rodak rodak komentáře u knih

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Tak knihu takhle překombinovanou a plnou lží a zvratů jsem dlouho nečetl a ten psychokonec...

19.04.2017 5 z 5

Když přišli psi Když přišli psi Scarlett Wilková

Opravdu mistrovský román.Škoda,že to nebylo delší.

27.10.2024 5 z 5

Mlha Mlha Kristina Ohlsson

Tenhle díl byl nejlepší.Celá série je skvělá a na obzoru je snad pokračování.Takže velké těšení...

27.10.2024 5 z 5

Těžké duše Těžké duše Iva Hadj Moussa

To je jedinečnej generační román přímo pro mě. Stejný věk,miluju metal a hudbu mám pořád v hlavě. Byl jsem s hlavním hrdinou a jeho kumpány stále na stejné vlně. Přečíst si tuto knihu může kdokoliv. Je čtivá,zajímavá chvílemi smutná někdy zas veselá.A z tvrdého reálného života.Jen mě byla o kus bližší.

06.04.2024 5 z 5

Návod k použití železnice Návod k použití železnice Jaroslav Rudiš

Krásná knizka, obsahem i provedením fotografií. Dozvěděl jsem se spoustu informací o historii železnice v Evropě. Mám chuť na vybrané pochutiny, mám chuť na pivo a chci jezdit vlaky!

26.01.2024 5 z 5

Smrtící kolotoč Smrtící kolotoč Alex Smith (p)

Tak se to tak nějak ustálilo na lepším průměru. Občas hodně dobré, občas hodně nereálné ale pořád čtivé a zajímavé.

28.12.2023 4 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Geniálně napsané pokračování osudů rodin českého pohraničí.Tentokrát o sílící touze komunistů vládnout,kolektivizaci hospodaření a ovládání.A v tom obyčejní lidé,kteří musejí vše zvládat a čelit novým hrozbám. Tomeček to byl fakt svinský neřád.

05.11.2023 5 z 5

Otočení klíčem Otočení klíčem Ruth Ware (p)

Pozvolna začínající thriller se nám zvrhne v boj o život.A čeká nás nejedno překvapení.Za mě super četba.

03.09.2023 5 z 5

Černá linie Černá linie Jean Christophe Grangé

Pro mě asi zatím nejlepší thriller v tomto půlroce. Temný, drsný napínavý. Grangé-tak jak ho znám z Purpurových řek. A neubral bych ani stránku.

20.07.2023 5 z 5

Katova dcera a král žebráků Katova dcera a král žebráků Oliver Pötzsch

Příběh je to opět dokonalý.Strašně se mi líbí ta atmosféra té doby,ta špinavost všech těch mnichů,žebráků.Než se vrhnu na další osudy Magdalény musím to proložit něčím normálnějším...

16.04.2023 5 z 5

Paví hody Paví hody Jan Štifter

Autorův styl mi zřejmě moc nevyhovuje.Trošku jsem se trápil se čtením , hlavně v poslední části knihy.

10.01.2023 4 z 5

Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Jan Novák

Naprosto prvotřídní čtení. Nicméně otázky a pochybnosti zůstávají.A úsudek je na každém čtenáři.

02.09.2022 5 z 5

Děda Děda Jan Novák

Děda byl neústupný pařez. Byla to zlá doba. Něco budujete vytváříte a pak vám to seberou. Vyprávění očima kluka o autorově rodině a kolektivním hospodářství. A jak to nandal Josefovi, to mě rozesmálo.

08.08.2022 5 z 5

Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Dívku ve vlaku už autorka nepřekoná. Ta byla jediná a jedinečná.Nicméně její nová kniha mě zaujala. Zajímavá, čtivá, napínavá.

30.03.2022 4 z 5

… stačilo jen říct Jáchymov … stačilo jen říct Jáchymov Anna Strnadová

Je to k pláči co se tady dělo po válce. Stejně jako kniha Lustr pro papeže. Zde máme i přímého účastníka.Co ty lidi museli vydržet. Celý život musí být psychicky poznamenaní.A na ty bestie nikdo prstem neukáže. Teď už je stejně pozdě.

24.09.2021 5 z 5

Vánoční zpověď Vánoční zpověď Martin Goffa

Další česká detektivka,která se bude všem čtenářům zamlouvat.Ze života,s napětím a hlavně lidsky,bez zbytečné vaty napsaná.

14.07.2021 5 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Nenáročné čtení o jedné rodinné oslavě spojené s neštěstím. Pocity viny, lhaní , psáno zajímavě z pohledu osob. Nejvíce mě v knize vadilo slovo báječně., báječný, báječné...

24.01.2021 4 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Tak určitě se kniha četla dobře, jako ostatně každá od této dvojice. Existují ale lepší thrillery, reálnější a uvěřitelnější. Jurek v minulém díle, babička v tomto jsou postavy jako z jiného světa. Až je to někdy k smíchu.

18.12.2020 4 z 5

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Tentokrát školní prostředí a tajemné karty. Skvěle to šlapalo, napětí, ale přece jen mi na těch kartách něco vadilo. Taková pohádkovost, nereálnost?

10.09.2020 4 z 5

Pětidomí Pětidomí Tomáš Přibyl

Stárnoucí kapitánka a mladý poručík tvoří dvojici, která vyšetřuje loupež na poště.V první polovině pátrání po pachateli v druhé psychologie a vyšetřování zločinu.Moc se mi kniha libila.Postavy sympatické,jen doufám že budou pokračovat v dalších případech.Knižně.

08.05.2020 5 z 5