simona5r

Knížku bych zařadila do kategorie "neurazí, nenadchne". Poslouchala jsem jako audioknihu, poslech to byl příjemný, ale časová dějová linka dlouhá, vše klouzalo po povrchu a zakončeno velmi optimisticky.

Odpočinkové čtení, které nás s manželem bavilo. Při společném čtení jsem se určitě nasmála víc, než kdybych to četla sama.

Silné příběhy několika generací žen, bohužel těch generací už bylo moc a osudy žen ke konci knihy už byly vykresliny velmi rychle. Tím jsem si k nim nestihla vytvořit žádné poutu a měla jsem problém si vůbec pamatovat, co se jim stalo, když jsem začala pokračovat ve čtení.

Cestování do hor, náhled do mysli a duše někdy až éterické Lucie žijící dvojí život - ten v Česku a ten v horách doplněné krásnými fotkami. Četli jsme s mužem společně a vzpomínali na lezecké výlety před dětmi.

Poslouchala jsem jako audioknihu. Výkon narátora byl super, ale jinak mě kniha velmi dlouho hodně nudila. Měla velmi pomalý rozjezd, který jsem asi nedokázala ocenit. Závěr už byl lepší, ale celkově jsem bohužel žádný očekávaný wow efekt neměla.

Strohý styl, který přesně odpovídá situaci v rodině. Knížka na mě působila až depresivně, ale bylo zajímavé sledovat situaci z pohledu všech zúčastněných.

(audiokniha) Zpočátku jsem se nemohla do knihy zaposlouchat, bylo to zdlouhavé a nudilo mě to, ale jsem ráda, že jsem vydržela. V momentě, kdy se začala prolínat současnost s minulostí, nabyl příběh na síle, vtáhl do děje a pustil až na konci.

(audiokniha) Pefektní výkon narátora, který dokonale přiblížil prostředí, ve kterém se kniha odehrává. Bohužel jsem se do samotné zápletky a rozuzlení trochu zamotala, ale i tak mi to nezkazilo celkový dobrý dojem. U druhého dílu vím, že musím poslouchat velmi pozorně, ať mi zase něco neunikne.

Kniha vedoucí k znovuuvědomění si, jaké hodnoty má člověk nastaveny, čím se trápit a co pustit za hlavu. Kniha pomalu plyne k očekávanému konci, stejně jako podzim pomalu přechází v zimu.

Velmi emocionálně silná kniha, která mnou cloumala od začátku až do konce.

Moje první kniha s válečnou tématikou, která přibližuje toto období z "druhé strany", té německé. Zpočátku jsem se do knihy nemohla začít, ale ke konci jsem byla víc a víc zvědavá,, jak to s bratry dopadne. Musím přiznat, že čtení je čím dál víc depresivnější, ale ono to jinak ani nejde.

Příběh Helene je obdivuhodný, musela být velmi silnou ženou. Ale bohužel celkové zpracování knihy mi přijde ploché a vůbec mě nezasáhlo tak, jak bych očekávala. Některé věci mi tam přišly přitažené za vlasy - např. opakovaná Helenina vzpoura proti Mengelemu bez potrestání.

(audioknihy) Naturalistická zvrácenost, kterou jsem nebyla schopná doposlouchat. Vydržela jsem asi do poloviny, kdy neustále následovala jedna hrůzná scéna za druhou. Svůj čas už jsem nechtěla dál plýtvat na něco, co se mi hnusilo.

Perfektní vhled do života s autistou. Ať už má člověk lehkou či těžkou poruchu autistického spektra, vždy je tak trochu zamčený v tomto světě. A s nimi i jejich okolí.

Vícevrstevný román, propojený, trochu nadpřirozený, ale přesto působí velmi reálně. K tomu nenásilnou formou přibližuje život v Japonsku, kterému Jana propadla. Na druhou stranu já jsem čtení knihy až tak moc nepropadla, občas jsem se nudila. Škoda že konec nebyl více dotažený.

Velmi čtivé a přestože jsem dlouho tušila celou zápletku, tak mě konec mírně překvapil.

U knihy jsem se občas smála nahlas, ale to je asi jediné pozitivum. Jinak jsem si knihu neužila a těšila jsem se, až ji budu mít přečtenou. Plynula od nikud nikam a prostě za mě teda ne.

Neobvyklé zpracování, surový náhled do života malé holky, která za spoustu věcí vůbec nemohla a přesto se jí děly.

(audiokniha) Poslech jsem si velmi užila, byla to taková pohádka pro dospělé. A já teď budu doufat, že vyjde audioknižně další díl.

Knížka, při které se mi tajil dech, jak perfektně promyšlené to Jack má. Celou dobu jsem ale věřila, že ho Grace přemůže.