Shampoo Shampoo komentáře u knih

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Haruki Murakami

Ne nemohu se tu rozpovídat, že kniha je špatná, není, je to báječná kniha. Jsem ten kdo neměl rád IQ a tak je tohle kniha co mi sedne. Je to tak podobné norskému dřevu, líbí se mi to moc a upřímně, když se ocitnete bez přátel a máte pocit že jsem skoro průhlední, je vám nanic a pak jdete a najdete sám sebe, světlo na konci tunelu a svůj nový start, tak to je přece to o co jde ne. Jednoduchá story, fajnová kniha, trhněte si kritici, mě se to líbilo hergot ;)

23.04.2015 5 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Pokud je pravda, že se pan Murakami opírá o svůj životní příběh, je tahle knížka ještě o něco silnější zážitek.
Každopádně výborná kniha a pokud jste přemýšlivý čtenář nemůže vás tahle zvláštní "romance" urazit.

Muzeum prazvláštních věcí Muzeum prazvláštních věcí Alice Hoffman

Nečekala jsem od knihy skoro nic a mile mě překvapila svou čtivostí. Téma s panoptika, kde se vystavují znětvoření lidé , je zpracované pěkně. Musím uznat že způsob jakým se spojí osudy hlavních hrdinů dohromady je docela netradiční. Za mě 5 prostě díky dobře napsanému příběhu, který mě baví a době do které je zasazen, rozhodně jí zkuste dát šanci, není to červená knihovna, je to skvělá knížka o dvou lidech co se náhodou za podivných okolností potkají :)
Doufám že o autorce neslyším naposled.

24.09.2014 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Tak, dneska jsem to ... ráda bych řekla přečetla, nepřečetla, proskákala možná. Knížka je nekončící nuda, začala jsem ji číst díky místním komentářům a byla to chyba, je to ztráta času. Neříkám že je špatně napsaná, není, ale je to naprosto nefalšovaný obšleh z filmu Gran Torino s Eastwoodem, naprosto úúúplně obšlehnutý, jen jako sousedy má araby nikoliv číňany, nema torino, ale saaba, samozřejmě má mrtvou manželku a místo retrívra má kočku a ano samozřejmě je také nemocný. A jo jasně na závěr je mnohem méně hustej a má víc peněz na účtu, ale Eastwood nepáchá sebevraždu, protože má bouchačku . Upřímně Eastwood je alespoň pořádne zlej krutodědek a film si napsal sám a byl to dobrý výkon, muž jménem Ove je ztráta času, podívejte se na film a pak jen přejmenujte figurky...
Kocour je jediné pozitivum knihy, ale nějak zapomenou na závěr říct co se s ním stalo. To bylo jediné proč jsem knize věnovala pozornost.
Za mě plus pouze za řekněme čtivé psaní, film s Eastwoodem jsem viděla první, byl na světě první a tak nejsem ochotná ohodnotit čistou kopii lépe než takto, brrr

11.06.2014

Blázen do Napoleona Blázen do Napoleona Takaši Atóda

Já mám japonské knížky ráda a tohle jsou tak "japonské" povídky. Skvělé malé strašidelné povídky. Opravdu pokud nic nečekáte a čtete tohle, může vás ta knížka víc než mile potěšit a říkáte si občas fakt, fakt to udělal, on ho fakt vycpal, ty jo.

09.01.2020 5 z 5

Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Haruki Murakami

Na to že u IQ jsem usínala nudou a měla chuť autora poslat k šípku, touhle knížkou mé nadšení pro jeho psaní opět obnovil. Při popisu válečné scény mě mrazilo a říkala jsem si zda "se poblinkám či ne" a celá knížka mě jako dílko nesmírně bavila. Jednoduchý příběh mezi realitou a něčím "dál".
Překvapil mě hlavní hrdina, sousedka a nakonec i paní Kumiko. Pan Murakami si dokázal na 700 stranách dokonale udržet mou pozornost a opět mu musím dát 5 hvězdiček :)

06.02.2015 5 z 5

Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Musím se přidat, obávala jsem se, že se jedná pouze o čtení pro "holčičky" a není tomu tak. Zajímavý příběh 14leté dívky, jež si žije ve svém světě a zoufale po něm touží, ale denně ji realita dohání a staví před problémy jež musí řešit.
Velmi dobře pojaté je její vyrovnávání se se ztrátou milované osoby a nahlédnutí pod pokličku problémů celé rodiny. Navíc ke konci knihy jakoby hlavní hrdinka náhle dospěla a její postoj se zklidní a srovná.
Takže 5 a přání aby se vám ostatním četl tenhle příběh stejně dobře :)

01.10.2014 5 z 5

Bílý tesák Bílý tesák Jack London

moje první pořádná kniha z dětství :) mám ji neskutečně ráda

Pastýřská koruna Pastýřská koruna Terry Pratchett

Ach jo, tak bych pojmula celý svůj pocit z téhle knihy, byla úžasná, jako vždycky, skvělý počin, ale byla poslední! Takže ano tuhle si musíte přečíst, nebudete zklamaní.

