Runinka komentáře u knih
Dlouho jsem nečetla tak krásnou knížku. Měla jsem pocit, jako bych byla součástí děje.
Velmi dobře popsané totalitní myšlení, stále aktuální. Nejlíp se mají prasata, určují podmínky a ze 7 pravidel se postupně stává jedno.
K této knize se může člověk vracet celý život. A teď se vrhnu na "Kdo zabil Malého prince".
Tak to byla síla. Rozhovory velmi upřímné a pro mladší generace až nepochopitelné. Slovo svoboda křičí jakoby z každé stránky. Je cítit rozdíl vnímání života v KLDR mezi jednotlivými vrstvami a věkovými skupinami. Dozvěděla
jsem se spoustu informací a zajímavostí,mnohdy nepochopitelných nařízení režimu.
Tak toto je vskutku hodně drsná knížka, místy jsem si musela dát pauzu.Co dokáže člověk udělat člověku, potažmo dítěti.
Drsná knížka,ožehavé téma,četla se dobře. Doufám,že se nic podobného nebude opakovat.
Dobře napsaná kniha o tom,jak se odrazit ode dna. Z prostředí Krušnohoří.
Autorka opět přesvědčila, že psát umí. O této tragédii jsem nevěděla, ani z tohoto kraje nepocházím. Knihu jsem přelouskla, místy opravdu smutná a k zamyšlení. Ale jak se v knize píše-za všechny hrůzy nemůže válka, ale lidé....
V kontextu toho, co se nyní děje, tato slova opět získávají na významu.
Krásné,byť smutné drama. Hezky popsané vnímání úlohy ženy a myšlení muže. Dílo je nadčasové.
Výborně vykreslené vztahy mezi hlavními postavami. Četla se skvěle,nedala se odložit.
Kniha o vietnamské historii,o utrpení obyčejných lidí, vyprávěna babičkou a vnučkou. Hodně k zamyšlení, plná moudrých přísloví.
Drsná kniha o celkovém dopadu zneužívání na celý život hl.postavy.
Zpočátku jsem se tak nějak nemohla začíst,hodně postav atd.Ale jakmile děj pokračoval dál,nabralo to spád a nemohla jsem se odtrhnout. Prostě jedna paní začala čmuchat a tím si pokazila i svůj život.
Naprosto perfektní rozhovory se samotáři. Každý osud je tak jiný a přece si jsou tak nějak podobné. Touha po svobodě a boj proti zajetým stereotypům dýchá z každé strany. A teď už jdu na pokračování této knihy...
Krásný příběh o módě uprostřed 2.s.války.Nechybí rodinná zápletka ani romantika.Relax četba,autorka píše čtivě,snaží se vřadit historické reálie.
Kniha mě nezaujala,přesto jsem dočetla. Jsem ráda,že to v 89 roce dopadlo,tak jak to dopadlo.
...krátká knížka,ale přesto plná moudra. Jak jeden člověk může ovlivnit ráz krajiny....
Výborně napsaná kniha.Spousta detailů docvakne až se zavěrečnými stránkami.