Runinka | Komentáře u knih | Databáze knih

Runinka Runinka komentáře u knih

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Přestože je ta kniha víc jak sto let stará,je naptosto skvěle popsán charakter postav.Kniha v podstatě o všem, o lásce, hledání smyslu života, naplnění, o zklamání a smutku,o vlivu choroby na psychiku člověka. Naprosto nadčasové.

09.05.2024 4 z 5

Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? Tomáš Etzler

Knihy tohoto typu mám ráda, autentické, syrové a bez příkras. Psané jazykem života. Jen jsem posledních 60 stránek neměla číst před spaním-ten sen byl opravdu děsivý.

16.01.2024 5 z 5

Nalezení Nalezení Jiří Březina

wow...tak to byla jízda...jedním dechem přečteno....asi sáhnu po další

15.12.2022 5 z 5

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Tak to bylo velmi příjemné čtení. Pro mě úplně první od této autorky:-).

28.09.2022 5 z 5

Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Četla jsem již před pár lety a nyní jsem se k ní vrátila,protože vyšel druhý díl. Styl autorova psaní mám moc ráda a četla jsem od něj všechny knihy.V době,kdy Rusko opět dělá,to co dělá,je tato kniha více než aktuální. Schůzky emigrantů v Klubu mají své kouzlo a jsem zvědavá,jak budou jednotlivé postavy žít dál....takže pardon,ale už musím...

24.05.2022 5 z 5

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

Barvitě vykreslený příběh pojízdných knihovnic. Náročné šíření poznání bez ohledu na roční období,...těžký život obvyvatel hor,hlad,chudoba a rasové předsudky proti modrým lidem. A přesto se i v tomto příběhu najde pár dobrých duší,které člověka nesoudí. Napsáno s citem,už se těším na pokračování.

05.05.2022 5 z 5

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Kniha plná citů a touhy po záchraně vlastního života a uvědomění si opravdových hodnot.

26.09.2021 5 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Stejně jako díl první,uchvátila od první stránky .

21.09.2021 5 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Téma,na které by se nemělo zapomínat.

30.01.2021 5 z 5

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Drsná novela o tom, jak může člověk propadnout vlivu jiného člověka a začít likvidovat vlastní rodinu a přátele a ještě si u toho myslet, že činí dobro.

21.07.2024 5 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

O tajemství jedné rodiny,a když vyjde najevo,rodina se rozpadne. Ale nakonec je vše přece malinko jinak...

05.07.2024 4 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Velice dobře napsaná knížka, zhltla jsem ji za 3 hodinky a byla opravdu napínavá.

21.02.2024 4 z 5

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Tato dáma prostě umí psát. Velice dobře popsané hlavní postavy,úplně z Nily dýchal přes stránky chlad a představovala jsem si její studený pohled. Celý příběh pěkně plyne a čtení jsem si užívala.

15.12.2023 5 z 5

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Krásná knížka,pěkný děj,milovaná autorka. Co víc si přát.

31.12.2022 5 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Krásný příběh,který popisuje události řecké občanské války v 50.letech,kdy se hodně dětí,často sirotků dostalo do tehdejšího Československa.Postavy se prolínají,děj pěkně plyne. Nádherné počtení.

25.05.2022 5 z 5

Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Tato autorka mě prostě nikdy nezklame. Spletité osudy postav,někdy donucené díky době dělat věci,které by jindy nemusely..Četlo se jedním dechem.

23.06.2021 5 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Po pár stránkách odkládám.

23.08.2020 1 z 5

Dívka s vášní pro indigo Dívka s vášní pro indigo Natasha Boyd

Moc hezká knížka o jedné dívce, která se i přes nástrahy nevzdává.

02.11.2024 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Někdy mi to přišlo děsně zdlouhavé, ale stejně mě to nutilo číst dál.

11.08.2024 4 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Doba 50. let byla opravdu děsivá, a kolik padlo tomuto režimu nevinných obětí je strachnahánějící. Je to rozsáhlá kniha, ale určitě stojí za to si 3.díl přečíst.

05.06.2024 5 z 5