TinaBookBlog komentáře u knih
Parta kamarádů vyrazí oslavit narozeniny Niky, která překvapivě naplánovala cestu do strašidelného hotelu v Polsku. Původní plán zněl, pár dnů v opuštěném hotelu přespat a hlavně ho prozkoumat. Samozřejmě se jim plán nevydařil...
Kniha začíná podrobným popisem všech hrdinů, což mě zpočátku mátlo - příliš mnoho jmen. Brzy si na ně ale zvyknete a každá postava je opravdu jiná. Jejich cesta do Polska je zajímavá a prvotní prozkoumávání hotelu lehké strašidelné. Jak se začíná příběh více vyvíjet, přibývá i mrazení.
Když jsem se postupně dostávala ke konci knihy, některé scény na mě působily jako z béčkového filmu. Což začalo ubírat i na kvalitě knihy.
Celkově se jedná o čtivý příběh, který zaujme. Jsou v něm však pasáže, které lehce postrádaly logiku a i já, strašpytel, jsem se najednou zabývala právě těmito nelogičnostmi, namísto samotným příběhem.
Knihu tak hodnotím průměrně. Neurazí, ale ani nenadchne.
Na tripu je populárně naučná kniha, která se zabývá psychedelickými drogami, především však LSD. Autor provádí čtenáře etapami vývoje této drogy.
Autor si dal neuvěřitelnou práci - navštívil velké množství archívů a vyhodnotil mnoho různých korespondencí, o které se ve své knize opírá. Díky tomu přináší knihu plnou spousty informací.
Kniha je rozdělena na tři primární částí - Lék, Zbraň, Droga - které popisují proměnu LSD.
Kniha je čtivá, ale vyžaduje velké soustředění, jinak se začnete v ději ztrácet. Není to čtení na jeden večer, ale osobně jsem se dozvěděla mnoho zajímavých informací.
Knihu bych doporučila, pokud vás aspoň trochu zajímá, jak se lék LSD stal drogou LSD.
Kniha o ztrátě dcery a rodičovské lásce, která vás zasáhne. Je v ní totiž tolik bolesti, lítosti, ale i naděje...
Když začnete autorův příběh číst, víte jak to celé skončí.
Jen doufáte, že rodina bude co nejméně trpět.
Že je to velmi emotivní čtení psát nemusím. Kniha je za mě zpovědí otce a zároveň i formou terapie.
I přesto, že je život někdy nefér, se Erika snažila být veselá a myslet pozitivně a její rodina bojovala do poslední chvíle. Autor popisuje, jak se během tohoto boje setkali s obrovským množstvím empatických profesionálů ve zdravotnictví, ale také svá setkání s těmi, na které by nejraději zapomněli. Osobně jsem měla sto chutí dát přes držku panu Čermákovi.
Knihu rozhodně doporučuji. Donutí vás se zamyslet nad vlastním životem.
Adam Dolník, jméno, které většině z nás pravděpodobně nic neřekne. A vzhledem k jeho povolání, je to částečně i dobře. Jedná se však o osobu, která je jednou z nejlepších světových vyjednáváčů.
Žádnou z knih od M. Moravce jsem nečetla, ale díky obrovskému množství recenzí jsem věděla, že jeho jméno je zárukou kvalitního rozhovoru. Autor si připravil obrovské množství zajímavých otázek a od pana Dolníka dostal neméně zajímavých odpovědí.
Kniha vás provede různými úskalími vyjednávání s gangy či piráty, přes samotný život vyjednávače a opomíjeny nejsou ani historky, které s těmito příběhy souvisí.
Kniha je neuvěřitelně zajímavá a čtivá, s množstvím zajímavých informací. Rozhovor je svižný a nutí čtenáře knihou listovat dál. Rozhodně stojí za přečtení!
Tom Felton je proslulý hlavně díky roli Draca v sérii Harryho Pottera. Ve své knize se tak zabývá převážně dlouholetým natáčením, ale i svými pocity.
Musím říct, že jsem byla velmi mile překvapena, jak čtivá je tato biografie. Autor je dle všeho skvělým vypravěčem a tak jsem měla pocit, že mi vše vypráví někde u kafe.
Herec se zabývá zákulisím natáčení HP (které je opravdu zajímavé), svými dalšími rolemi, ale hlavně svými vnitřními pocity. Ať už v době natáčení HP či po ní. Jedná se o zpověď, u které se místy zasmějete a místy vás to bude prostě a jednoduše mrzet.
Osobně jsem se o tohoto herce nikdy příliš nezajímala. I přesto jsem si čtení knihy velmi užila. Za sebe mohou rozhodně doporučit!
Mina, kvůli různým okolnostem, se ocitá v temném lese, který obývají pozorovatelé. Tato stvoření vylézají ven pouze v noci a pozorují lidské zajatce, kteří jsou v lese uvěznění.
