salamandrina komentáře u knih
Rodinná sága z Gruzie. Bavilo, i když některé pasáže mě úplně nechytli - což se odvíjí od toho, jak moc mi postavy byly sympatické. Každopádně dobře napsané, čtivé a pro mě i z historického hlediska dost poučné.
Jediný co vytýkám - klidně bych tady obětovala kvalitu papíru a zvolila nějakou menší gramáž - fakt se to nedá držet v ruce jak to tlustý :)
Tolkien je láska, ke které se vracím kdykoliv, když potřebuju se uklidnit a najít sílu. Něco jako pro věřící posvátné knihy :)
Fajn pohádka, která není blbě napsaná. I když ty erotické scény byly dost úsměvné :)
Audio. Kvůli bloklýmu krku jsem nemohla číst a tohle byla fajn oddechovka. Miluju jak Petra Špalková říká slovo “doprdele”.
Hned po prvních stránkách jsem měla jasno - letos na čundr jedu do Novohradskejch hor. Četla jsem bez dechu ty eseje, útržky z autorova chození po horách, po zaniklých místech, po zničený zemi kolem bývalý hraniční čáry, po lesích okolo, který jsou zatím nezničený a srdce mi divně bušilo. Takovej ten pocit, kdy víte, že je něco správný a spřízněný. Hodně krásný úvahy i příběhy. Už koukám do map kudyma by to šlo, nervózní z objevení něčeho tak blízkýho, co zatím neznám.
Nic, co by tady už xkrát nebylo. Dobře napsaný, určitě osloví hodně lidí, ale za mě taková Třeštíková pro intelektuály. Přečteno sice se zájmem, ale za den už o tom nevím.
Bavilo, ale úplně “nemůžu přestat číst” efekt to nebyl. Ale nápad pěknej a bichle v době, kdy jsou zavřený knihovny, se taky šikla :)
Skvělá kniha. I když mě dalkový treky a hory tolil nelákají, mám radši “jen” chození, tak tohle se četlo samo. A to díky síle autorky. Ne vždy mi sedla, ale děsně mě to bavilo číst. Bylo to totiž strašně normální a lidský. Pro mě velká inspirace a to nejen co se týká nachozených kilometrů.
Skvělý. Tuhle autorku fakt miluju za to, jaký témata si vybírá. A číst něco takovýho v covidový době je taky hodně dobrej nápad.
Stejně jako první díl - dobře se to čte, ale nějak se úplně do toho neumím ponořit.
Já nevím, napsaný je to dobře,ale postavy mi byly všechny tak cizí, že jsem to přečetla takřka bez zájmu. Nějakou propojenost tam taky nevidím a ze všeho tak zbyl pocit kombinující lhostejnost a smutek.
Je to zajímavá kniha, určitě mi něco dala a posunula zas dál. Ale úplně life changer to není. Ta náboženská část mě tam moc nebavila. Ale pokud se zajímáte o seberozvoj a řešíte v sobě nějaký věci, tak určitě k přečtení doporučuji.
Moc hezké ilustrace, příběh zajímavý, zajímalo by mě, jak to baví děti. Podle mě víc než dospělé.
Moc jsem už nedoufala, že se dá najít nějaká zajímavá, neblbá fantazy pohádka. Ale tohle mě mile překvapilo a chytlo. Hodně mě baví, když jsou takovéhle příběhy postavené na folkloru nebo mytologii a slovanský je fakt málo využívaný a přitom krásný. K plusu i silné ženské postavy a fakt, že příběh není založen na milostném vztahu. Prostě bezva pohádka na adventní čas.
Milá kniha. Krásný ilustrace, ale troufám si říct, že spíš pro sentimentální dospělé než pro děti.
„Toto předstírání duchovní plnosti, která je naopak duchovní prázdnotou, odhaluje obchodní centra jako psychopatické budovy, které vás finančně i psychicky vysají, a na místo odpočinku zde pocítíte úzkost a vyčerpání..”
Zajímavá kniha od architekty o obchodních centrech. Není úplně jen kritická, ale ukazuje i cesty, jak to dělat jinak a lidštěji, aby OC byla součástí města a ne jen nepřátelskou kostkou na kraji, kam se nedá dostat jinak než autem
Další kniha o chození, putování. Trochu smutná-ne vždycky se vydáte na cestu jen abyste jako dokázali, že jste dobrý, že jste dali trek a jaký super vybavení jste měli. Někdy vám už nic jinýho nezbejvá.
Kontempluji. Když je ta bronzová neděle.
A mám chuť na fish and chips.
Četla jsem v dětství. Nebavil mě. Pak mě tím, jak ho všude adorujou, začal štvát (jemně řečeno). Oukej, dala jsem tomu šanci-přeci jen nechci kritizovat něco, co si už skoro nepamatuju. A nedopadlo to. Malej princip mě s prominutím s*re dál. Pomáhá si ho představovat jako aliena, ale jinak prostě tuhle filosofii nedávám.