19.06.2017 5 z 5

Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Leslye Walton

Páni..
Pokud jsem si užívala muzeum prazvláštních věcí a řekni vlků..., z posledních řekněme holčičích novinek na trhu, tak z téhle jsem úplně paf. Předpokládala jsem že se podívám do života divného děvčátka s křídly, ale kniha mě zavede do 4 generací možná "náhodou" či osudem zkoušených žen.
Krásně vymyšlený jednoduše - složitý příběh a skvěle napsané.
Neskutečně jsem si knížku užila, vychutnala a doslova si pohrávala s každou pasáží na jazyku.
Krásná kniha a rozhodně opět nejen pro malé slečny a klidně nejen pro dámy, pokud muž snese tenhle žánr :)
Pokud mohu knížku nějak vystihnout, je to Magický realismus. Enjoy, skvělé dílko co stojí za to mít ho v knihovničce.

07.10.2014 5 z 5

Finanční životy básníků Finanční životy básníků Jess Walter

Velmi dobře napsaná kniha. Není to žádná strhující bomba, ale prostě pár dnů v životě zoufalého stárnoucího člověka. Prostě jen takový hovor "sám k sobě", ale rozhodně je to důkaz, že pan Walter umí psát a dobře. Za mě 5

16.09.2014 5 z 5

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Tahle kniha mne uchvátila, nedá se popsat, prostě si ji musíte přečíst.Vezme vás trpět do svěrací kazajky a vypustí vás na toulky po hvězdách.

V polévce miso V polévce miso Rjú Murakami

Tahle mě dostala, aneb jak strávit pěkný večer ve společnosti šíleného vraždícího monstra a scéna se zapalovačem, ugh, chtělo se mi blinkat, super kniha

30.12.2015 5 z 5

Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Za mě dobrý, jako vždy prostě něco jiného, krásná povídka, užila jsem si ji :)

20.05.2015 5 z 5

Ďábelská zubařka Ďábelská zubařka David Walliams

Božííí :) chtěla bych vidět rodiče který dostane své dítko k zubaři po přečtení téhle knihy, ale já jako dospělák jsem se bavila skvěle. Zlá čarodějnice zubařka co si chce udělat nábytek z vašich zubů :D jej :D
Každopádně morální ponaučení co všem chybělo v krysburgeru zde je, takže snad se zase čtenářům zavděčí, těm malým určitě :)

27.11.2014 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

1 hvězdu za to že mě nalákalo se do toho podívat, neznělo to úplně špatně....
Hlavní hrdinka je prostě "jelito" , hlavní hrdina se taky může přidat do uzenářského průmyslu a autorka je tak příšerně repetetivní, pořád a dokola omílá ty samé fráze, pořád a pořád...a oh bejby, bejby a bejby, to je snad nejčastější slovo....
Dala jsem té knížce šanci, ale tak mizernou knihu nemá cenu otvírat a tuplovaně ne kupovat.
Autorka by potřebovala vzít tak 500 stran a hodit je do koše, pak by z toho možná byla relativně fajn erotická kniha. Dalším dílům šanci nedám a autorku házím do krabice "odpad"

28.08.2014 1 z 5

Škola dobra a zla Škola dobra a zla Soman Chainani

Za mě 5 :) je to rozkošná kniha. Hezky přeložená, nikde nevázne, bavila jsem se :) škola pro princezny a čarodějnice, pro dobré a zlé hrdiny dětských knížek.
Prostě chcete být princeznou, denně si dáváte pleťové masky, jíte jen zeleninu, pěstujete vlasy a aby se vám zapsal nějaký ten dobrý skutek, kamarádíte se šeredkou co by směle mohla konkurovat čarodějnici. A pak přijde den D a ve škole to "spletou"
A co se stane pak už čeká jen a jen na přečtení ......a na druhý díl ;)
Mohu jen doporučit, bezvadná pohádka, skvělá zápletka a sexy princ Krasoň :)

28.08.2014 5 z 5

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Irving píše dobře. Tahle knížka mě okouzlila mnohem víc než film. Asi to bude ta nejlepší co mohl napsat. Výborně zpracované téma, čtivé, no nemám co dodat. Nechápu jak jsem mohla tak dlouho otálet se čtením téhle knížky. Ale teda "škrábavý zvuk" mi asi už nepůjde z mysli. a chuť osobně dát facku Homerovi za to že tak dlouho za doktorem Larchem nejel

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

dojemný příběh, skvělá kniha..

22.05.2014 5 z 5

Na jih od hranic, na západ od slunce Na jih od hranic, na západ od slunce Haruki Murakami

Dobrá kniha, dobré odkazy na hudbu :) a asi je třeba vnímat trošku jiné smýšlení o vztazích než je běžné v našich končinách.