šneki šneki komentáře u knih

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Chvílemi fajn knížka, ale jinak nic moc... 2,5*

07.08.2019 3 z 5

Exorcismus mé nejlepší kamarádky Exorcismus mé nejlepší kamarádky Grady Hendrix

Takové nijaké... Název přesně popisuje, o čem knížka je, ale něco tomu prostě chybělo.

26.07.2019 2 z 5

Hřích v barvě lilie Hřích v barvě lilie Julie Anne Long

Kupodivu docela čtivá a vtipná knížka. Čekala jsem přeslazenou červenou knihovnu, ale vyklubala se z toho příjemná prázdninová oddechovka s velmi sympatickými postavami a příběhem.

26.07.2019 4 z 5

Obsidio Obsidio Amie Kaufman

U série Illuminae se rozhodně nemůžete nudit! Jsem ráda, že tenhle díl měl trochu pomalejší rozjezd zaměřený spíše na postavy a jejich vývoj. Jediná věc mě zamrzela a to byl konec... Ta stejná písnička jako u předchozích dvou dílů (ti, co četli snad pochopí).

26.07.2019 4 z 5

Na půl cesty do hrobu Na půl cesty do hrobu Jeaniene Frost

Po druhém přečtení stále skvělá, ale romance by mohla být trochu rozvleklejší, vzhledem k počtu knížek.

01.07.2019 4 z 5

Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Výborná komedie, počáteční přestřelka mezi Petrucciem a Kateřinou briliantní, škoda, že konec je slabší.

01.07.2019 4 z 5

Osudný polibek Osudný polibek Maggie Stiefvater

Prvních 200 stránek jsem si říkala, co na téhle knížce může někdo vidět. Pak se to ale obrátilo k lepšímu, děj se rozjel a postavy mi více přirostly k srdci, dokonce jsem jednou uronila slzu. To však nic nemění na tom, že 200 stránek je příšerně dlouhá rozjezdová doba a konec byl takový nedomrlý - vím, že je pokračování, ale nijak mě nenavnadil si ho přečíst. Zkrátka lehký, ale opravdu lehký nadprůměr.

20.06.2019 3 z 5

Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

Opravdu průměrných 2,5*. Nápad skvělý, provedení dobré, ale samotný příběh a postavy nezaujaly a ke čtení jsem se skoro nutila.

14.05.2019 3 z 5

Modrá krev Modrá krev Thomas Brezina

Po druhém přečtení trochu slabší, ale stále zajímavá zápletka.

28.04.2019

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Moje třetí a asi poslední knížka od Meyerové. Renegáti byli asi nejlepší, ale pořád to nebylo nijak ohromující. Velká škoda je, že se to na začátku nerozjíždí rychleji a taky mě naštvala jedna "akcička".

25.03.2019 3 z 5

Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Pár zajímavých chvilek by se tam možná našlo, ale jinak průměrná YA. 2,5*

25.03.2019 3 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

Celkem průměrná romanťárna, docela často se autorka opakovala a nejvíce mi lezlo na nervy, jak Kulti vůbec nemluvil.... Ale dokopalo mě to zpět ke čtení, takže dávam 3*.

18.03.2019 3 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Čekala jsem víc, vzhledem k většinové chvále, ale děj moc neubíhal a postavy nezaujmuly.

18.03.2019 2 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Nečekala jsem, že mě bude tolik bavit. Rozuzlení bylo nečekané a líbilo se mi množství osobitých postav.

05.03.2019 4 z 5

Banka těl - Mladší Banka těl - Mladší Lissa Price

Velice zajímavý nápad, bohužel čtení mě začalo bavit až k konci. Zvraty jsem opravdu nečekala.

05.03.2019 3 z 5

Drakie Drakie Sophie Jordan

Po druhém přečtení už se mi nezdá tak skvělá, ale částečně to asi bude věkem. Jinak autorka píše poměrně čtivě a postavy jsou vcelku sympatické. Pomyslně strhávám ze 4 na 3.5*

13.02.2019 4 z 5

První život První život Gena Showalter

Ze začátku to vypadalo slibně, ale postupně jsem začínala být tak znuděná, že jsem skoro přeskakovala. Myslím, že jsem snad měla všechny postavy radši než Desítku, což take uškodilo.

13.02.2019 2 z 5

Kulička (3 povídky) Kulička (3 povídky) Guy de Maupassant

Krátký, ale smutný příběh o předsudcích.

03.02.2019 4 z 5

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Průměrná oddechovka, bohužel v tomot případě se mi více zalíbil film. 2.5*

27.01.2019 3 z 5

Konec punku v Helsinkách Konec punku v Helsinkách Jaroslav Rudiš

Z knihy jsem příjmně překvapená. Kdyby se nám neobjevila v maturitním seznamu, tam bych se k ní určitě nedostala a i tak jsem do toho šla s tím, že se mi nebude moc líbit. Ale opak byl pravdou a setkala jsem se s výborným příběm odehrávajícím se nedávné minulosti. Myslím, že mohu doporučit opravdu každému, i tomu, koho nezajímá ani punk, ani pád komunismu.

27.01.2019 4 z 5