Od příběhu jsem neměla žádná očekávání a tak jsem byla poměrně příjemně překvapená. Kniha je čtivá, i když místy nelogická a možná delší, než by bylo potřeba. Dost dlouho se zde totiž postavy oťukávají, než dojde k něčemu zajímavějšímu.
Z příběhu vás bude místy lehce mrazit. Pokud tedy hledáte pořádnou nálož strachu, tato kniha nebude pro vás.
Závěr knihy je nečekaný a s koncem, který umožňuje další knihou na příběh navázat.
Knihu bych za sebe mohla doporučit. Zajímavý příběh na pár večerů.
Marta a Petr jsou několik let manželé a mají dvě malé dcery. Marta má však podezření, že ji manžel podvádí. Nakonec je ale její zjištění mnohem horší. Petr se jí totiž přiznává, že vždy toužil být ženou.
Příběh se odehrává v roce 2002 a letech 20. stol., kdy Petr a jeho sestra Jana dospívali. "Aktuální" rok je spíše o Martě a jejím rozhodování, co má dělat. Kdežto roky předchozí pojednávají o Petrově nelehkém dospívání, kdy mu byla jeho sestra obrovskou oporou. Tyto pasáže jsou velmi zajímavé, ale smýšlení dětí za mě vůbec neodpovídá jejich věku (hlavně v brzkém dětství).
Příběh jako takový je velmi čtivý a prostě potřebujete vědět, jak to dopadne. Z jedné strany je vám líto Marty a ze strany druhé soucítíte s Petrem. Co mi však nesedlo bylo samozřejmé pochopení Petra jeho okolím a téměř nepochopení Marty, v čem je vlastně problém.
Úplný závěr knihy je velmi uvěřitelný.
Knihu hodnotím kladně, ale jsou v ní mouchy, které mi během čtení vadily. Zároveň by podle mě kniha potřebovala beta čtení, kterého se jí pravděpodobně příliš nedostalo. Autor knihu vydal na vlastní náklady.
Pokud byste si chtěli knihu pořídit, tak neváhejte kontaktovat autora na knihyjv@jiven.cz.
Hannah je odbornicí na mimickou rezonanci - analyzuje mimiku lidí, aby určila, zda říkají pravdu. Nikdy ale nečekala, že bude muset analyzovat svůj záznam, ve kterém přiznává, že vyvraždila celou svojí rodinu.
Fitzek je mým oblíbeným autorem, proto jsem se na jeho další knihu neuvěřitelně těšila. No, ale byla jsem poměrně zklamaná, jak průměrné to bylo.
Nejprve musím vypíchnout opět skvělé zvolení zaměstnání hlavní hrdinky. To mě fakt bavilo. Námět knihy byl jako vždy zajímavý. Stejně tak čtivost jednotlivých kapitol a i nové zařazení "splitpages". Knihu jsem prostě nemohla odložit.
Největším zklamáním pro mě bylo, že jsem pachatele odhalila hned na začátku příběhu. Celou dobu, jak jsem u tohoto autora zvyklá, jsem počítala s tím, že se mýlím a nakonec vše bude úplně jinak. No, ale nebylo. Závěr mě tedy vůbec, ale vůbec nepřekvapil. Stejně tak, jako celkové rozuzlení.
Za mě se tedy jedná o průměrný thriller, který má zajímavý námět.
Tereza je sestřičkou na dětské onkologii. Její práce je tak dosti náročná a kvůli nedostatku sester nemá ani příliš volného času. Jednoho dne ale potká Američana Paula...
Autorka si pro nás připravila romantický příběh jako z filmu. Láska, obavy a romantika jsou hlavním kořením. Je zde také ukázáno, jak emotivní a náročná je práce s dětskými pacienty. Autorka toto zachycuje velmi dojemně. Chvíli je vaše nálada téměř na bodu mrazu a pak se zase culíte od ucha k uchu.
Konec, který je opravdu silný, mě překvapil a chytil za srdce. Toto vyústění jsem očekávala cca v polovině knihy a jelikož jsem se ho nedočkala, nebyla jsem na něj připravena.
Jedná se o příjemnou jednohubkou. Určitě si od autorky ráda přečtu její další knihy a věřím, že mě zaujmou o něco více, než její prvotina.
Může člověk změnit svůj osud? A je správné vědět, co se nám má přihodit? Těmito a dalšími otázkami se ve své mysteriózní knize, která je propletená lehkou detektivní zápletkou, autor zabývá.
Děj se odehrává hlavně krátce po 2. sv. válce a následně v období nástupu komunismu. Příběh je rozdělen do krátkých a úderných kapitol.
