tabaluga komentáře u knih
Bohužel jsem se nedostala k prvnímu dílu, takže nevím, co předcházelo situaci, ve které se nacházeli hlavní hrdinové na začátku knihy. Sylvie byla sympatická postava a Oldřich si zasloužil lepší život než s bývalou ženou.. A ta doba..
Cilka musela být silná žena, nejdřív Osvětim a poté Sibiř... Taková nespravedlnost.. Nicméně nic to nemění na tom, že v tomto podani mne příběh moc nenadchl. V podstate u mne nevyvolal téměř žádnou reakci, nevím, jestli to bylo tím,že postavy se mi zdaly méně propracované. Ale Cilce jsem štěstí opravdu přála.
Mám ráda historické romány, ale v poslední době jsem jich moc neprecetla. Toto bylo takové mile pohlazení po duši, taková jednohubka:-D
No tak toto byla jízda, pozvolný rozjezd, ale přesto zajimave od začátku do konce.. Už se těším na druhý díl:-)
Uf, to tedy bylo... Děkuji za tuto knihu, nikdy jsem nechápala, jak se takové věci můžou stát, ale už to chápu.. On ji opravdu miloval jen svým zvrhlým způsobem. A ten jazyk, jakým byla kniha psaná. No prostě skvost:-) ale bylo to pro mne opravdu těžké čtení.
Knihu jsem si vybrala kvůli jednomu z témat čtenářské výzvy pro rok 2021 a ještě tyden po docteni jsem stále na vážkách, jestli se mi kniha líbila či nikoli.. Mně tam prostě něco chybělo, jo je tam plno emocí, citu. Co se stalo v minulosti, ale jinak mi ty postavy přišly ploché.. Z jejich charakteru jsem se toho moc nedozvěděla a připadalo mi, že ústřední úlohu knihy hrál sex..ale když už nic jiného, tak se to aspoň četlo dobře.
Kniha na mne působila zmateným dojmem.. Ani po docteni z ní nejsem moudřejší. Líbil se mi pohled do zákulisí jednoho ze sportů, který jsem si oblíbila v období, kdy Gábina jezdila. Biatlonem jsme v té době opravdu žili a je až neskutečné, co všechno dokázala. Byla takový český fenomén a myslím si, že se nemá, za co stydět i kdyby dokázala o polovinu méně. Vztahy v týmu mne opravdu překvapily a divím se, že se takové dusno neodráželo na výsledcích. Holt profesionálové:-) jedine, co mne překvapilo, byly její pochyby o svatbě s Petrem Koukalem, když se podíváme dnes, jak se věci mají, možná měla dát na první pocity. Ale tak každá věc v životě nás posila nějakým směrem a já Gabině přeji, aby se jí v životě dařilo at uz jako vrcholové sportovkyni, matce, přítelkyni, dceři nebo obyčejné ženě...
V knize je krásně vykreslena příroda, staré zvyky.. Pro lékařku z města muselo být těžké přestěhovat se do Bohem zapomenuté krajiny, ale měla to štěstí, že konečně mohla najít sama sebe. Objevila skutečnou lásku, jelikož Jozu nešlo nemilovat, objevila nové životní hodnoty. Film natočený podle knihy si rada pustím vždy...
Silný příběh dvou sester, které se na první pohled zdají ve svých povahách tak rozdílné, ale ve skutečnosti si obě sáhly na dno svých sil v době německé okupace. Postavy propracované.. Laska, dobrodružství, strach, smrt. Z této knihy na mne i z větší části dolehala židovská otázka, představa, co se mohlo stát již i malým dětem... Z toho mne mrazí a jenom když vidím své děti, tak musíme být vděční, za to co máme a naučit děti skromnosti..
Zajímavá zápletka, hned od začátku jsem si říkala, o čem ta kniha může být, když vrah byl dopaden hned na začátku. Upřímně řečeno toto jsem nepředpokládala. Naštěstí je zde Kate vykreslena jako postava z masa a kostí, takže děj je i uvěřitelný. Vraždy dosti drastické, nicméně jsem měla pocit,že mi tam pořád něco chybí..těším se na druhý Katein případ, uvidíme jestli mne knihy s ní pohltí:-)
Po dlouhé době opět kniha s Joonou Linou. Kniha měla velký potenciál, námět zajímavý, ale v momentu, kdy začal Joona schytavat rány že všech stran a všechno přežil, bylo na mne už moc. Takové knihy nemám moc ráda, kdy hlavní postava je jak nedotknutelný. Doufám, že v příštím díle z toho Joona Lina nevyleze již jako Superman s Batmanem dohromady. Z tohoto důvodu ubiram hvězdu. Chci hrdinu z masa a kostí.. Jinak jsem knihu četla téměř jedním dechem a představa, co vše musela děvčata zažívat, z toho se mi ježí vlasy na hlavě..
Výborná oddychovka, líbilo se mi to více než předchozí díl. Výlet tří nesourodých osob do Haagu na audienci ke královně Beatrix neměl chybu. A paní Tichá tomu opravdu nasazovala korunu, ještě že neuměla anglicky. :-D jen mne mrzí ten konec, proč takové zbytečné natahování. Obávám se, že ani poslední avizovaný díl nebude poslední..
Naprosto úžasná kniha o morousovi, který si získal mé sympatie. Musím říci, že tato kniha mne dostala a konec jsem obrečela. Člověk se postupně dovídá věci, kterého Ova ovlivnily, jak v minulosti, tak zároveň i v budoucnosti.. Ale Ove měl srdce opravdu na správném místě, i když se moc snažil lidi kolem odstrkávat:-)
Četla jsem dětem před spaním, kniha se jim moc líbila. Byl hezky udělaný přechod mezi jednotlivými kapitolami a nakonec to dobře dopadlo i pro starého brouka:-)
Krásný romantický příběh, ze začátku jsem si říkala, že úplně nebudu cílová skupina, ale čím víc jsem se do knihy ponořila, tím víc jsem nechtěla přestat. Postavy jsem si užívala Animant a její bezprostřednost, pan Reed a jeho neomalenost...
Právě mi skončila jedna etapa života:-(krasna kniha, krásný příběh. Jen ten konec mne trochu zamrzel, připadalo mi, že to bylo takové uspisene, ale na druhou stranu lepší konec si stejně představit neumím. Jsem zvědavá, zda některé série dokáží tuto v mém pomyslném žebříčku předběhnout. Sbohem Aelin a Jerabe:-)
(SPOILER) Krásné čtení, objem mi nevadil, jen ten konec mne tedy rozčaroval. V podstatě nevíme nic o tom, co se stalo s hlavní postavou. To si můžeme jako čtenáři pouze domýšlet. Ale Sugar jsem fandila, ona si to povolání nevybrala a snad chytla šanci pořádně za pačesy:-D
Tento díl se mi opravdu líbil, začátek tedy nic moc, slevu konce jsem se opravdu nasmala:-) pád ze schodů, hrobka... Tento díl měl aspoň nějaký spád:-D
Druhý díl navazuje na díl první, rodina i služebnictvo je stále stejně potrhlé a některé situace téměř absurdní, ale už to nebylo takové to, vrhnu se na to... Nevím proč vyšlo tolik dílů, mohla z toho byt kniha jedna..
Pořád se opakující snaha získat peníze pro aristokraty, nic prekvapujiciho, ale některé repliky jsem četla i manželovi, který čtení neholduje a zasmáli jsme se spolu:-D tak i z toho důvodu čtyři hvězdičky:-) nejvíc mi utkvěla replika s netopyrem:-D