mi i touto knihou zpříjemnila týden.

05.11.2021 5 z 5

Tohle město, tahle řeka Tohle město, tahle řeka Martina Leierová

Neuvěřitelná kniha plná lidských osudů, bolestí i trochu toho štěstí.A zajímavým způsobem napsaná.

14.06.2021 5 z 5

Ana Ana Roberto Santiago

Kam se hrabou ostatní rádoby detektivní thrillery, kterých každý měsíc vychází. Tohle byl prostě v daném žánru skvost. Tak strašně tlustá kniha, tak strašně napínavá , čtivá, bavila mě prostě ANA moc. Jen doufám že autor maká na další nové knize a nezůstane jen u knih pro děti.

29.04.2021 5 z 5