Kniha je zajímavá již od první stránky a přinese vám spoustu překvapení a množství zajímavých momentů. Kniha mě velmi zaujala a nemohla jsem ji odložit. Je to velmi čtivé a citlivé. Pokud však ale hledáte děj, kde je vše sluncem zalité, není to kniha pro vás.
Mysteriózní linka je příjemná a není tlačena na sílu, ale stala se přirozeně hnacím motorem knihy.
Knihu mohu rozhodně doporučit, i když se nejedná o žádnou novinku.
Sedm neznámých lidí je odvezeno na neznámé místo, jelikož se dobrovolně zapojují do experimentu, na kterém mají zbohatnout. Experiment začíná únikovou místnosti. V tuto chvíli ale začne po sedmi dobrovolnících pátrat profesor, pořádající zmíněný experiment. Lidé totiž nedorazili. Spolu s nimi zmizela i studentka psychologie, Hana.
Velmi napínavé čtení s krátkými kapitolami. Měla jsem potřebu pořád číst dál a dál. Námět s únikovými místnostmi je zajímavý a nepřijde mi fádní. Každá místnost je detailně promyšlena a každá je jiná.
Pachatele sami odhalíte cca po 100 stránkách a za dalších 80 vám ho autor potvrdí. Na konci knihy je však ještě jedno překvapení, které za mě postrádá vysvětlení.
Knihu hodnotím kladně, s drobnými nedostatky.
Seznamte se se světem, kde existují tzv. kliniky paměti. Tyto kliniky jsou určeny pro lidi s Alzheimerovou chorobou. Zde, díky nostalgii, se lidé přenášejí zpět v čase a vzpomínají na to, co už bylo zapomenuto. Do minulosti se ale nechtějí přenést jen jednotlivci, ale i celé národy.
Kniha zpracovává velmi zajímavý námět. Lidé zde totiž nechtějí žít, z různých důvodů, v současné době. Rozhodnou se tedy pro obrazný návrat do minulosti.
Zajímavý nápad se ale nese v duchu zmatenosti a chaosu, což mi velmi znesnadňovalo čtení. Nesedl mi autorův styl psaní, stejně tak jako absence uvozovek v přímé řeči. Autor má ale velmi barvitý jazyk.
Obsah knihy nemohu hodnotit příliš kladně, protože jsem si čtení příliš neužívala a knihou jsem se prokousávala. Obálka knihy mě ale zaujala na první pohled.
Řekla bych, že tato kniha není pro každého. Za mě bych ji spíše nedoporučila.
Angela, dříve milá a laskavá dívka. Nyní, zlá a krutá holka, která nenávidí všechny kolem a hlavně sama sebe, obviní Nicka Deana ze zneužití. Tato zpráva rozpoutá obrovský kolotoč události.
Na začátek je třeba říct, že tato kniha není pro slabé povahy. Dojdete totiž do bodu, kdy se vám budou jedinci v knize hnusit a budete je nesnášet. Zároveň se budete neustále ptát, kdo je oběť a kdo pachatel a to nejen ve spojení s násilným činem. V knize je mnoho bolesti, hněvu a nenávisti. Tak se na to před čtením připravte.
Kniha je čtivá a napínavá, i když za mě místy nesmyslná. Tak jako tak, se ale jedná o velmi povedený thriller, který mohu doporučit.
Jennifer se dozví, že má poslední 3 měsíce života, jelikož má vzácné onemocnění krve. Rozhodne se napsat dopis třem lidem, kteří ji v životě ublížili a ona jim to nikdy celé neřekla.
Kniha má zajímavý nápad a mám pocit, že jsem nic podobného zatím nečetla. Je rozdělena na tři hlavní části, kdy první z nich byla za mě asi nejvleklejší a i nejsmutnější.
Po zjištění o své chorobě udělá Jennifer některá rozhodnutí, která jsou sice v příběhu podstatná, ale v životě velmi nepravděpodobná.
V knize je také pár očekávaných a neočekávaných zvratů. Místy jsem fakt zírala s otevřenou pusou.
Knihu bych rozhodně doporučila. Je to příjemné čtení se zajímavým názvem.
Zprvu se jevící sebevražda mladé dívky rozpoutá hon na sériového vraha, který je jako duch. Detektivové musí prověřit spoustu slepých uliček, než najdou odpovědi.
Kniha hned vtáhne čtenáře dramatickým prologem a napětí udržuje po celou dobu. Je tak velmi těžké se od ní odtrhnout. I když je čtenáři vrah "prozrazen" před koncem příběhu, v tomto případě jsem to nepovažovala za mínus. Příběh totiž postupuje logickým směrem a detektivové postupně nacházejí a prověřují jednotlivé střípky k usvědčení.
Dialogy jsou lidské a vtípky nejsou tlačeny na sílu. Rozsah knihy je přesně tak akorát. Jedná se tak o velmi příjemný počin.
Od autora si ráda přečtu i něco dalšího. Jeho styl mě rozhodně zaujal.
Operativec David Prokop má jedinečnou možnost dopadnout teroristu, který má dorazit do ČR. Rozjíždí nebezpečnou akci, která nemusí být úspěšnou.
Měla jsem velká očekávání, která nebyla úplně naplněna.
Kladně hodnotím, že autor evidentně ví, o čem mluví, jelikož sám má za sebou 25 let služby. Jeho kniha je tvořena fikcí, která je podložená skutečnými zážitky. Vyprávění je celkem surové a bez příkras, což se mi líbí.
Příliš mi ale nevyhovovala forma. Dozvídáme se hroooozně moc informací, které sice utvářejí postavy a vysvětlují, proč se z nich stalo to, čím jsou, ale... místy je toho prostě moc. V knize je zároveň nová známost Davida, která nemá v příběhu ani vývoji postavy žádnou zásadní roli a shledávám ji zde tedy naprosto zbytečnou. Zároveň mi ani neseděly přechody mezi současnosti a minulostí.
Kniha neurazí, ale ani výrazně nepotěší. Další díl si přečtu a doufám, že v něm je už autor vypsanější.
Podnikatel Václav Kalous je po své narozeninové oslavě zavražděn. Na místo je povolána Izabela Gent, které se něco na teorii o loupežném přepadení nepozdává. Případ ji zavede zpět až do 90. let.
Toto byl fakt masakr! Neuvěřitelně čtivá kniha, ve které je vše postupně rozpleteno ve správný čas. Autor používá barvitý jazyk a postavy jsou tak skvěle vykresleny a charakterizovány. Během čtení jsem si opakovaně říkala, že si umím představit, že bych se podívala na takový film nebo seriál.
Kniha ve mně taktéž vyvolala spoustu emocí.
Jedná se o velmi dobrý detektivní příběh, který vás bude udržovat v napětí až do konce. Od autora si v budoucnu ráda přečtu další knihy. Ale nasadil si laťku opravdu velmi vysoko.
Anna Ogilvyová je nadějná novinářka, která je jednoho dne nalezena s nožem v ruce poblíž dvou jejich ubodaných přátel. Anna je ale nalezena spící a další 4 roky ji nikdo nedokázal vzbudit. Na scénu tak nastupuje doktor Prince, jehož úkolem je tuto Šípkovou Růženku probudit.
Kniha má dost pomalý rozjezd a chvílemi mě nudila. Zajímavější to začalo být někdy až kolem poloviny. Což vzhledem k délce knihy - cca 400 stran - je poměrně pozdě. Celkově si myslím, že kdyby byla zhruba o 100 stran kratší, byla by čtivější.
Námět je velmi zajímavý a poměrně dobře zpracovaný. Kdo je ten záhadný pacient X jsem neodhadla.
Konec mě moc nenadchnul. Přišlo mi, že to příliš nezapadá.
Za mě se jedná o opěvovaný průměrný thriller s velmi zajímavou anotací.
Čtyři zdánlivě naprosto odlišné příběhy jsou přeci jen propojeny. Hrdinové příběhů, napříč časem, jeden druhého do jisté míry ovlivňují. Tím dojde k nenápadnému, ale podstatnému propojení.
Kniha mě neskutečně zaujala. Každý jednotlivý příběh jsem hltala a s napětím čekala, jak to dopadne. Místy se jedná o fantasy a jinde zase o velmi uvěřitelný příběh. Autor zajímavě propojuje mystično a realitu, s místy lehce strašidelnými prvky.
V knize najdeme doporučení k pořadí čtení jednotlivých příběhů, což považuji za zajímavý prvek. Pokud nebudete číst příběhy chronologicky, jak jdou za sebou, dostanete jiný a zajímavý pohled. Nicméně já jsem zvolila klasiku s i tak jsem byla velmi spokojená.
Knihu bych mohla rozhodně doporučit.
Felix Pink je starý muž, který působí ve skupině, kde si říkají "exitýři". Účelem této skupiny je strávit poslední minuty s člověkem (starým a nemocným), který se rozhodl ukončit své trápení. Jednoho dne se ale něco pokazí...
Kniha se věnuje náročném tématu, které je propleteno s detektivním příběhem. Autorka poukazuje na Felixovu dobrotu a touhu pomáhat.
Detektivní zápletka je poměrně dobře propracována a je doplněna o vedlejší příběhy, které mohou být místy trochu matoucí. Kniha je obsáhlá a děje se v ní toho poměrně dost.
Závěr byl překvapivý a pachatele jsem netipovala.
Celkově bych mohla knihu doporučit. Jedná se o čtivý a dobře zpracovaný příběh.